«Забіг миру» через ДТП і т.п. «забуксував» і стартуватиме повторно

0

Удруге «Забіг миру», в якому беруть участь і двоє чернівчан, візьме старт у Києві у вівторок, 24.03.15, о 12:00.

150321-Zabig-myru-Kyiv-runforpeace.eu (8)---Lazuta

Про це fakty.cv.ua повідомив один із співорганізаторів цього безпрецедентного забігу Сергій Попов: «У нас на початку руху одна з машин потрапила у ДТП, зараз ніби все владнали. Старт запланували на 12:00 завтра».

Стало відомо також, що плани щодо маршруту, вочевидь, будуть скореговані: найімовірніше, забіг відбудеться у два етапи, на першому учасники мають пробігти трохи «прямішим» шляхом і меншими «зигзагами» до Франції, потім, швидше за все, повернуться в Україну, а через певний час побіжать другий етап (на який необхідно знайти додаткову фінансову підтримку).

Випускник чернівецької гімназії №4 і один із ініціаторів «Забігу миру» Роман Жорін зауважив, що оновлені плани щодо забігу «доволі умовні».

Відомий чернівецький надмарафонець Станіслав Лазюта, у свою чергу, зазначив, що цей забіг буде неабияким випробуванням навіть для підготовлених спортсменів, не кажучи про простих любителів бігу:

Через те ДТП і деякі інші проблеми нам довелося повернутися і тепер маємо побігти у вівторок. Старт запланований на 12:00. Мене мають забрати о 14:50 і завезти на мій етап. До речі, добре, що в Києві мене «приютив» земляк і колега, з яким колись тренувались на стадіоні разом, але у різних тренерів. Інакше навіть не знаю, як мала би вирішитися ця проблема із незапланованою затримкою в столиці.

Як, загалом, настрій в команді після невдалого першого старту?

Як кажуть, настрій бойовий. Хоча я думаю, що не всі розуміють, наскільки це непросте випробування. Я й сам трішки інакше уявляв цей забіг. А виявилось, що на етапи будемо їхати позмінно на легкових автомобілях, і поки хтось долає свій етап, інші будуть сидіти в машині. Нам, на жаль, вже доводилося добиратися по 2 доби в легковику на чемпіонати світу і т.п. І я розумію, як це складно. Тобто я навіть за себе переживаю. А деякі партнери по забігу, як бачу, не дуже усвідомлюють, який це буде екстрім. Але дороги назад немає – треба бігти і виконувати місію, за яку взялись. До речі, земляк Роман Жорін, коли дізнався про плани відпочивати на маршруті в палатках, взяв (не знаю на яких умовах і у кого) «Дім на колесах» на 6 місць. Це має трішки облегшити справу. Але все одно це буде повний екстрім (сміється – авт.).

Які враження від суботнього стартового дійства?

Організували гарне свято, чимало людей зібралось. Уважили цей захід і деякі високопосадовці, депутати. І мені хвилин за 10 до старту телефонував мер Чернівців Олексій Каспрук – з найкращими побажаннями. Як кажуть, дрібничка, але приємно.

Новий маршрут встигли вивчити?

Ні, новий маршрут толком й не знаю поки що. З Києва маємо бігти на Варшаву, Прагу, Братиславу, Відень, потім на Люксембург і так далі. Маємо ніби добігти до Франції. Якщо знайдуться кошти, побіжимо далі, якщо ні – вернемось і через якийсь час побіжимо другий етап «Забігу миру».

***

«Забіг миру 2015» стартував у Києві та Чернівцях (фото, відео)

***

Двоє чернівчан бігтимуть заради миру через всю Європу!

***

Старт «Забігу миру» 21.03.15 в Києві

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.