Волейбол: Буковинська команда може замінити кримську у вищій лізі України

0

У професійному волейболі України після перерви може знову з’явитися чоловіча команда. Але не чернівецький «Будівельник», який свого часу здобував «срібло» у Суперлізі.

Вища професійна ліга України «засвітила» команді «Колос-Родничок» (Новоселицький район), яка останнім часом тричі вигравала аматорську вищу лігу України і ще неодноразово була в призерах. Оскільки у вищій лізі України через відомі проблеми в новому сезоні не виступатиме «Кримсода-2» (Красноперекопськ), її може замінити «Колос-Родничок». Про це SportBuk.com повідомив головний тренер новоселицької команди В’ячеслав Гриньов-Лозовинський.

Питання щодо перспектив та готовності переходу ВК «Колос-Родничок» з аматорської до професійної вищої ліги з ініціативи головного «колосівця» Новоселиччини Георгія Кіріла обговорили на зустрічі за участю керівництва району, волейбольних фахівців та потенційних партнерів-спонсорів.

В’ячеслав Гриньов зазначив, що йдеться поки що лише про можливість перейти до професійної вищої ліги, а остаточне рішення має прийняти Федерація волейболу України. Проте аби претендувати на місце у вищій лізі, треба бути готовими виконати мінімальні умови, що, звісно, вимагає і певних фінансів. Хоча в фінансовому плані різниця між потребою для аматорської вищої ліги та професійної не така вже й велика, якщо говорити про «економ-варіант». У професійній лізі стартовий внесок становить 13 тис. грн. А решта, за словами п. В’ячеслава, будуть для новосельчан майже на рівні аматорської ліги. Тим більше, що зараз «лобіюється» ідея переформатування вищої ліги. Тобто щоби на першому етапі команди грали у двох територіальних підгрупах, а вже потім сильніші продовжать боротьбу за нагороди. Таким чином, скоротяться витрати на поїздки. Загалом, сезон можна відіграти орієнтовно тисяч за 70. Частину суми готовий забезпечити голова районної федерації волейболу Влад Динту, який вже не перший рік підтримує місцевий спорт (зокрема, волейбол і футбол).

Ідею скористатися можливістю перейти до професійної ліги, крім Георгія Кіріла, Влада Динту та, звісно, самих волейболістів, підтримали голова райдержадміністрації Віталій Балта, голова райради Роман Криган, начальник Новоселицької міжрайонної державної податкової інспекції Чернівецької області Ігор Кочервей та інші.

В контексті цих перспектив варто зазначити, що в Новоселиці вже почали переобладнувати колишній кінотеатр на спортзал, який цілком відповідатиме вимогам проведення вищолігових волейбольних баталій. Як зауважив легендарний буковинський волейболіст Петро Раца, «навіть в Тірасполі запитують, чи правда, що в центрі Новоселиці буде новий великий спортзал» (нагадаємо, тіраспільська команда «Динамо», яка є чемпіоном Молдови, приїжджала на турнір в Новоселицю, де поступилась місцевій команді, чий рівень приємно здивував гостей). А поки він не буде готовий, можна буде приймати тури в «Сонячній долині», де, за словами Петра Григоровича, умови також цілком пристойні: «Я вже можу дати розписку, що там все буде ОК». До того ж, власник комплексу «Сонячна долина» Іван Семенюк готовий безкоштовно надавати зал і приймати нашу команду в дні турів. Єдине, що вболівальникам не дуже зручно туди добиратися. Та й глядацьких місць не так багато…

Зрозуміло, що на бюджетні кошти складно розраховувати. Але представники ВК «Колос-Родничок» сподіваються, що вдасться знайти ще партнерів, які допоможуть вже наявним профінансувати участь команди у вищій лізі. А якщо це буде один, трохи потужніший партнер, команду готові навіть перейменувати – під генерального спонсора.

Від районної влади наразі Кіріл і Ко попросили сприяння в плані якнайшвидшого повернення спортивної кредиторської заборгованості за минулий рік, адже там є і борги за участь в аматорській волейбольній лізі України. Керманичі району не обіцяли нічого конкретного, адже, як відомо, далеко не все від них залежить в цій справі – величезні «кредиторки» виникли практично у всіх галузях і сферах через кризу не місцевого масштабу, на яку тепер наклалися і проблеми з бойовими діями на сході країни…

Але повернімось до вищолігових перспектив ново сельчан. В’ячеслав Гриньов запевняє, що за наявності навіть мінімальної фінансової підтримки «Колос-Родничок» може непогано виглядати навіть у професійній лізі, адже в команді є і гравці з досвідом виступу навіть в Суперлізі, і волейболісти, які регулярно отримують запрошення від професійних колективів.

Питання потенційних змін у вищій професійній лізі України мають розглянути днями у Федерації волейболу України. Заодно і «новоселицьке питання» будуть слухати. Що вирішать, – читайте згодом на SportBuk.com.

Потенційних партнерів, які можуть і хочуть підтримати буковинську команду у вищій лізі України, просимо вийти на зв’язок (sportbuk@gmail.com, 066 364-51-98 – В’ячеслав).

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Волейбол: «Колос-Родничок» виграв домашній тур, але вболівальники… не задоволені

***

Волейбол: Чемпіонат України серед чоловіків 2013/14 (аматорська вища ліга)

***

Фото: Новоселиця обіграла у волейбол Суперлігу Молдови і України! (відео)

***

Фото: «Родничок-Колос» оформив переможний хет-трик у вищій лізі

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.