Не стало ветерана-рекордсмена Європи Євгена Гешка…

0

У суботу, 11.10.2014 на 78-му році життя у вічність відійшов титулований ветеран буковинського спорту, викладач чернівецької спецшколи №3 Євген Гешко…

 

Євген Гешко
Євген Гешко

Євген Гешко багато років був найуспішнішим легкоатлетом-ветераном Чернівецької області, неодноразово визнавався кращим на національних змаганнях з легкої атлетики, має в активі декілька ветеранських рекордів Європи і близько сотні рекордів України у різних ветеранських вікових групах (переважно у стрибкових дисциплінах, бігу з бар’єрами, спринті).

На ІХ міжнародних змаганнях «Буковинська миля» 29.09.2013 Євген Григорович (18.02.1937 р.н.) був найстаршим учасником масового забігу для всіх охочих.

Титулований ветеран був активним пропагандистом спорту і здорового способу життя.

Минулого тижня у Євгена Григоровича, як повідомив SportBuk.com його син, стався інсульт. Після тижня боротьби за життя в лікарні по вул. Щербанюка (екс-Чапаєва) 11 жовтня Євген Гешко відійшов в інший світ.

Приносимо глибокі співчуття рідним і близьким. Нехай йому буде земля пухом і Царство Небесне.

Прощатися з Євгеном Григоровичем можна буде починаючи з суботи (вечір) за адресою: вул. Комарова, 30/53 (5-й під’їзд).

Похорони – у понеділок, 13.10.14 (від’їзд авто від під’їзду – о 12:00).

Телефон сина: (050) 678-11-48

***

heshko.com: Гешко-старший до ювілею подарував собі чотири рекорди України

***

Ветеран Гешко – найкращий

Чернівчанин Євген Гешко визнаний найкращим спортсменом відкритого чемпіонату України у Києві серед ветеранів легкої атлетики віком від 31-го до 80-ти років. Нашому земляку – 76 років. Він веде здоровий спосіб життя. Понад 40 років Євген Григорович працював викладачем фізичного виховання у Чернівецькій спецшколі № 3 для дітей із фізичними вадами.
У Чемпіонаті України змагалося 275 атлетів. Євген Гешко здобув три медалі. Перше місце у нього – у потрійному стрибку. Результат – 8 метрів 89 см. Це новий рекорд України. Друге місце Євген Григорович виборов у бігу на дистанції 60 метрів із результатом 9, 87 секунди. А третє місце – у стрибках у довжину з розбігу – 4 метри 63 см.
Крім медалей, наш земляк отримав три дипломи Мінмолодьспорту.

molbuk.com

***

БІОЛОГІЧНИЙ ВІК ЧЕРНІВЧАНИНА НА 40 РОКІВ МЕНШИЙ, НІЖ ЗА ПАСПОРТОМ

В активі майстра ветеранського спорту міжнародного класу 76-річного легкоатлета із Чернівців Євгена Гешка близько сотні рекордів України та 3 рекорди Європи. Він досі бере участь у всеукраїнських та міжнародних змаганнях і щороку поповнює свою колекцію золотими медалями. Попри свої численні рекорди, Євген Григорович вважає, що найкращий вид спорту – це здоров’я. Зважаючи на стан серцево-судинної системи легкоатлета, столичні медики зробили висновок, що біологічний вік Євгена Гешка – 35-40 років. Такий феномен спортсмен пояснює тим, що все життя перебуває в русі, підтримуючи організм у тонусі. Зберегти молодість допомагають знання, які він перейняв, перебуваючи на Тибеті. Сюди він потрапив за радянських часів, коли, закінчивши факультет іноземних мов, подорожував як спортивний перекладач. Запозичена східна мудрість стала основою його способу життя. Євген Гешко опанував тибетський масаж, вивчає лікарські рослини, вирощує виноград і сам робить червоне вино. Продуктів на базарі майже не купує, а вирощує їх на дачі. Кожен свій ранок він починає з подяки за новий день. Прокидається не пізніше сьомої й протягом 45 хвилин виконує спокійну гімнастику для усього тіла. До здорового способу життя Євген Григорович привчає всю родину. Діти та онуки також займаються спортом. Взимку лижі та ковзани – це як закон. Влітку – регулярні поїздки за місто. Постійна фізична активність, спілкування з природою, почуття міри та рівноваги в усьому, а також підтримка близьких – це прості секрети його молодості та сили.

КОМПЛЕКС ТИБЕТСЬКИХ ВПРАВ ВІД ЄВГЕНА ГЕШКА

Євген Гешко впевнений: якщо виконувати комплекс вправ щоденно, можна позбутися багатьох хвороб. Вправи зовсім нескладні, їх зможе виконувати людина будь-якого віку, проте їхня біологічна дія потужна. Уже після початку занять ви відчуєте, що в організмі відбуваються позитивні зміни, поліпшуються настрій та сон, зміцнюється нервова система. Виконувати комплекс вправ потрібно вранці, до сніданку, в добре провітреній кімнаті. Перед тим випити натще, маленькими ковтками, склянку теплої перевареної води. . Виконувати вправи можна із заплющеними очима. Починати ранкову гімнастику з розтирання долонь та пальців, доки не відчуєте тепло.

1. Лежачи на спині на твердій поверхні, потрібно робити собі інтенсивний масаж вух, стискаючи їх долонями (до 30 разів). 2. Великі пальці тримати на мочці вуха, вказівними рухати по вушній раковині, долоні при цьому торкаються рота. Такі рухи поліпшують циркуляцію крові, зменшують зморшки на обличчі. 3. Праву долоню покладіть на чоло, ліву – зверху, так, щоб мізинці лежали над бровами. Робіть рухи вправо та вліво, виконуючи розтирання (до 30 разів). Після цієї вправи полежіть на спині 2-3 хв, намагаючись повністю розслабитися, й обов’язково із заплющеними очима. Вправа добре знімає головний біль та запаморочення, також поліпшує циркуляцію крові. 4. Праву долоню покладіть на щитоподібну залозу, ліву – на праву долоню й виконуйте 30 рухів зверху вниз до черева. Таким чином ви активізуєте обмінні процеси й роботу внутрішніх органів. 5. Покладіть долоні на черево й зробіть 30 колових рухів за годинниковою стрілкою. Така вправа дуже корисна для кишківника та шлунка. 6. Спочатку скількимога втягніть черево до хребта, а потім, навпаки, із зусиллям випніть його. Починайте з 5-10 разів, згодом збільшуйте кількість рухів до 30. Вправа ліквідує застійні явища жовчі та крові, посилює рух лімфи, допомагає позбутися зайвої маси тіла, а також позитивно впливає на печінку й травний тракт. 7. Почергово піднімайте ноги до грудей та розгинайте. Повторіть до 30 разів. Вправа зміцнює м’язи черева, позитивно впливає на всі внутрішні органи та залози внутрішньої секреції. 8. Сядьте на край ліжка. Стопу правої ногу покладіть на коліно лівої. Зробіть масаж стопи. Повторіть те ж саме з іншою ногою. На стопі є біологічно активні точки, які відповідають за роботу нирок та статевої системи. Натискуючи на них, ви стимулюєте роботу внутрішніх органів. 9. Зчепивши пальці рук у замок, покладіть їх на потилицю. Зробіть по 15 горизонтальних та вертикальних рухів, що посилюють кровообіг великих кровоносних судин голови та рух спинномозкової рідини.

Анна ГАРГАЛЯ, zid.com.ua

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.