Карате: На Євро-2016 у Франції двоє буковинців добрались до боротьби за медалі!

2

Удруге представник Буковини боротиметься за медаль на дорослому чемпіонаті Європи з карате – до «бронзового» поєдинку на Євро-2016 у Монпельє (Франція) добрався чернівчанин Валерій Чоботар.

Chobotar-Valeriy-2015-

На шляху до «малого фіналу» у категорії до 84 кг вихованець чернівецького спортклубу «Лідер» (тренери – Андрій Лазоренко і Олександр Пікулін) переміг MIHALACHE MARIAN CRISTIAN (Румунія) – 2:1, MIHAILOVIC LJUBISA (Чорногорія) – 6:4 і поступився MUHOVIC MERIS (Боснія і Герцеговина) – 4:6 (причому вів 4:0!). У втішному двобої за право боротися за «бронзу» Валерій Чоботар здолав ZIVKOVIC ZVONIMIR (Хорватія) – 2:0. Суперником нашого земляка у цьому матчі в суботу, 7.05.16 (10:00), буде BITSCH NOAH (Німеччина).

До цього в активі буковинців було «срібло» юніорського чемпіонату світу (Євген Мотовилін) та «золото» юнацького чемпіонату Європи (Олександр Дожук, обидва – вихованці Руслана Білоскурського). Мотовилін також розташувався на підсумковій 5-ій позиції на Євро-2014 (тобто брав участь у двобої за «бронзу»). У Євгена в активі є і «бронза» студентського Євро-2011 та Євро-2013 серед регіонів.

На Євро-2016 за «бронзу» боротиметься також уродженка Чернівецької області Ірина Зарецька, яка стала відомою каратист кою вже як одеситка, а нині захищає кольори Азербайджану.

Серед представників України до «медальних розборок», крім Валерія Чоботаря, пробилась одеситка Анжеліка Терлюга, яка в суботу зійдеться у фіналі категорії до 55 кг з Sara CARDIN (Італія).

У п’ятницю, 6.05.16, Чоботар і Терлюга з колегами по збірній вступлять у боротьбу в командному куміте. Цього дня відбудуться змагання до півфінальної стадії, а фінали – у неділю, 8 травня.

Учасники фіналів та двобоїв за «бронзу» у всіх категоріях (мовою оригіналу з офіційної сторінки чемпіонату у Facebook):

Féminines – 50KG :
La finale opposera Alexandra RECCHIA (FRA) et Serap OZCELIK (TUR).
Le bronze se jouera entre Anja JOVIC (MNE) et Jelena MILIVOJCEVIC (SRB) d’une part, et entre Mariya KOULINKOVITCH (BLR) et Bettina PLANK (AUT) d’autre part.

Féminines –55KG : 
La finale opposera Sara CARDIN (ITA) et Anzhelika TERLIUGA (UKR).
Le bronze se jouera entre Jennifer WARLING (LUX) et Busra TOSUN (TUR) d’une part, et entre Ana DRASKOVIC (MNE) et Garcia FERRER (ESP) d’autre part.

Féminines –61KG :
La finale opposera Lucie IGNACE (FRA) et Merve COBAN (TUR).
Le bronze se jouera entre Ingrida SUCHANKOVA (SVK) et Ana LENARD (CRO) d’une part, et entre Natasha STEFANOVSKA (MKD) et Jovana PREKOVIC (SRB) d’autre part.

Féminines –68KG : 
La finale opposera Elena QUIRICI (SUI) et Alisa BUCHINGER (AUT).
Le bronze se jouera entre Ivona TUBIC (CRO) et Sherilyn WOLD (NED) d’une part, et entre Johanna KNEER (GER) et Irina ZARETSKA (AZE) d’autre part.

Féminines +68KG :
La finale opposera Anne-Laure FLORENTIN (FRA) et Helena KUUSISTO (FIN).
Le bronze se jouera entre Laura PALACIO GONZALEZ (ESP) et Dragana KONJEVIC (MNE) d’une part, et entre Eleni CHATZILIADOU (GRE) et Masa MARTINOVIC d’autre part.

Masculins –60KG :
La finale opposera Matias GOMEZ GARCIA (ESP) et Aykut KAYA (TUR).
Le bronze se jouera entre Emil PAVLOV (MKD) et Kalvis KALNINS d’une part, et entre Marko ANTIC (SRB) et Michael DASOUL (BEL) d’autre part.

Masculins –67KG :
La finale opposera Steven DA COSTA (FRA) et Gianluca DE VIVO (ITA).
Le bronze se jouera entre Yves Martial TADISSI (HUN) et Stefan JOKSIC (SRB) d’une part, et entre Niyazi ALIYEV (AZE) et Jordan THOMAS (ENG) d’autre part.

Masculins –75KG :
La finale opposera Rafael AGHAYEV (AZE) et Erman ELTEMUR (TUR).
Le bronze se jouera entre Stefan PETKOV (BUL) et Rene SMAAL (NED) d’une part, et entre Gabor HARSPATAKI (HUN) et Logan DA COSTA (FRA) d’autre part.

Masculins –84KG :
La finale opposera Meris MUHOVIC (BIH) et Ugur AKTAS (TUR).
Le bronze se jouera entre Valerii CHOBOTAR (UKR) et Noah BITSCH (GER) d’une part (Валерій поступився), et entre Uros MIJALKOVIC (SRB) et Georgios TZANOS (GRE) d’autre part.

Masculins +84KG :
La finale opposera Jonathan HORNE (GER) et Stefano MANISCALCO (ITA).
Le bronze se jouera entre Haris SUJKOVIC (BIH) et Enes ERKAN (TUR) d’une part, et entre Spyridon MARGARITOPOULOS (GRE) et Salim BENDIAB (FRA) d’autre part.

Kata Féminines :
La finale opposera Sandy SCORDO (FRA) et Sandra SANCHEZ (ESP).
Le bronze se jouera entre Viviana BOTTARO (ITA) et Puleksenija JOVANOSKA d’une part, et entre Alzebeta OVECKOVA (SVK) et Dilara BOZAN (TUR) d’autre part.

Kata Masculins :
La finale opposera Minh DACK (FRA) et Damian QUINTERO (ESP).
Le bronze se jouera entre Roman HEYDAROV (AZE) et Ilja SMORGUNER (GER)

Фінальні поєдинки можна буде дивитися в прямому ефірі:

Субота (ранок)

***

Субота (вечір)

***

Неділя

***

Євроігри-2015: Азербайджан з буковинцями у складі – другий у командному заліку

***

Чоботар добрався до «медальних розборок» на етапі Прем’єр-ліги 2016 в Австрії

***

Карате: Чернівчанин Валерій Чоботар – кращий серед українців на Чемпіонаті світу

***

2 Comments
  1. Євген says

    Валєрчік молодець, і я бажаю йому успіхів, але він не перший буковинець який боротиметься за медалі на Євро серед Дорослих!! не перший хто виграв медаль у Лас-Вегасі! Подавайте коректну інфу!! про всіх!!! Міцного всім здоров’я!! Смайлик «wink» Смайлик «like»

  2. Женька, дякую, що нагадав про свої успіхи!;) Це можна робити і приватним повідомленням, але в будь-якому разі, щоби допомогти, краще одразу уточнювати потрібні для внесення змін в матеріал деталі. Ти ж то їх точно маєш пам’ятати;) А мені довелось по архівах шукати:) Вибач, Женька, не все завжди пам’ятаю, працюю багато, часто по ночах, можу якусь деталь і пропустити. Але що ти перший серед українців призер чемпіонату світу WKF серед юніорів ніби ще не забував у матеріалах, де це доречно згадати, правда;) 
    Так, я радію за успіхи Валєрчика, як і за твої! Якщо забув, я додав пару посилань вище – поглянь, як подавались новини про твої успіхи, думаю, відчуєш теж радість автора:)
    А щодо USA Open – так, теж пошукав в архіві, що ти у 2012 першим здобув “бронзу” (теж писав і я про це, і теж з повагою і радістю за тебе). А валєрчик першим пробився до фіналу, потім першим зробив це два роки поспіль, і за це я теж дуже радий! 
    Пропоную тобі скорегувати свій комент і акцентувати увагу на точності, бо некоректною інформацію, думаю, більше можна вважати, коли в ній містяться якісь некоректні, образливі висловлювання і т.п., а тут треба було просто уточнити фактаж, трішки;) Припускаю, що про твою боротьбу за медалі я підсвідомо не згадав через те, що тоді ми це подавали як 5 місце, а в більшості видів спорту 5 місце – це не боротьба за медалі (обмежена кількість видів з двома бронзовими нагородами). Але що уточнюєш і нагадуєш – дякую! Подальших успіхів тобі і твоїм юним вихованцям! Дякую, що виховуєш зміну!

Leave A Reply

Your email address will not be published.