І Всеукраїнська шкільна футзальна ліга: чернівчани вийшли на Франківськ (фото)

0

Асоціація аматорського футболу України започаткувала нову номінацію в рамках популярних футбольних баталій на призи клубу «Шкіряний м’яч» – Всеукраїнську шкільну футзальну лігу, яка проводиться в декілька етапів.

 

Змагаються у цьому турнірі учні 5 класів загальноосвітніх шкіл (2004-05 рр.н.).160214-obl-mini-Shkir-myach-sportbuk.com (60)

Буковинський фінал гостював 14.02.16 у ФОК «Олімпія» і завершився перемогою сусідів комплексу – команди ЗОШ №27. На наступному етапі чернівчани зіграють в Івано-Франківську проти місцевих одноліток. За підсумками одного матчу буде визначено, хто продовжить боротьбу за нагороди прем’єрної шкільної футзальної ліги.

На буковинському етапі призову трійку утворили ЗОШ №27 (Чернівці), гімназії с. Банилів-Підгірний (Сторожинецький район) та ЗОШ м. Новодністровськ. За кок до п’єдесталу зупинились представники ЗОШ №5 м. Хотин. Їм дістався втішний трофей. А переможцям та призерам вручили кубки, медалі та грамоти начальник управління молоді та спорту ОДА Богдан Вітовський, керівник освітянського обласпортуправління Корнелій Жукотинський та віце-президент обласної федерації футболу – знаний у минулому футболіст «Буковини» та інших команд майстрів Сергій Задорожняк.

Склади команд та фото будуть додані.

***

До вашої уваги звіт про змагання від освітянського облспортуправління:

За результатами районних та міських змагань з футзалу серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів, за територіальним принципом були сформовані групи для проведення попередніх змагань обласного етапу «Всеукраїнської шкільної футзальної ліги», які були проведені у смт.Кельменці, м.Хотині, м.Сторожинці та м.Чернівці. До фінальної частини вийшли переможці груп: Новодністровська ЗОШ ІІ-ІІІст., Хотинська ЗОШ №5, Банилово-Підгірнянська гімназія Сторожинецького району та ЗОШ №27 м. Чернівці.
Фінальні змагання відбулись на кращій футбольній базі області, ФОК «Олімпія». За результатами жеребкування були сформовані дві півфінальні пари. У першому матчі зустрілись учні Хотинської ЗОШ№5 та Банилово-Підгірнянської гімназії. Гра була рівною і дуже напруженою, на останній хвилині рахунок був рівний – 3:3, але порушення правил з боку хотинчан на останніх секундах дозволив їх суперникам отримати перемогу з рахунком 4:3 і вийти до фіналу.
У другому півфінальному матчі повна і незаперечна перевага була на боці команди школярів ЗОШ №27 м.Чернівці проти школярів м.Новодністровська, яка дозволила їм вийти до фіналу.
У матчі за третє місце між хотинчанами та учнями Новодністровська перемогу отримали учні Новодністровької ЗОШ№5 і завоювали бронзові медалі.
Напружено проходив матч за перше місце між чернівецькими та банилово-підгірнянськими школярами. Але кращий підбір гравців, досвід та бажання перемогти були на боці учнів ЗОШ№27 м.Чернівці, які у підсумку стали переможцями обласного етапу і будуть представляти Буковину у наступному етапі проти школярів з Івано-Франківської області.

Корнелій Жукотинський,
начальник обласного відділення
Комітету з фізичного виховання
та спорту МОН України

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Обласний фінал змагань серед школярів з міні-футболу 2016 (Шкіряний м’яч)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.