Фантастичні і курйозні голи у матчі Чернівці – Сучава 2016 (відео, фото)

0

Це треба бачити! Який гол забив воротар команди з Сучави (Румунія) у товариському матчі з міні-футболу проти команди з Чернівців, який відбувся 19.05.16 на майданчику з штучним покриттям ФОК “Олімпія”.

 

Маріус Луп (так звати згаданого голкіпера) зловив м’яча, подивився, що немає вільних партнерів і ударом ногою відправив шкіряну160519-Chernivtsi-Suceava-mini-sportbuk.com (29)-Lup-Marius-copy кулю з власного штрафного майданчика прямісінько у праву “дев’ятку” чужих воріт! Чернівецький колега, як кажуть, не встиг і оком кліпнути…

До слова, це далеко не єдиний “незвичний” епізод у цьому товариському матчі, в якому зійшлися збірні місцевої влади та бізнесу Чернівецької області та Сучавського повіту (Румунія). Були і автоголи, і інші курйозні моменти, які можна подивитися на відео.

Попереднього разу у такому форматі у Чернівцях представники північної та південної Буковини зустрічались у 2011 р. на великому полі. Тоді на стадіоні “Мальва” гості з Румунії вели в рахунку 1:0, в доданий час господарі відігрались, але до фінального свистка румуни встигли забити і другий гол. Ще команди щороку зустрічаютсья у Сучаві в рамках міжнародного проекту “Кубок Інтеретника”.

Цього разу знову спершу вели гості. Потім вперед вирвалися було господарі. Проте під завісу матчу, коли рахунок став 10:10, було помітно, що обидві команди вже не хочуть особливо ризикувати, аби зберегти “мирну нічию”. Так і сталось. Домовились пробити і післяматчеві пенальті. Один з ударів, що теж було “екзотично”, взявся “позапланово” виконати постійний учасник подібних матчів – екс-гравець “Буковини” Олександр Білоус. який нещодавно переніс операцію на голіностопі і тепер відновлюється. Його удар, звісно, у залік не увійшов. А серію пенальті виграли господарі – 4:3.

За Чернівці грали Дмитро Білоус (лікар), Володимир Смола (вони по черзі стояли на воротах), Михайло Сеничак, Олександр Пєстов, Павло Польовий, Віталій Якубенко, Анатолій Іричук, Дмитро Макаренко… Голи забивали за господарів Іричук, Польовий, Пєстов та Якубенко.

У гостей з Румунії, крім згаданого вище голкіпера (який працює викладачем у спортивному ліцеї, колись грав за юнацьку збірну Сучави), відзначались на майданчику капітан Антон Чіпріан (голова Асоціації футболу Сучавського повіту, забив багато голів), Раду Іоан (директор спортивного ліцею, колишній гравець головної футбольної команди Сучави, яка виступала під різними назвами, згадував, як приїжджав сюди ще гравцем сучавської команди з 1976 року, розповідав про дружні стосунки з Валерієм Богуславським та іншими колегами з “Буковини”), Думітру Лівадару (голова асоціації регбі Сучавського повіту) Овідіу Мураріу (голова спортклубу “Олімпія”, грав за команду м. Пятра-Нямц і м. Сучава). Організатором команди і поїздки друзів з Сучави є один з керівників румунського центру “Спорт для всіх” Міхай Андрохович (має польські та українські коріння, в дитинстві вдома розмовляв українською).

Судив гру Микола Гафійчук, який свого часу грав за “Буковину”. а тепер працює дитячим тренером з футболу.

На етапі офіціозів, як кажуть, підтягнулися і екс-віце-губернатор Борис Баглей та теперішній заступник голови ОДА Ігор Богатирець, які теж багато разів брали участь у таких товариських матчах з колегами з Сучавського повіту.

Враховуючи, що зустріч відбулась у Всесвітній День вишиванки, місцева учасники гри (і автор цих рядків, як учасника попередніх матчів) за власні кошти придбали і презентували гостям оригінальні футболки-вишиванки. Керівник міського спорту Дмитро Макаренко окремо передав презент від мера Олексія Каспрука. Також всім гравцям презентували пам’ятні медалі від обласного центру “Спорт для всіх”.

Звісно, була і гостинна неофіційна частина.

Завершуючи про сам матч, варто відзначити і суттєву підтримку з боку ФОК “Олімпія” і особисто директора Євгена Дзівідзінського, за що йому велике спасибі!

Георгій МАЗУРАШУ, SortBuk.com,
директор облцентру “Спорт для всіх”

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО: (фотогалерея буде доповнена)

Chernivtsi – Suceava 19.05.2016

***

1 тайм

***

2 тайм

***

Пенальті

***

Фантастичні і курйозні голи

***

Супер гол (Marius LUP)

***

Буковинці з України і Румунії відзначились в Сучаві на «CUPA INTERETNICĂ 2014» (фото)

***

Фото: Чернівецька делегація виграла аматорський турнір з міні-футболу в Сучаві (+ відео)

***

Фото: Чернівчани в Сучаві взяли реванш за домашню поразку (CUPA INTERETNICĂ BUCOVINA 2012)

***

В Румунії почали відзначати ювілей буковинського футболу

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.