Фото: Новоселиця обіграла у волейбол Суперлігу Молдови і України! (відео)

0

Сенсаційне задоволення подарували місцевим шанувальникам волейболу новоселицькі команди, які 15.02.14 примудрилися обіграти в рідних стінах найтитулованішу команду Молдови та дебютантів Суперліги України!

 

Родзинкою цьогорічного волейбольного турніру пам’яті Івана Васильовича Марко стала участь в ньому

В атаці Максим Ткач (Динівці)
В атаці Максим Ткач (Динівці)

колективів елітних дивізіонів Молдови та України.

Окремим рядком варто сказати про найтитулованіший клуб Молдови «Динамо» (Тираспіль) – чемпіон Молдови 1007-98, 1998-99, 2003-04, 2005-07, 2007-09, володар Кубку Молдови 1998-99, 2002-03, учасник Кубку європейських чемпіонів 1999 і 2006-07 рр.

Команда з Придністров’я, зрозуміло, була фаворитом змагань. І на підтвердження цього динамівці з Тирасполя виграли перші дві партії у поєдинку з чемпіонами Новоселицького району останніх двох сезонів ВК «Динівці». Хоча й не без ускладнень, особливо в другій партії, яка дійшла до «більше-менше». Наступні дві партії приємно шокували новоселицьких вболівальників, адже Динівці переграти титулованих гостей з Придністров’я, та ще й з «комфортною» різницею. Але це, як виявилось, були ще «квіточки», бо на тай-брейку команда з Динівців, програючи по 3 очки в цій короткій партії, зуміла вирвати перемогу «на більше-менше»!

Президент тираспільського клубу Вадим Соколан, хоч, звісно, й засмутився поразці, вийшов особисто привітати і потиснути руки всім гравцям ВК «Динівці», зауваживши, що менш титуловані суперники піднеслийого підопічним хороший урок бійцівських якостей та волі до перемоги.

Слід зазначити, що за «Динівці» грали двоє екс-гравців суперліговського чернівецького «Будівельника» Ігор Вітюк та Юрій Гнат, кандидат у майстри спорту Володимир Комаров, колишній гравець «Новатора» (Хмельницький) Віталій Науменко і екс-капітан юнацької збірної України Дмитро Надопта.

Другий півфінал теж розпочався «планово» – дещо омолоджений склад суперліговського «Баркому» (Львів) передбачувано обіграв у першій партії новоселицьких «колосівці». Але далі справи пішли вже за сенсаційним сценарієм – місцевий «Колос», у складі якого «першу скрипку» грав ще один екс-«будівельник», а нині тренер «колосівської» ДЮСШ Андрій Романишин, перебрав ініціативу до своїх рук і довели справу до перемоги в чотирьох партіях.

Треба було бачити, як «шаленіли» новоселицькі фани волейболу!

Шкода, що наставник львів’ян так і не випустив на майданчик новоселицького «легіонера» «Баркому» Олега Чекана. Ще один юний новосельчанин у складі «Баркома» Олександр Буздуган поки що, на жаль, «поза грою» через проблеми зі здоров’ям.

Після завершення другого півфіналу президент тираспільського клубу Вадим Соколан від душі посміявся над жартівливою «підколкою» – мовляв, все правильно, що й українська суперлігівська команда програла, бо нічого представникам елітних дивізіонів грати з селами, а так вони тепер зіграють «на своєму рівні», щоправда, лише за 3 місце.

Увійнчався ігровий день дружньою вечерею, на яку команди і почесних гостей запросив новообраний президент Новоселицької районної федерації волейболу і спонсор турніру Владислав Винту.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

Меморіал Івана Марка. Півфінал

«Динівці» (Новоселицький район) – «Динамо» (Тираспіль) – 3:2 (23:25, 24:26, 25:15, 25:19, 17:15)

Динівці: 20 Юрій Гнат, 18 Дмитро Надопта (МС), 4 Ігор Вітюк, 8 Володимир Комаров, 1 Олег Ковальчук – к/к, 5 Віталій Науменко, 2 Максим Ткач. Тренер – Владислав Динту.

Динамо: 4 Вадим Ярський (МС), 1 Дмитро Цуков (МС), 5 Віорел Дірівенко (МС), 9 Володимир Стельмах (МС) – к/к, 13 Станіслав Гальченко, 3 Павло Чміль, ліберо – Марін Рознеріца. Тренер – заслужений тренер Молдови Петро Станілевич, президент клубу – Вадим Соколан.

Перший суддя – Іван Васкан, другий суддя – Юрій Ротар. Суддя-секретар – Олена Ротар.

«Колос» (Новоселиця) – «Барком» (Львів) – 3:1 (20:25, 25:17, 25:16, 25:23)

Колос: Юрій Статник, Ігор Скрипник, Олександр Мукасєєв, Михайло Сенюшка, Руслан Тодеренчук, Андрій Романишин, Ігор Бузенко, Анатолій Синицький. Тренер – В’ячеслав Гриньов-Лозовинський.

Барком: Роман Оліщук, Мар’ян Кадюк, Юрій Флюнт, Олег Ратушняк, Роман Козак, Микола Хомин, Юрій Бокшан, Олег Чекан.

Перший суддя – Юрій Ротар, другий суддя – Іван Васкан. Суддя-секретар – Олена Ротар.

У неділю, 16.02.14, у матчі за 3 місце об 11:00 зустрічаються «Динамо» (Тираспіль) – «Барком» (Львів), а у фіналі – «Динівці» – «Колос» (Новоселиця).

«Динамо» (Тираспіль) – «Барком» (Львів) – 1:3 (25:23, 18:25, 16:25, 14:25)

Перший суддя – Іван Васкан, другий суддя – Юрій Ротар. Суддя-секретар – Олена Ротар.

«Динівці» – «Колос» (Новоселиця) – 3:0 (25:22, 26:20, 25:16)

Перший суддя – Юрій Ротар, другий суддя – Іван Княгницький. Суддя-секретар – Олена Ротар.

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО Динівці – Динамо (Тираспіль)

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО Колос (Новоселиця) – Барком (Львів)

***

Фото: Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (15.02.14)

no images were found

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (16.02.14)

***

Федерацію волейболу на Буковині очолив підприємець Влад Динту (фото)

***

Фото: У фіналі Новоселицької ліги 2014 знову були «качелі» та інтрига (відео)

***

Відео: Буковинська чоловіча волейбольна ліга 2013 р. (медальні матчі)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.