Легка атлетика: Цихоцька виконала олімпійський норматив 2016

0

На змаганнях у столиці України 1.06.16 чернівчанка Руслана Цихоцька виконала норматив для участі в Олімпійських іграх 2016 у Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

 

Мова про Командний чемпіонат Києва, присвячений Дню міста, в якому і стрибнула з олімпійськими Tsyhotsjka-gotuetsjaперспективами Руслана Цихоцька (23.03.1986, Чернівецька, Анатолій Голубцов, Геннадій Терехов). У четвертій спробі у потрійному стрибку, як повідомив телефоном прес-аташе ФЛАУ Олександр ДАНИЛЕНКО, Руслана вже перевершила олімпійський норматив (14 м 15 см), стрибнувши на 14 м 18 см, а в заключній спробі полетіла на 14 37 см. Вітаємо!

Нагадаємо, перед Олімпіадою-2012 Руслана Цихоцька також декілька разів перевершила олімпійський норматив (тоді він був вищим), але таких спортсменок було більше трьох, і за рішенням тренерської ради ї не було включено до збірної для участі в Іграх у Лондоні. Тепер здібна чернівчанка зробила серйозну заявку на участь у Іграх-22016.

Ще нагадаємо, що декількома днями раніше вона з результатом 14 м 04 см була другою після зіркової Ольги Саладухи на Кубку України у Кіровограді.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

Руслана Цихоцька: «Дуже хочу піднятися в Ріо на п`єдестал»

У столиці відбувся командний чемпіонат Києва з легкої атлетики, присвячений дню міста. Головною його подією став олімпійський норматив на Ріо-2016, який підкорився у секторі для потрійного стрибка Руслані Цихоцькій з Чернівецької області.
Тиждень тому Руслана у Кіровограді на Кубку України посіла друге місце з результатом 14 м 04 см. Це було на 9 сантиметрів вище нормативу на чемпіонат Європи, але не дотягувало 11 см до нормативу олімпійського. І ось, зараз мрія Цихоцької здійснилася. Вже у третій спробі вона подолала заповітні 14.15, стрибнувши на 14.18. Але, як виявилося, це не межа можливостей буковинської атлетки. У заключній, шостій спробі вона закріпила свою перемогу – 14.37, і наразі у своїй дисципліні складає компанію Ользі Саладусі у списку атлеток, які виконали олімпійський норматив. Доречі, 14.37 – це наразі шостий результат сезону у світі!
– Я дуже задоволена, чесно. Не очікувала цього, – розповідає Руслана. – Багато років йшла до такого результату. Дякую тренерам, всім, хто мені допомагає. Позаду – два важких роки, але я вдячна своїй команді, вдячна Богу!
– Перед цим сезоном ставили собі за мету просто відібратися на Олімпійські ігри, чи завдання більш серйозні?
– В 2012-му році в мене не склалося потрапити на Олімпіаду, хоча чотири рази виконувала норматив «А». Тоді обставини залишили мене поза олімпійською збірною. А потім настав спад, і було дуже важко знову набрати форму. Звичайно для мене важливою є участь в Олімпійських іграх. Але також дуже хочеться поборотися за медаль, чому б і ні. Є віра, є надія, сподіваюся, що все буде добре.
– Вам за тиждень вдалося додати до свого результату 33 сантиметри. Це ще не межа, як відчуваєте?
– Ви знаєте, не можу говорити наперед. На даний момент в мене такий результат. Що буде через декілька днів – не відомо. Але я готуюся і дуже хочу представляти Україну в Ріо. І, звичайно, дуже хочеться побувати там на п`єдесталі.

***

Еміль Ібрагімов: Хотілось би розміняти 10 секунд не лише за ручним часом (відео)

***

Перемоги і рекорди буковинців на Кубку України з легкої атлетики 2016

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.