Олімпійські сюрпризи у таборі «Калинка» на Новоселиччині (фото, відео)

0

Футболки та медалі отримали переможці та призери змагань в рамках «Олімпійського літа», які відбулися 6.08.15 у літньому дитячому таборі «Калинка» (Ванчіківці, Новоселицький район).

150806-tabir-Kalynka-sportbuk.com (89)-MelnychukOleg-Samopomich!

У веселих естафетах вісім загонів представляли по 5 хлопців і дівчат. За підсумками «Веселих стартів» 3 команди, які показали найкращі результати, отримали з рук легендарного шахового композитора – 12-разового чемпіона світу Михайла Марандюка та у минулому багаторазової чемпіонки України з бігу на 800 м Ольги Бибик дипломи від облцентру «Спорт для всіх» та футболки від представника Ініціативної групи «Самопоміч Новоселиця» – любителя і мецената спорту Олега Мельничука.

Усі охочі мали можливість позмагатися також у дартсі, де у двох вікових групах розігрувалися за медалі від того ж Олега Мельничука.

Найвлучнішими виявилися Дмитро Баланецький та Марія Солоненко (обидва – Подвірне).

Усім загонам передали також презенти від обласного відділення НОК України (голова – Іван Гешко) – диски з відеозарядкою із зірковою гімнасткою Ганною Безсоновою.

Дітки зізнались, що отримали, як кажуть, море задоволення від участі у заходах «Олімпійського дня».

Адміністрація табору, обласний центр «Спорт для всіх» та обласне відділення НОК України висловлюють щиру вдячність представнику Ініціативної групи «Самопоміч Новоселиця» презентовані переможцям та призерам гарні футболки та нагороди.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

Переглянути фото:

Олімпійський день у таборі “Калинка” (за підтримки ІГ “Самопоміч Новоселиця, Олег Мельничук)

***

Михайло Марандюк (заслужений майстер спорту, 12-разовий чемпіон світу зі складання шахових композицій)

***

Олег Мельничук (меценат спорту, Ініціативна група «Самопоміч Новоселиця»)

***

Руслана Кучерявенко (старший вихователь табору «Калинка»)

***

Олімпійський день

***

Цікаво, що кількома днями раніше Олег Мельничук підтримав інший захід у цьому ж таборі.

Повір, в природи також є душа

Днями в дитячому оздоровчому таборі «Калинка» відбувся конкурс «Юні екологи», на який завітала_DSC0554 (район-інфо) ІГ «Самопоміч Новоселиця» з керівником Олегом Мельничуком та учасниками ініціативної групи «Самопоміч Чернівці» Віктором Гищуком та Олексієм Поповичем.

Під час екологічного заходу  сім команд «Екологів» презентувала інсценізації, пісні, вірші та малюнки на екологічну тематику. Діти не тільки розповіли про необхідність дбайливого ставлення до навколишнього середовище, але й талановито, з акторською майстерністю запропонували присутнім заглянути у майбутнє. А яким воно буде – залежить від кожного з нас. На перший погляд все просто: щоб наступні покоління могли милуватися квітами, лісами, дихали чистим повітрям, потрібно не так багато зусиль – всього на всього берегти природні багатства. «Юні екологи» розповіли, що за вирішення проблем забруднення навколишнього середовища відповідальна кожна людина. За нами вибір: робити світ кращим, чи забруднити його і призвести своїми діями до вимирання краси природи. До того ж, від cтавлення до флори і фауни залежить наше ж здоров’я. Пронизливий холод пробігав тілом від розповіді про те, що квіти, трави можуть залишитися тільки на картинках і пам’яті. Людство може втратити найдорожче, якщо не замислиться над своїми діями вже тепер.

Команди ставили гострі питання: «Невже в майбутньому на світі не буде квітів?», «Невже ми більше не побачимо, як сон-трава росою плаче?», «Невже ми хочемо такого життя?». У своїй відповідях всі присутні були одностайні: такого не допустимо й будемо робити все можливе, щоб зберегти красу природи і прибрати забруднені території. А слова із пісні: «Не кидай сміття туди, куди не слід. Бережи ліси, бережи поля, повір в природи також є душа», є чудовим девізом всіх захисників природи.

Після виступів на дітей та гостей конкурсу чекав приємний сюрприз від голови ГО “Альтернатива Є”, експерта з енергоефективності, активіста Віктора Гищука, який розповів про ефективність сонячних батарей та поспілкувався з дітьми про енергозбереження. – Дуже приємно вражений запрошенням від табору «Калинка». Ні хвилини не зволікаючи, з побратимом Олексієм сіли в автівку, взяли демонстраційні сонячні набори і поїхали. Щиро дякую всім діткам особливо командам «ЕКОС» та «БЕЗ ГМО». Екологічні команди розчулили мене до мурашок по шкірі. Адже ними були підняті дуже актуальні питання про звички, людяність, екологію та природу. Також дякую за запрошення Олегу Мельничуку. Приємно, що в Новоселиці є небайдужі люди, котрі не просто говорять а роблять. Під час спілкування з вихованцями мене сильно здивував чернівчанин Женя, який розповів, що у 3-му класі вони вивчали матеріал про сонячні батареї. І тепер він вже багато чого сам може розповісти. Дивлячись на таких діток розумієш, що в нашої країни є майбутнє! Тому що зміни починаються з нас самих і коли з дитинства прививати абсолютно не складні і нормальні речі тоді будемо мати інше суспільство, – поділився Віктор Гищук.

Після завершення конкурсу всі учасники отримали подарунки від ініціативної групи «Самопоміч Новоселиця». Олег Мельничук подякував командам та чернівецьким гостям за небайдужість та активну позицію щодо захисту навколишнього середовища: «Діти – ви наше майбутнє і мені надзвичайно приємно, що ви переймаєтеся чистотою та збереженням довкілля. Я з великим захопленням слухав і дивився ваші виступи і впевнений, що природа не постраждає від ваших дій. Адже такі розумні діти будуть берегти її багатства та радіти красі. Також ви мали можливість дізнатися багато корисної інформації про сонячні батареї, а можливо хтось із вас буде в майбутньому займатися розробкою та виробництвом альтернативних джерел енергії. Я вірю у ваш потенціал і кожному зичу успіху!»

rayoninfo.info

***

Фото: «Олімпійське літо» в таборі «Калинка» підтримав 12-разовий чемпіон світу

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.