Фото: «Олімпійське літо» в таборі «Калинка» підтримав 12-разовий чемпіон світу

0

Море позитивних емоцій принесли заходи «Олімпійського літа» відпочиваючим в таборі «Калинка» (Ванчиківці Новоселицького району) – від веселих естафет, перших в житті медалей та знайомства з легендарним спортсменом.

Обласний центр «Спорт для всіх» (за підтримки обласного відділення НОК України) продовжує проводити спортивно-масові заходи в рамках «Олімпійського літа» у дитячих оздоровчих таборах Буковини. У середу, 7.08.13, наш «олімпійський» проект вперше завітав до табору «Калинка» (с. Ванчиківці Новоселицького району). А в ролі почесного гостя, також вперше, був 12-разовий чемпіон світу (!) зі складання шахових композицій, заслужений майстер спорту Михайло Марандюк.

Цікаво, що «головним спортсменом» табори вже шостий рік є колишній волейболіст чернівецького «Будівельника», а тепер неодноразовий чемпіон України серед аматорів і тренер Новоселицької спорт школи Андрій Романишин. Саме він підготував оригінальну програму «Веселих стартів», за підсумками яких три кращі десятки отримали медалі. До слова, для більшості призерів це були перші нагороди в житті, тож не дивно, що деякі дітки, щойно відійшовши від місця нагородження, одразу телефонували батькам, аби поділитися своїми емоціями.

Сповідуючи олімпійський принцип («Головне не перемога, а участь), легендарний шаховий композитор Михайло Марандюк вручив від облцентру «Спорт для всіх» і презенти всім учасникам. А потім організатори запропонували всім бажаючим позмагатися «на спір» із заслуженим майстром спорту у дартсі. За умовами «парі», дітки, які набирали трьома дротиками більше 10-ти очок, також отримували спортивні презенти. І з цим завданням впоралися всі (!) учасники міні-турніру. Включаючи вожатих і представників дирекції табору.

Спортивне життя у таборі, як зазначають самі відпочиваючі, є дуже насиченим і захоплюючим. Причому змагаються не лише діти. Так, регулярно відбуваються футбольні та волейбольні «баталії» між збірними дітей та вожатих.

Позитивною відмінністю «Калинки» можна вважати наявність невеличкого басейну, в якому діти купаються щонайменше через день (якщо погода сприяє). Заняття проводить сам керівник фізвиховання Андрій Романишин.

Вже після того, як гості від’їхали, Андрій Володимирович телефоном повідомив, що після завершення «олімпійських змагань» в таборі ще довго обговорювали цю подію, а щасливі медалісти просто «світилися» від задоволення.

Як кажуть, для статистики додамо, що призову трійку утворили команди 6-го, 8-го та 7-го загонів, відповідно. Зауважимо, що молодші в естафетах «Веселих стартів» отримували «фору», тому успішно боролися за перші місця на рівні зі старшими суперниками.

Фото: Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

7.08.13. “Веселі старти” у таборі “Калинка” (SportBuk.com)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.