Танці чемпіонів на святі «Зірки естради – зіркам спорту 2015» (фото, відео)

0

Ушосте лауреатів спортивного року на Новоселиччині відзначають у рамках спортивно-мистецького свята «Зірки естради – зіркам спорту».

Іван Гешко і Наталка Чевка
Іван Гешко і Наталка Чевка

Аналогічна обласна шоу-програма, яка започаткована була після сезону-2013, останні два роки не проводилась. Інші справа «Зірки естради – зіркам спорту» «по-новоселицькі» – тут все стабільно. Шосте спортивне мистецьке свято, присвячена нагородженню героїв спортивного сезону-2015, відбулось 11.12.2015 р.

Особливостей цього разу було дві. По-перше, нагородили кращих із кращих рекордно рано. А друге – цього разу нагородження з мистецькою складовою провели не в Будинку культури в Новоселиці (як раніше), а в ресторані «Підкова» у с. Строїнці.

Самому святу передували ще два заходи. У Новоселиці підсумкову річну нараду провели керівники обласного та районних рад ФСТ «Колос». А потім «колосівцям» та журналістам організували невеличку екскурсію спортивними об’єктами с. Строїнці, де розпочали облаштування футбольного поля з штучним покриттям розміром ?52х24 м. Це черговий внесок у соціальну інфраструктуру села від знаного керівника «від землі» – у минулому депутата Верховної Ради СРСР Степана Глігора. Щоправда, Степан Саввич зауважив, що цей майданчик облаштовують більше завдяки його онуку, який теж вже успішно працює у сільському господарстві і зініціював будівництво цього соціального об’єкту.

Головний «винуватець» свята у ресторані «Підкова» – голова РФОК «Колос», майстер спорту з боротьби самбо і дзюдо, заслужений тренер України, суддя міжнародної категорії з боротьби самбо, Почесний громадянин Новоселиці і один з кращих місцевих спортивних фахівців в країні Георгій Кіріл.

Крім самих героїв спортивного року, на святі традиційно були присутні і поважні почесні гості. Зокрема, легенда буковинського волейболу, перший у нашому краї майстер спорту з цього виду, суддя національної категорії, чемпіон світу серед ветеранів 2014 р. Петро Раца, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, кращий спортсмен України 2006 р., учасник трьох Олімпіад, голова обласного відділення НОК України і депутат обласної ради Іван Гешко, неодноразова переможниця національних змагань, призерка молодіжних чемпіонатів Європи та світу з боротьби самбо Наталка Чевка, заслужений тренер України з велоспорту Ілля Руссу, представник факультету фізичної культури і здоров’я людини ЧНУ і знаний у минулому волейболіст Олег Прекурат, заступник голови обласної федерації футболу Сергій Задорожняк, директор Сокирянської ДЮСШ «Колос» Федір Блинду, директор обласного центру «Спорт для всіх» Георгій Мазурашу та інші. Були, звісно, і представники влади – голова райради Дмитро Вакарюк, голова ВДА Євгенія Бойко, начальник обласного управління молоді та спорту Богдан Вітовський, заступник Новоселицького міського голови Сергій Арсеній.

Вів святкову імпрезу Микола Каліструк.

Нагородили традиційно десятку кращих спортсменів Новоселиччини за 2015 рік, 5-ку кращих тренерів, героїв волейбольних та футбольних баталій, меценатів, представників мас-медіа і навіть найактивнішого вболівальника (список нагороджених буде доданий). Головна зірка новоселицького спорту – сусідка Софії Ротару Наталка Лупу цього разу не змогла бути на нагородженні, оскільки перебуває на навчально-тренувальному зборі за кордоном.

Після офіційної частини також традиційно відбувся розіграш призів від Оргкомітету та символічних презентів від обласного відділення НОК України та облцентру «Спорт для всіх». Щасливі квитки тягнула Наталка Чевка, а вручав Іван Гешко.

До слова, саме вони суттєво посприяли тому, що після свято продовжилось такою собі «спортивною дискотекою», яку, разом із Кірілом, «розігнали» Наталка та Іван, продемонструвавши, що і в танцях вони можуть блиснути високою майстерністю.

У творчій частині програми взяли участь, зокрема, знані далеко за межами Буковини віртуози – брати Михайло та Георгій Гостюки з Магали.

SportBuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Зірки естради – зіркам спорту 2015 (Новоселицький район)

***

Будівництво майданчику з штучним покриттям у с. Строїнці (Новоселицький район)

***

ВІДЕО:

***

***

***

***

Фото: «Зірки естради – зіркам спорту 2014» із зірковими гостями і розіграшем призів

***

Фото: Лупу, Ільїн і Ко на святі «Зірки естради – зіркам спорту» у Новоселиці

***

Губернатор Буковини на спортивному святі був нагороджуючим і… ведучим

***

Фото: Як «рвали зал» на святі «Зірки естради – зіркам спорту» у Новоселиці

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.