Фото: Обласна федерація футболу підбила підсумки сезону в «Орлиному гнізді»

1

У суботу, 22.12.12, обласна федерація футболу провела у готельно-ресторанному комплексі «Орлине гніздо» на Цецино засідання виконкому та підбила підсумки сезону.

 

Фото: Георгій Мазурашу, Іван Шкробанець

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

22.12.12. Обласна федерація футбол, підсумки року у комплексі “Орлине гніздо” (SportBuk.com)

***

До порядку денного засідання виконкому федерації увійшли наступні питання:

1. Про підсумки футбольного сезону в Чернівецькій області.

2. Про затвердження кошторису ЧОФФ на 2013 рік.

3. Про створення робочої групи для розробки регламенту проведення змагань з футболу в Чернівецькій області на 2013-16 роки.

4. Про підготовку та пропозиції щодо проведення Чемпіонату та Кубку ДЮФЛ Чернівецької області сезону-2013.

5. Про стан справ в Асоціаціях, які входять до ЧОФФ.

6. Різне.

Керівники федерації Василь Орлецький і Сергій Задорожняк та члени виконкому обговорили перспективи та конкретні кроки на шляху до збільшення кількості команд-учасниць обласних змагань. У Чемпіонаті області 2013 року за мету поставили собі мати 12 команд у вищому крайовому дивізіоні і бажано представників всіх районів у другому дивізіоні, який, ймовірно, буде розділений на групи. Представник Глибоччини Василь Вінтоник запропонував акцентувати увагу на започаткованій цього року Лізі чемпіонів, до якої, на його думку, легше буде залучити по декілька команд від кожного району. Тим більше, що наступна Ліга чемпіонів відбуватимуться вже не після завершення обласних змагань, а протягом сезону (ймовірно, по середах). У цьому контексті автор цих рядків вже пропонував започаткувати обласний футбольний рейтинг, в якому враховувати очки за участь і місця у Чемпіонаті та Кубку області, плюс за виступи у буковинській Лізі чемпіонів, ДЮФЛ тощо. Тобто нараховувати очки приблизно за аналогією рейтингу УЄФА. І аналогічно рейтинг впливав би на представництво районів у тій же Лізі чемпіонів або інших змаганнях (можна проводити і щось на кшталт місцевої «Ліги Європи» – для володарів Кубку районів, інших команд, крім чемпіонів).

Окремо звернули увагу на обласну дитячо-юнацьку лігу, представництво в якій також поки що залишає бажати кращого. На Буковині футбол культивується у 28 ДЮСШ, які (або більшість), на думку членів виконкому, мали би виступати в обласній футбольній лізі.

Кошторис обласної федерації на 2013 рік затвердили, можна сказати, попередній, оскільки достеменно ще невідомо, якою буде фінансова допомога від ФФУ і які спонсорські кошти вдасться залучити. Але обласна федерація задекларувала бажання допомогти трішки і районним осередкам (орієнтовно по 3000 грн. на рік).

Після засідання виконкому, вже у неофіційній атмосфері, відбулася невеличка церемонія нагородження. Презенти від обласної федерації футболу з рук Василя Орлецького отримали, зокрема, тренери Юрій Крафт, Микола Осадець (був відсутній з поважних причин) і Микола Головачук, меценати Сергій Гринюк і Сергій Фенчук, начальник ФК «Глибока» Василь Вінтоник, судді Василь Фурман, Іван Фурман, Сергій Буковей, Олег Найко, Валерій Шпирко, ветерани Віктор Осадчук (сьогодні виповнилось 78 років), нещодавній ювіляр (70 років) Володимир Воронюк, представники ЗМІ Олексій Мамчук, Ігор Савчин, Георгій Мазурашу…

Увінчався захід щедрим фуршетом від готельно-ресторанного комплексу «Орлине гніздо».

***

Василь Орлецький нагороджує президента ФК "Меркурій" Сергія Гринюка

Leave A Reply

Your email address will not be published.