У Суперкубку області 2016 не обійшлось без серії пенальті (фото, відео)

0

Суперкубок Чернівецької області з футболу сезону 2016 у неділю, 6.11.16, на стадіоні «Мальва» розіграли чемпіон і володар Кубку області ФК «Волока» (Глибоцький район) та срібний призер чемпіонату і фіналіст Кубку області ФК «Іванківці» (Кіцманський район).

 

Ці ж команди нещодавно зустрілися у фіналі Кубку області на стадіоні «Буковина». Тоді фаворити виграли з мінімальним рахунком 1:0, а переможний для «Волоки» гол забив Юрій Головачук.

Цього разу знову Головачук-молодший відкрив рахунок – на 23 хв. Проте «Іванківці» здаватися не збирались. Як і відсиджуватися в обороні. Ще до перерви команда з Кіцманщини мала непогані нагоди для взяття воріт. Були і виходи сам на сам, які не реалізував Вадим Попович. А після потужного удару Василя Томащука м’яч влучив у поперечину. Звісно, гольові моменти створювала і «Волока». В одному з епізодів Сергій Ільїн дивом не влучив у вже порожні ворота. Зрівняв рахунок на 56 хв. Юрій Антонюк, який вийшов на заміну.

Ближче до завершення зустрічі активніше в атаці діяла «Волока». Складалось враження, що вони не дуже хотіли, щоби справа дійшла до післяматчевих пенальті. Але без «футбольної лотереї» таки не обійшлось. І переможцем у ній вийшла «Волока», яка, таким чином, зробила на обласній арені переможний «хет-трик». Крім цього, «Волока» виграла і чемпіонат Глибоцького району (там грають лише деякі футболісти з основної команди, оскільки в районі діють доволі жорсткі обмеження щодо «легіонерів», тобто гравців не з Глибоччини).

Цього ж дня у Волоці в урочистій атмосфері футбольним героям вручили всі здобуті цього сезону нагороди. За чемпіонство в районі нагородив керівник Глибоцької районної федерації футболу Іван Павлюк (генеральний директор ФСК «Буковина»), а за обласні футбольні звитяги – голова обласної федерації футболу (і віце-президент ФФУ) Василь Орлецький та його заступник Сергій Задорожняк.

Це перший випадок в історії буковинського футболу, коли одна команда виграла і чемпіонат, і Кубок, і Суперкубок області.

Вітаючи «Волоку» з цими успіхами, Василь Орлецький побажав команді зібратися з силами і якнайкраще виступити і в національних аматорських змаганнях. Схоже, і президент клубу Іван Тодорович Семенюк, і чисельні партнери (про те, як у Волоці збирають кошти на команду, легенди ходять:) ) не проти спробувати ще раз свої сили на всеукраїнському аматорському рівні (нагадаємо, минулого сезону «Волока» пробилась до фіналу аматорського Кубку України, але через порушення регламенту була знята з розіграшу).

Інформація буде доповнена.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (для перегляду натиснути на фото)

161106-voloka-ivankivtsi-b-2-sportbuk-com-210-makoviychuk-zhyzhyjan

***

Нагородження:

161106-voloka-nagorodzh-sportbuk-com-642-yanchyk

***

***

***

*Вибачайте за те, що часом «м’яч тікає з кадру», просто коли і знімаєш, і коментуєш, і у сфотографований на телефон протокол намагаєшся подивитися, «заграєшся»:) Через об’єктив гірше видно, тож коли виникають небезпечні моменти, підсвідомо дивишся на поле без камери, от і «губиться м’яч»:) 

***

Футбол: Суперкубок області 2015 розіграли «Волока» і «Маяк» (відео, фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.