Ріо-2016: Січенікова відстріляла кваліфікацію, далі – сенсації?..

0

Першою серед представників Буковини на Олімпійських іграх 2016 у Ріо-де-Жанейро (Бразилія) у боротьбу вступила зіркова чернівецька лучниця Лідія Січенікова.

160805-Rio-Sichenikova-sportbuk.com (2)-
Лідія Січенікова. Фото: Вікторія Коваль

У кваліфікації Лідія Січенікова (03.02.93, «Спартак», «Динамо», ШВСМ, тренер – Олег Осипенко, офіційний партнер – житловий комплекс «Водограй») спочатку стріляла доволі непогано і перебувала десь близько до першої десятки. Але в останній серії справи пішли гірше і в підсумку завершила кваліфікацію на 31 місці, показавши, що цікаво, абсолютно однаковий результат з подругами по збірній України (Анастасія Павлова з Нової Каховки та Вероніка Марченко зі Львова, які за додатковими показниками розташувались на 29 та 30 місцях) – по 630 очок. Цікаво, що 4 роки тому, на своїй першій Олімпіаді в Лондоні, вихованка Олега Осипенка також завершила кваліфікацію на 31 позиції, і також не з «ексклюзивним» результатом, але тоді вони з Denisse van Lamoen настріляли по 645 очок.

Тепер у плей-оф Лідія Січенікова у вівторок, 9.08.16 (18:02), зустрінеться з однією з найстарших учасниць Ігор-2016 (якщо не найстарша) – 42-річною Khatuna Narimanidze (Грузія), яка в кваліфікації посіла 34 місце з результатом 625 очок.

Якщо у першому раунді плей-оф все складеться вдало для чернівчани (чого ми їй щиро бажаємо!), в 1/16 фіналу суперницею 99,99% буде легендарна кореянка Hyejin Chang, яка завершила кваліфікацію з другим результатом. Тут без сенсації, звісно, не обійтись, щоби рухатися далі турнірною сіткою;) До слова, Лідії мало би бути у цьому двобої… легше, бо всі ставки на кореянку, мало хто сумнівається, що саме вона пройде далі, а це створить додатковий психологічний тиск на фаворитку, в той час як чернівчанка не має чого втрачати:)

Утім, не секрет, що основні наші надії пов’язані з командним видом програми у стрільбі з лука, де жіноча збірна небезпідставна входила до числа головних претендентів на медалі. Але тепер з’явилися деякі «але»… У кваліфікації (де командний результат – це сума індивідуальних виступів тріо) Україна йшла десь 5-6-ою, але, трохи проваливши кінцівку, наші дівчата фінішували восьмими… Здавалося б, нічого такого – на першому етапі у топ-8 серед 12 сильніших збірних, які відібрались на Олімпіаду. Але…

В 1/8 фіналу українки стрілятимуться з японками, які посіли 9 місце у кваліфікації, а далі… о, жах, – у чвертьфіналі переможець цієї пари виходить на олімпійських чемпіонок і світових лідерів кореянок… Чи можна їх перемогти? Звісно, можна, і таке вже бувало. Проте це дуже важкий турнірний шлях, практично найгірший з можливих…

Враховуючи, що турнірна сітка складається автоматично (а не жеребкуванням), як кажуть, «на хлопський розум» ніби «напрошувалось», щоби тренери збірної уважно відстежували результати в кваліфікації і підказали би нашим дівчатам, що краще останні постріли зробити… невдалішими, аби опуститися нижче у кваліфікації і, таким чином, обминути зустріч з грізною збірною Кореї принаймні до півфіналу… Кажуть, такі тактичні ходи застосовують не раз у стрільбі з лука. Хоча, можливо, наші дівчата це й робили на фініші, як і інші суперниці, які також намагалися обминути Корею?.. Але це вже з області теорії. Бо «маємо те, що маємо».

У командному виді програми Січенікова і Ко у неділю, 7.08.16, в 1/8 фіналу о 15:25 стрілятимуться з Японію, а в 1/4 фіналу переможець пари о 20:25 зустрінеться з Кореєю…

Удачі!

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

Розклад виступів буковинців у Ріо дивіться тут:

Розклад виступів буковинців на Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.