Фото: У фіналі Новоселицької ліги 2014 знову були «качелі» та інтрига (відео)

0

Золоті нагороди вищої ліги Відкритого Чемпіонату Новоселицького району з волейболу знову розіграли представники Динівців та Строїнців.

Вирішальний ігровий день вищого дивізіону Новоселицької ліги 9.02.14 відкрили друга команда Строїнців та гості з Данківців Хотинського району, які, так сталось, розігрували «бронзу». Хоча хотинські волейболісти на той час претендували і на «срібло». Тобто виграшем вони гарантували собі 3 місце, але могли піднятися і на друге, але лише в разі перемоги Строїнців у центральному матчі. Команда з Хотинщини, яка, нагадаємо, у попередньому фінальному турі сенсаційно здолала Динівці, зі своїм завданням впоралась – 3:0, і залишалось вболівати за Строїнці в заключній грі.

Строїнці-2 – Данківці – 0:3 (17:25, 21:25, 16:25)

Строїнці-2: І. Кочервей, Є. Скрипник, В. Скрипник, Р. Кукуряк, І. Кузенко, С. ?, А. Главіу.

Данківці: Олександр Дребот, Ігор Хавруняк, Максим Ткач, Віктор Феодосьєв, Ігор Радомський, Тарас Балахтар, Роман Баньков, Павло ?Грухкей. Тренер – Віктор Бурденюк.

«Золотий» поєдинок розпочався «під диктовку» представників Динівців, які були, напевно, більш вмотивованими, адже поразка їх відкидала на третю позицію. Та й другий рік поспіль чемпіонами теж хотілось стати! Але хто би сумнівався, що Строїнці здаватися без бою навіть не думали! І друга партія була саме за чемпіонами позаминулого сезону. Складалось враження, що за Строїнці гучніше вболівали. Але ця підтримка не допомогла їм переломити хід двобою. Хоча деякі фахівців пророкували перемогу саме Строїнцям. Але Динівці, у складі яких просто блискуче зіграв у минулому капітан юнацької збірної України Дмитро Надопта, повернули собі ініціативу і «на куражі» (який найяскравіше було видно за емоціями екс-«будівельника» Георгія Гната) довели справу до другого поспіль чемпіонства! Хоча до останніх розіграшів нейтральні вболівальники все ж сподівались на 5 партій, аби насолодитися ще волейболом достатньо високого гатунку.

Строїнці – Динівці – 1:3 (20:25, 25:19, 19:25, 21:25)

Строїнці: Ігор Скрипник, Юрій Статник, Анатолій Синицький, Михайло Сенюшка, Сергій Бурлака, Олександр Мукасєєв, Іван Нагірний, Дмитро Нагірний. Президент – Володимир Москалюк.

Динівці: Олег Ковальчук, Володимир Комаров, Юрій Гнат, Руслан Тодеренчук, Дмитро Надопта, Олександр Омаров, Олександр Буздуган, Руслан Середенко. Віталій Науменко (був в ролі другого легіонера, тому не грав). Президент клубу – Влад Динту.

Судді: Іван Васкан (Чернівці), Юрій Ротар (Котилево).Секретар: Олена Ротар (Котилево).

Одразу після заключного матчу відбулась церемонія нагородження, яку вів великий шанувальник спорту Микола Каліструк.

Розпочали з другого дивізіону (І ліга), де призову трійку утворили Ванчіківці, Маршинці та Топорівці. Призи отримали і кращі гравці І ліги: Василь Ілащук (Топорівці), Іван Галан (Маршинці) та Вадим Бузила (Ванчиківці).

У вищій лізі на призових місцях розташувались Динівці, Строїнці (Новоселицький район) та Данківці (Хотинський район). Кращими гравцями були визнані Олександр Дребіт (Данківці), Анатолій Синицький (Строїнці) та Георгій Гнат (Динівці).

Подяки отримали і представники команд Віктор Гаврилович Бурденюк (Данківці), Володимир Ілліч Москалюк (Строїнці) та Влад Динту (Динівці), а також арбітри (Ротар Юрій Васильович та Васкан Іван Георгійович).

Нагороджували лауреатів директор ДЮСШ «Колос» Траян Гушила, начальник відділу в справах сім’ї, молоді та спорту РДА Микола Козубовський, заступник декана фізичної культури та здоров’я людини ЧНУ Олег Прекурат, директор Новоселицького медичного коледжу БДМУ Ілля Єфтемій, голова Новоселицького РФОК «Колос» Георгій Кіріл і, звісно, легендарний буковинський волейболіст, перший у краї майстер спорту з цього виду спорту і суддя національної категорії Петро Раца. «Асистували» теж знакові фігури місцевого волейболу – Андрій Романишин та В’ячеслав Гриньов-Лозовинський.

Петро Григорович Раца вже під час неофіційної частини жартома заочно «насварив» вболівальників-критиків: «Мені завжди дивно чути на трибунах критику. Замість того, щоби просто насолоджуватися грою, люди починають розказувати, що гравець не так зіграв, суддя не так свиснув (сміється – авт.). Люди добрі, цінуйте те, що маєте можливість бачити тут, в Новоселиці, волейболістів, які грали у вищій, Суперлізі і навіть за збірну України! За це треба сказати велике спасибі організаторам на чолі з неперевершеним Георгієм Кірілом! Я сьогодні зовсім не звертав увагу на якісь окремі локальні помилки, а просто насолоджувався чудовим волейболом! Хлопці грали прекрасно, з натхненням, віддаючи всі сили і емоції на майданчику. Вони грали не стільки на результат, скільки якраз для глядачів. І суддівство було на вищому рівні! Якби в часи моєї молодості хтось сказав би, що судді з с. Котилево будуть судити фінал чемпіонату району, могли подумати, що «не всі вдома» (сміється – авт.). А тут вийшов вчитель фізкультури Юрій Ротар зі своїм колишнім учнем Іваном Васканом і відсудили, як на мене, дуже пристойно».

Ілля Сергійович Єфтемій теж зауважив, що отримав море задоволення від волейболу. Хоча не приховував, що вболівав за рідні Строїнці. Тим більше, що «новий новосельчанин» Михайло Сенюшка тепер працює у навчальному закладі, який Ілля Сергійович очолює. Але волейбольні друзі заспокоїли – мовляв, буде і у земляків можливість взяти реванш у Динівців, можливо, навіть у ІІ Буковинській чоловічій лізі, яка незабаром має стартувати.

Заслужений тренер України, майстер спорту з боротьби дзюдо і самбо, Почесний громадянин Новоселиці Георгій Васильович Кіріл зізнався, що нині запалився ідеєю перетворення одного наявного в райцентрі приміщення на спортивний зал (приблизно 30 на 20 метрів). І сподівається, що керівництво міста піде на зустріч. А отже і новоселицький волейбол може отримати нові перспективи з появою більш просторого залу. Адже, будемо відверті, місцеві команди вже давно переросли той тіснуватий зал, в якому відбуваються тепер основні волейбольні баталії.

А тепер ще один приємний анонс: наступної суботи і неділі, 15-16.02.14, у Новоселиці відбудеться міжнародний турнір, в якому візьмуть участь титулована команда «Динамо» (Тирасполь), представник елітного дивізіону України «Барком» (Львів), а також «Динівці» і «Колос» (Новоселиця). Розклад ігор буде розміщений на нашому порталі згодом.

Фото будуть додані.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

 

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО (плейлист)

***

Фото: Георгій МАЗУРАШУ
ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.