Нардеп-призер Олімпіади не повірив вухам, коли почув слова міністра Жданова…

1

Титулований плавець і народний депутат України Денис Силантьєв різко негативно висловився про звіт міністра молоді та спорту Ігоря Жданова у профільному комітеті Верховної ради.

 

Срібний призер Олімпійських ігор Денис Силантьєв публічно поділився враженнями від 160216-Sylantyev-Zhdanov-fotoспілкування з міністром Ждановим у профільному комітеті ВР перед річним звітом Уряду:

«Вчора на засіданні Комітету я не повірив своїм вухам, коли почув, як Міністр молоді та спорту говорить, що Міністерство не повинно відповідати за розвиток спортивної інфраструктури. Я готовий був почути це від кого завгодно, але не від профільного міністра. Мені незрозуміло, чи то це слова міністра, чи то це слова людини, яка хоче щоб міністерство молоді та спорту ліквідували.

Цього року великий удар прийшовся на ДЮСШ. Фонд страхування припинив їх фінансувати і вони були передані на баланс місцевих органів влади. Таке навантаження не кожному місту і району по плечу. Ніякої альтернативи не було запропоновано. Так звана “оптимізація” призвела до того, що 18 тисяч дітей опинилися на вулиці, адже спортивні школи в їх населених пунктах просто закрили. Тільки вдумайтеся – 18 тисяч дітей! Міністерству про це нічого не відомо, на жаль.

Міністерство звітує про прийняття законопроектів, які стосуються змін у сфері фізичної культури і спорту – це потрібно для оптимізації українського законодавства до європейського.

Але насправді наш Комітет повернув три законопроекти назад, так як вони були низькоякісні, а головне – суперечили самим обов’язкам міністерства. Згідно з цими текстами, міністерство повністю знімало з себе відповідальність. Якщо приймати ці законопроекти, виникає питання: чи потрібно взагалі таке міністерство.

Я поставив ще багато питань, на які не було відповідей у ​​представників профільного міністерства, але вони пообіцяли розібратися…»

А в день засідання комітету (15.02.16) Денис Силантьєв висловив враження щодо «досягнень» Жданова і Ко у напрямку молодіжної політики:

«Сьогодні зі звітами до нас на засідання Комітету з питань сім’ї, молоді, спорту та туризму прийшли міністр молоді та спорту і міністр соціальної політики. Я очікував побачити конкретні результати, наприклад, на початку 2015 року планували досягти таких-то показників, за рік досягли того-то. Так, була озвучена інформація, скільки провели круглих столів. Але, який результат цих круглих столів я, на жаль, не почув.

Як показує результат опитувань молоді (який проводився за підтримки ООН), в Україні у молодих людей гостро стоїть дві проблеми: по-перше, забезпечення першим робочим місцем, і по-друге, забезпечення житлом. Крім того, в Україні зростає безробіття. Мене, враховуючи всі ці нюанси, цікавить, що конкретно зробив Міністерство молоді та спорту для того, щоб працевлаштувати молодь, які заходи були проведені з роботодавцями, з яким результатом і т.д. Окремі питання стосуються молодіжного кредитування. Добре, зараз в країні складна ситуація, але не можна економити на молоді і забувати про неї. Як показують дослідження, молоді люди не сильно хочуть створювати сім’ю, тому що їм ніде жити, дуже часто вони працюють неофіційно і доходів вистачає тільки на виживання…

Ще одна проблема молодіжної політики – це відтік молоді за кордон. Тільки за офіційними даним, більше 30% молодих людей готові виїхати жити в країни ЄС. З огляду на перспективи безвізового режиму, реальні цифри ще вище. Це означає, що ми втрачаємо майбутнє країни, наукові кадри, прекрасних професіоналів…. Тому, мене цікавить яким чином Міністерство планує запобігати цим процесам? Що вже втілено в життя? Що в планах?

Так, є хороші зрушення в патріотичному вихованні. Звичайно, треба виховувати патріотів, але треба дати їм можливість розвиватися і працювати в Україні, допомогти їм знайти себе тут. Тому мені, як і моїм колегам по Радикальної Фракції, хотілося б від звіту міністрів більше конкретики…».

SportBuk.com

***

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк звітує у ВР 16.02.2016 (відео)

***

«Кадрова революція»: міністр Жданов підтягує нормативну базу під «своїх»?

***

Радійте спортсмени – міністр Жданов доповів про суцільний позитив! (Згідні?!)

***

Міністр Жданов переклав відповідальність за фінансування ДЮСШ на облуправління

***

Асамблея НОК 2015: За Євробаскет-2017 у Києві та припинення спортивної еміграції

***

На Волині заняття в ДЮСШ роблять платними (на Буковині теж «мусять»?)

***

Новий міністр молоді та спорту – вінницький політик з «команди Кучми» (біографія)

***

«Спортивна реформа-2014»: Позитивні зміни чи збільшення витрат на бюрократію?

***

Фізкультура і спорт в Україні: які зміни потрібні/можливі централізовано і на місцях?

***

Фото: На змаганнях у Чернівцях – найбільше міністрів «на квадратний метр»

***

Фото: Міністр Булатов і зірковий Гешко підтримали оздоровчий флешмоб у Чернівцях

***

Міністр молоді та спорту – Дмитро Булатов (біографія і зв’язок зі спортом)

***

Особливості і перспективи розвитку системи управління сферою фізичної культури і спорту

***

1 Comment
  1. Андрій Калинка says

    Хріново коли фармацевтичним заводом керує генерал-полковник танкових військ, технічним конструкторським бюро коли керує священник московського патріархату, а коли СПОРТОМ КЕРУЄ МІНІСТР ЯКИЙ ДЕ ТІЛЬКИ НЕ ПРАЦЮВАВ І ЧИМ ТІЛЬКИ ВІН НЕ ЗАЙМАВСЯ, раджу почитати його трудову біографію в інтернеті, в якого як я зрозумів БАРДАК В ГОЛОВІ який він ще не прибрав з часів Майдану де він був одним із НАШАЛЬНІКОМ!!!!

Leave A Reply

Your email address will not be published.