Фото: «Кривдник» воротаря збірної України дав майстер-клас у Сокирянах

0

У п’ятницю, 13.03.15, у Сокирянах відбувся майстер-клас з футболу за участю «кривдника» воротаря збірної України Олександра Рибки.

150313-mayster-klas-Sokyryany-sportbuk.com (19)-Bilous

Йдеться про колишнього гравця «Буковини» Олександра Білоуса, який свого часу забив київському «Динамо-2», за яке на воротах стояв Олександр Рибко (пізніше – гравець національної збірної, донецького «Шахтаря» і тепер знову київського «Динамо»).

Звітний майстер-клас відбувся в рамках Програми пропаганди здорового способу життя «Вибір молоді – спорт» проекту транскордонної співпраці Республіка Молдова – Румунія – Україна («Спільні кордони. Спільні рішення»).

Цей проект реалізовують аплікат Сокирянська районна державна адміністрація та партнери Сокирянська районна рада, Сокирянська районна дитячо-юнацька спортивна школа та товариство «Колос», Фундація «АНА» (м. Сучава, Румунія), Окницька районна рада (Республіка Молдова) і Буковинський центр реконструкції і розвитку.

Символічно, що серед безпосередніх виконавців проекту на Буковині є і заступник декана економічного факультету ЧНУ Олександр Саєнко – родич зіркового футболіста київського «Динамо» і збірної України Андрія Гусіна, який, на жаль, трагічно загинув 17.09.14. Андрій встиг публічно підтримати цей проект, але жорстока доля…

Звітний майстер-клас відбувся в одному з двох спортзалів, які з ініціативи і, великою мірою, зусиллями директора місцевої спортшколи Федора Блинду були облаштовані на базі закинутих котелень (другий такий зал розміром 30х18 м не так давно був введений в експлуатацію і виглядає сучасно та пристойно).

У заході мали взяти участь планово 15 дітей і підлітків, але реально учасників зібралось близько чотирьох десятків.

Спочатку гості майстер-класу – Олександр Білоус та директор обласного центру «Спорт для всіх» Георгій Мазурашу – поспілкувались з школярами на тему здорового способу життя. Після чого екс-футболіст «Буковини» приступив до футбольної частини дійства.

У рамках майстер-класу школярі позмагалися у веселих футбольних естафетах, послухали цінні поради від екс-гравця команди майстрів, а також пограли з ним у міні-футбол.

Сашко зауважив, що в обласному центрі підлітків трішки складніше захоплювати спортом, а сокирянські школярі проявили великий інтерес до організованого дійства та з щирою зацікавленістю задавали запитання і «впитували як гумка» цікаву інформацію про спорт і, зокрема, про футбол. Тож користь від таких заходів надзвичайно велика, – резюмував Олександр Білоус.

Інформаційним партнером проекту виступив обласний центр «Спорт для всіх» (SportBuk.com).

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Leave A Reply

Your email address will not be published.