Пішов з життя колишній футболіст «Чорноморця» і «Буковини»…

1

Він грав за одеські «Чорноморець» і СКА та чернівецьку «Буковину» (і «Авангард», до перейменування). Серед його вихованців – і наставник Прем’єр-ліги.

 

Osadchuk-121222-obl-federatsia-pidsumky-Orlyne-gnizdo (2)-Osadchuk
2012 р.

Сумну звістку про те, що в інший світ відійшов Віктор Олександрович Осачук, 16.02.16, з посиланням на керівника телеканалу ТВА і ветерана «Буковини» Валерія Сарафінчана, SportBuk.com повідомив знаний спортивний репортер, багаторічний коментатор футбольних матчів за участю «Буковини» Сергій Батюк.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Віктора Олександровича…

Віктор Осадчук народився 22.12.1934 р. в Одесі. У 1958-1959 роках захищав кольори одеського «Чорноморця» (34 матчі, 3 голи). Віктор Олександрович, як зазначено на офіційному сайті ФСК «Буковина», також виступав у іншому одеському клубі – СКА, де його тренером був відомий фахівець Сергій Шапошников, який очолював московський ЦСКА.

Віктор Олександрович з’явився у чернівецькому «Авангарді» у 1960 році. Гравець, який виступав у одеському «Чорноморці»,

упродовж багатьох років із успіхом грав у захисті «Авангарду», а згодом «Буковини». Особливо вдалим для Осадчука став сезон–

Osadchuk-130427-Memorial-Maxymchuka-sportbuk.com (54)-Osadchuk
2013 р.

63, у якому він зіграв 40 матчів (4 голи). Впродовж 1960-1965 років Віктор Олександрович зіграв за чернівецький «Авангард» («Буковину») 196 матчів (7 м’ячів).

Після завершення кар’єри гравця Віктор Осадчук залишився у Чернівцях, де працював тренером у «Трудових резервах» («Гарті»). У різний час під орудою Осадчука тренувалися такі відомі буковинські футболісти, як Сергій Шмундяк, Дмитро Білоус, Іван Руснак, Сергій Черняк (екс-капітан «Динамо-2»), Павло Решетник, а також чемпіон СРСР 1983 р. у складі дніпропетровського «Дніпра», головний тренер команд елітного вітчизняного дивізіону (у т.ч. «Ворскла», Полтава, «Іллічівець», Маріуполь…) Микола Павлов.

У 70-80-х роках минулого століття Віктор Осадчук працював з аматорською командою «Метеор» (Чернівці). Цей колектив у 1979

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
2011 р.

році здобув Кубок області, а у сезоні-80 став чемпіоном

буковинського краю.

Тут є фото з Віктором Осадчуком:

Фото: Меморіал Максимчука 2013 увінчався

благодійністю

***

Фото: Обласна федерація футболу підбила підсумки сезону в «Орлиному гнізді»

***

Фото: Обласна федерація футболу відзначила у Чернівцях 20-ліття ФФУ

***

І ще про одну спортивну втрату…

У це важко повірити, але, на жаль… Юрія Шубіна вже немає на цьому світі…:( 13.02.16 перестало ShubinYuraбитися його серце… (інфаркт).

Це ж треба… Знайомий телефонував Юрі у справах, він завжди мав багато ідей і планів позитивних, а підняла дружина і повідомила цю сумну звістку…

Дуже світлий чоловік! Був… Біографія нам не відома, лише деякі уривки. Знаємо, що він чернівчанин, певний час жив в Росії, там займався гірськолижним спортом, виконав норматив майстра спорту. Юра розказував, що почав було займатися в Росії фармацевтичним бізнесом, але коли дізнався, як багато там фальші і обману, як цинічно ті “мега-бізнесмени” фармацевтичні роблять бізнес на людських бідах, він покинув ту справу. Останнім часом жив у рідних Чернівцях.

Певний час працював у комплексі “Буковинська Троя” (с. Реваківці Кіцманського району). За його підтримки в т.ч., облцентр «Спорт для всіх» проводив там змагання з пляжного волейболу, пляжного футболу і навіть екзотичнішого акваболу.

Останніх пару років Юра займався соком та іншою продукцією з паростків пшениці. Причому починав з нуля. Бізнесом це складно було назвати на цьому етапі. Але дуже швидко прогресував. Вже і в сухій формі навчився цю надзвичайно цінну продукцію виробляти. Сам вирощував паростки, сам все робив. Друзі допомагали, чим могли. Наприклад, фермер Олег Мельничук. Автор цих рядків, як міг, теж сприяв. Бачив у цьому хорошу перспективу, бо це натур-продукт з великим діапазоном корисності. Але…

Доля розпорядилась інакше. Бог вирішив забрати так рано Юру до себе…

Хто стикався з ним, знає, який він був добрий, щирий, щедрий, світлий, усміхнений…

В ФБ його дуже багато людей запам’ятали. Під час Євромайдану Юра активно працював на “інформаційному фронті”. Був момент, коли він телефонував і казав, що хотів би їхати на Київ, але розмірковував, де би позичити гроші на поїздку… До останніх днів життя Юра перебував на цьому ж “фронті”, причому у нього була жорстка проукраїнська позиція, хоча не безглуздо крайня якась, а все-таки більш мудра і конструктивна…

Як його буде не вистачати…:(

Співчуття рідним і близьким… Нехай буде Царство Небесне…

Співчуття висловила і колишня дружина Юрія – Тетяна Белоусова, яка живе в Маріуполі (за її словами, у них з Юрою є донька).

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

1 Comment
  1. Иванка Методиева says

    Поклон пред светлата му памет! 

Leave A Reply

Your email address will not be published.