Волейбол: «Колос-Родничок» виграв домашній тур, але вболівальники… не задоволені

0

Чинний чемпіон вищої аматорської ліги України «Колос-Родничок» переміг у всіх чотирьох матчах заключного туру групового етапу сезону-2013/14, який гостював у комплексі «Сонячна долина».

 

На фініші буковинського туру «Колос-Родничок» грав проти львівської команди «Булава-Спартак», яка забезпечила собі достроково вихід до топ-4 з першого місця. Відповідно, у цій зустрічі львів’яни дозволили собі дати пограти і менш досвідченим виконавцям. Правда, це, як виявилось, одночасно і полегшило і… ускладнило завдання господарям, яким необхідно було обов’язково набрати бодай очко (тобто або програти 2:3, або виграти з будь-яким рахунком), аби гарантувати собі друге місце на груповому етапі і лише на очко «золоте» очко менше, ніж у лідера, на старті фінальної частини. Чому ускладнило? Тому що, як відомо, на сильніших суперників легше налаштуватися (це після зустрічі визнав і один з лідерів новоселицької команди Михайло Сенюшка). А омолоджений склад «Булави», певною мірою, розслабив буковинців, наслідком чого стала друга програна партія. Спіймавши кураж, молоді львівські волейболісти вели в рахунку і в третій партії. Але кінцівка все ж була за новосельчанами. В четвертій партії, яка йшла вже «під диктовку» місцевої команди, гості змушені були випустити на майданчик ще двох гравців «основи», оскільки у неприємному зіткненні травми зазнали одразу двоє волейболістів «Булави». І хоч на той час «Колос-Родничок» теж виконав своє завдання, все ж саме буковинці виглядали більш вмотивованими, адже грали все-таки перед рідними вболівальниками, які «вимагали» лише перемогу. І дочекалися її – 3:1.

У наступних двох поєдинках вирішилось, хто увійде до топ-4 з третього та четвертого місць. Фінальна частина гостюватиме у Львові (оскільки львів’яни виграли груповий етап) і, за попередніми даними, розпочнеться 22 травня.

Проте, радіючи переможному виступу новоселицької команди на турі в «Сонячній долині», було б некоректно замовчати те, про що говорили в кулуарах змагань. А саме – тему вболівальників. Річ у тім, що у спортивних і, зокрема, волейбольних колах активно обговорюють намір новоселицької влади перетворити в райцентрі колишній кінотеатр на спорткомплекс з великим залом. І в цьому контексті навіть гості заговорили про проблему малої кількості глядачів на турах у «Сонячній долині» (до комплексу наразі можна добратися лише приватним транспортом або на таксі, тому чимало вболівальників висловлюють невдоволення тим, що ці ігри відбуваються у «малодоступному» місці). Так само добре відомо про те, якими аншлагами супроводжуються волейбольні баталії в самій Новоселиці, де, щоправда, поки що доводиться грати у дуже тісних умовах, які не відповідають умова проведення змагань вищого рівня.

Так, наставник «Водника» (Рівне) – заслужений працівник фізичної культури і спорту України Богдан Зубрицький зазначив, що у волейбол, як і в інші ігри, грають для вболівальників. І чим більше їх на трибунах, тим святковіша атмосфера і більший стимул для гравців демонструвати натхненний висококласний волейбол. Богдан Дмитрович розповів, що в Рівному навіть на студентських волейбольних змаганнях збирається велика кількість глядачів, що робить ігри «особливими». Тож він висловив цілковиту підтримку планам новоселицької влади щодо облаштування на базі кінотеатру просторого спортзалу. І побажав якнайшвидше реалізувати цей проект, аби, можливо, вже з наступного сезону новоселицька команда, яка багато років входить до числа лідерів аматорського волейболу України, змогла приймати домашні тури саме в райцентрі. Такі ж побажання висловили і інші представники команд та волейболісти.

Варто зауважити, що за «Колос-Родничок» в один з ігрових днів в «Сонячну долину» приїхала повболівати і мер Новоселиці Марія Нікорич, яка сама свого часу займалась спортом і тепер приділяє максимально можливу в реаліях сьогодення увагу розвитку спорту та фізичної культури – як важливих чинників не лише прославлення району, області та держави, а й якісного виховання підростаючого покоління та оздоровлення населення. Після відвіданого матчу Марія Іллівна, як і головний «колосовець» району – майстер спорту з боротьби дзюдо і самбо, заслужений тренер України, суддя міжнародного категорії, депутат райради і Почесний громадянин Новоселиці Георгій Кіріл та інші почесні гості, мрійливо констатувала, що в запланованому новому спорткомплексі в райцентрі матчі такого рівня викликали би неймовірний глядацький інтерес і, відповідно, виглядали би набагато солідніше.

Отож, від імені шанувальників спорту і, зокрема, волейболу бажаємо якнайшвидше перетворити мрію про переобладнання кінотеатру в спортзал на реальність!

До слова, як повідомив найтитулованіший буковинський спортсмен, триразовий учасник Олімпійських ігор, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м Іван Гешко, аналогічні плани щодо місцевого кінотеатру виношують і в Кіцмані. Але нехай не ображаються кіцманчани, але Новоселиця у буковинському спорті має міцніші позиції, тому буде цілком логічно і природно, якщо саме вона першою відсвяткує очікуване спортивне новосілля.

Усі результати туру та фото і відео можна подивитися тут:

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор обласного центру «Спорт для всіх»

***

У Новоселиці кінотеатр перетворюють на спорткомплекс!

***

Волейбол: У «Сонячній долині» визначаються фіналісти вищої ліги сезону-2013/14

***

Волейбол: Чемпіонат України серед чоловіків 2013/14 (аматорська вища ліга)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.