Буковинська миля 2014: На «масовці» розіграють велосипеди, футболки-вишиванки та інші призи

0

Учасники відкритого забігу в рамках ювілейної Х «Буковинської милі» візьмуть участь у розіграші призів, а також зможуть пробігтися поруч з титулованими спортсменами, які змагатимуться за нагороди Чемпіонату України з бігу на 1 милю. Про це на перед змагальній прес-конференції розповів директор «Буковинської милі» – заслужений майстер спорту Іван Гешко.

 

Іван Гешко
Іван Гешко

Про останні штрихи підготовки до цьогорічної «Буковинської милі» Іван Гешко розповів журналістам 24.09.14 у конференц-залі готелю «Буковина» – головного партнера змагань.

За словами титулованого бігуна, серед учасників масового забігу на 1 і 2 милі будуть розіграні 3 велосипеди, футболки-вишиванки, м’ячі, інші спортивні презенти, які стануть в нагоді для активного відпочинку.

В елітному забігу (він же – чемпіонат України з бігу на 1 милю), крім найсильніших стаєрів України, очікується участь бігунів з Польщі, Білорусі, Румунії, Молдови.

Румунія знову буде представлена лідером країни на середніх дистанціях: Іоан Зайзан має в активі результати 3.39,33 на 1500 м, 3.57,73 на дистанції 1 миля (Дублін) і 1.46,56 на 800 м. У жіночому забігу буде змагатися його дружина Аліна Андрея Панаінте, яка бігла у фіналі Чемпіонату світу 2013 в Москві в естафеті 4х400 м, де Румунія фінішувала сьомою.

Іван Гешко зауважив, що учасники масового забігу матимуть можливість бігти поруч з титулованими бігунами, які також подолають символічних 2 милі – в якості розминки перед елітним забігом.

За словами найтитулованішого спортсмена Буковини, проект «Буковинська миля» був би неможливий без серйозної підтримки з боку головного партнера змагань – депутата Чернівецької міської ради Валерія Чинуша (готель «Буковина»), а також місцевої влади.

Іван Гешко ще раз запросив чернівчан, буковинців приєднатися до масового забігу: «Реєструйтеся в інтернеті на SportBuk.com (це заощадить ваш час в день змагань, бо залишиться лише отримати номер) або в день змагань з 10:00 до 11:30 на Соборній площі і ставайте учасником знакової для Буковини події! Нагадую, що всі учасники отримають на фініші презенти. А також візьмуть участь у розіграші призів. Але головне, щоби ми разом продемонстрували, що підтримуємо здоровий спосіб життя. І що Буковина, як кажуть, край, де варто жити, де люди хочуть бути здоровими і спортивними».

 

Розклад:

10:00-11:30. Реєстрація учасників

11:45. Естафетні змагання серед шкільних команд

12:00. Масовий забіг для всіх охочих

12:45. Забіг жінок

13:00. Забіг чоловіків

Розіграш призів, нагородження.

 

Для участі у масовому пробігу для всіх охочих (1 миля – 1609 м і 2 милі – 3218 м), який відбудеться 28 вересня 2014 р. перед Відкритим Чемпіонатом України з бігу на 1 милю і міжнародними змаганнями «Буковинська миля» (старт і фініш – на Соборній площі у Чернівцях), необхідно зареєструватися на сайті SportBuk.com або на місці змагань з 10:00 до 11:30 в неділю.

ПОПЕРЕДНЯ РЕЄСТРАЦІЯ ЗАОЩАДИТЬ ВАШ ЧАС!

Для чого необхідна попередня реєстрація? Все просто – для того, щоби заощадити свій час в день заходу! У разі попередньої реєстрації Вам достатньо буде підійти до столику з надписом «Для учасників, які зареєструвалися попередньо», назвати своє прізвище, ім’я і отримати номер. В іншому випадку доведеться ще заповнювати анкету на місці, що займе «зайвий» час.

 

Співорганізатори: СК «Гешко», Управління молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації, Чернівецький обласний центр ФЗН «Спорт для всіх», Чернівецьке міськспортуправління, Чернівецька обласна федерація легкої атлетики, Чернівецьке обласне відділення НОК України.

Генеральний партнер – готель «Буковина».

Патронат – депутат міської ради Валерій Чинуш.

***

У 2013 р. найстаршим з учасників, які зареєструвалися, був Олександр Громик (1.06.41), якому в день змагань було 72 роки 3 місяці і 29 днів, а наймолодша – Глорія Польова, якій в день змагань було лише 23 дні (вона долала дистанцію в колясці з батьком – капітаном хокейної команди «Чернівецькі пінгвіни» Павлом Польовим).

***

Запрошуємо 28 вересня 2014 р. всіх бажаючих на масовий забіг «Буковинська миля» (реєстрація)

***

ПЕРЕЛЯНУТИ ФОТО

***

З історії «Буковинської милі»

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.