Слідом за Федецьким у німецькому футболі «засвітились» і двоє чернівчан

0

Компанію збірнику України і екс-гравцю «Дніпра» Артему Федецькому у команді німецької Бундесліги «Дармштадт» складатиме чернівчанин Денис Олійник, який перед цим грав у Голландії за «Вітесс».

 160814-Oliynyk-Bilous-sportbuk.com-c

У складі «Вітесса» син кращого бомбардира в історії «Буковини» Віктора Олійника провів за 2 сезони 61 матч. Перед Голландією Денис Олійник грав у командах вищого дивізіону України «Динамо» (Київ), «Арсенал», «Нафтовик», «Металіст» та «Дніпро», де, до слова, вони вже були одноклубниками з Федецьким (2012-14 рр.). Олійник зіграв 14 матчів у Лізі Європи, а також залучався до національної збірної України.

Денис зізнався, що завжди мріяв пограти у Бундеслізі, і зробить все можливе, аби закріпитися в команді і показувати хороший футбол.

У «Дармштадті» Денис Олійник гратиме під 22 номером. Відповідну футболку йому символічно вручили 9.08.16.

А у п’ятницю, 12.08.16, офіційно за німецьку команду Ландесліги Німеччини «Арнстадт» заявили екс-гравця «Буковини» Олександра Білоуса, який після головної команди краю багато років виступав на аматорському рівні. Контракт з Білоусом «Арнстадт» підписав раніше, Сашко вже назабивав трішки у контрольних матчах, але у виїзному поєдинку першого кваліфікаційного раунду Кубку Німеччини та стартовому матчі Ландесліги він не зміг допомогти своїй новій команді, оскільки не мав всіх необхідних документів з України. «Наша обласна федерація оперативно надала мені необхідний документ, за що дякую Сергію Задорожняку. А ось Федерація футболу України чекала відповідного запиту від німців, який йшов від місцевої федерації до національної, звідти до УЄФА і після – до ФФУ, – розповідає Олександр Білоус. – Про те, що я не можу грати «через папірець», дізнався буковинський віце-президент ФФУ Василь Орлецький. Тож щойно до Києва надійшов той запит, у ФФУ, за сприяння Василя Григоровича, супер оперативно оформили відповідь і відправили в Німеччину. Німці були шоковані такою оперативністю. Але головне, що мене, нарешті, змогли заявити, бо я вже втомився чекати, хочу грати вже і в офіційних матчах».

Як Олександр Білоус, який останні роки був чиновником обласного рівня, опинився у німецькій футбольній команді Ландесліги і яку роль в цьому зіграла наша вітчизняна антинародна, неефективна і часто алогічна система, – читайте згодом.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

***

Буковинці Білоус і Ко спортивно підтримають в Голландії асоціацію України і ЄС

***

На тенісному п’єдесталі «засвітився» Дмитро Білоус (фото)

***

Фото: Білоус, Польовий і Ко започаткували велопрогулянки вихідного дня

***

Фото: «Кривдник» воротаря збірної України дав майстер-клас у Сокирянах

***

Фото: Волейболістка-збірниця і футбольний бомбардир на Малій Олімпіаді 2014

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.