Кубок Націй Данон-2014: Про кращі команди й кращих гравців. І не тільки… (фото)

0

У Львові, на сучасній футбольній «Арена Львів», пройшла фінальна частина всеукраїнського відбору «Кубку Націй Данон»-2014 – щорічного дитячого футбольного турніру, який проводиться більше ніж у 45 країнах.

2014-DanoneCup-Lviv-3-sportbuk.com (9)

На смарагдовому газоні «Арени» виступили 7 кращих шкільних футбольних команд України, складені з дітей віком від 10 до 12 років, що пройшли сито спочатку обласних, а потім і регіональних відборів.

Про перебіг подій турніру ми вам вже розповідали в попередніх публікаціях, а зараз наведемо нашим читачам остаточне розташування команд всеукраїнського фіналу і повідомимо прізвища кращих гравців турніру, визначених оргкомітетом змагань.

Отже, перше місце і путівка до всесвітнього фіналу в Бразилії – за командою СЗШ №141 м. Дніпропетровськ. Інші команди розташувалися наступним чином:

2 місце – ЗОШ №29 м. Суми

3 місце – СЗШ №73 м. Львів

4 місце – ЗОШ смт. Брошнів-Осада (Івано-Франківська обл.)

5 місце – ЗОШ №1 м. Кременчук (Полтавська обл.)

6 місце – ЗОШ №4 м. Каховка (Херсонська обл.)

7 місце – ЗОШ смт. Теофіполь (Хмельницька обл.)

Команду ЗОШ №20 м. Вінниці, нагадаємо, було дискваліфіковано після першого туру фінального турніру за порушення правил чесної гри.

Також за допомогою Федерації аматорського футболу України та ФФУ було визначено кращих гравців від кожної команди-учасниці фіналу. Ними стали:

від СЗШ №141 м. Дніпропетровськ – Андрій Данцов;

від ЗОШ №29 м. Суми – Антон Калюжний;

від СЗШ №73 м. Львів – Юрій Тлумак (до речі, син голкіпера львівських «Карпат»);

від ЗОШ смт. Брошнів-Осада – Назар Косар;

від ЗОШ №1 м. Кременчук – Данило Плахотніков;

від ЗОШ №4 м. Каховка – Євген Андрощук;

від ЗОШ смт. Теофіполь – Руслан Романюк.

Під час урочистого нагородження всіх команд і кращих гравців виступила менеджер із зовнішніх комунікацій ТОВ «Данон» Наталія Фесюн:

«Місія компанії «Данон» – нести здоров’я людям через здорові продукти харчування та суспільно-корисні ініціативи. Неможливо уявити собі здоровий спосіб життя без фізичних вправ, спорту і правильного харчування. Щиро вітаю команду з Дніпропетровська, що повірила у свою мрію та виборола право зіграти на одному з кращих стадіонів світу завдяки своїй наполегливості та праці. Бажаю вам, дніпропетровці, успіхів та підкорення нових вершин! А для того, щоби юним чемпіонам вистачало енергії та сил на нові звершення, їм обов’язково потрібно правильно харчуватися. Вживайте 3 молочні продукти на день і вперед до великих перемог!»

А взагалі, день фінальних матчів, на який довго чекали кращі шкільні футбольні команди України, батьки та друзі юних футболістів, тренери та співорганізатори турніру, став справжнім святом для як для численних юних глядачів, що завітали на «Арена Львів», так і для жителів міста Львів та його гостей. Всіх присутніх на змаганнях частували смачними й корисними молочними продуктами, і особливо порадували на львівській футбольній арені виступи львівських творчих колективів, фріслайтерів і хода міських барабанщиць-мажореток.

Кожен бажаючий міг взяти участь у веселих конкурсах і вікторинах від «Данон», а особливі враження у дітей і дорослих залишила справжня жива корова Квітка, що приїхала на фінал до Львовау власному облаштованому будиночку на колесах та разом із аніматорами провела цікаву лекцію про користь молока й молочних продуктів.

Альберт Комарі, спеціально зі Львова для sportbuk.com

 

«Кубок Націй Данон»-2014.
Прес-конференція організаторів і партнерів турніру після фінальних ігор

Традиційно, після завершення всеукраїнського фіналу «Кубку Націй Данон» 2014 р., який проходив цього разу у Львові, організатори й головні герої щорічного шкільного футбольного турніру дали представникам мас-медіа з усієї України розгорнуту прес-конференцію у конференц-залі «Арени Львів».

13 років поспіль компанія «Данон» організовує цей турнір, незважаючи ні на що й тому першій слово надали менеджеру із зовнішніх комунікацій ТОВ «Данон» Наталії Фесюн. Вона розповіла, чому цей турнір відбувається щорічно і які здобутки напрацьовані компанією: «Найбільший здобуток кожного року – переможець всеукраїнського відбору. Цього року найсильніша дияча команда України – команда з м. Дніпропетровська, яка, впевнена, буде гідно представляти нашу країну в Бразилії. А взагалі, місія компанії «Данон» – нести здоров’я через здорові продукти харчування, прививати здоровий спосіб життя якомога більшій кількості людей у світі. Тому ми розуміємо, наскільки важливо, щоби наше молоде покоління росло здоровим і займалося спортом. Та й девіз цього чемпіонату – «Повір у свою мрію!». Він дає можливість таким дітлахам доводити, що спортивні досягнення, дружба, тренування можуть відкрити двері будь куди, навіть до екзотичної країни. І ми віримо, що наші переможці зможуть гідно виступити і привезти в Україну омріяний Кубок Націй, що сам Зідан вручить його їм і ми, звичайно, бажаємо їм успіху, а також сподіваємося на підтримку всіх небайдужих».

Подякував спонсорам і місцевим організаторам Олександр Каденко,президент Асоціації аматорського футболу України, яка завжди робить дуже значний внесок у проведення «Кубку націй Данон»: «Я думаю, що найперша наша перемога у тому, що на фінальний турнір завжди з’їжджаються діти з усіх регіонів України  і атмосфера на турнірах завжди є чудовою. Всі ми маємо подякувати Львівській міській раді, Львівській обласній федерації футболу – всім тим, хто долучився і допомагав у проведенні нашого фіналу. Впевнений, що для дітей-учасників це будуть незабутні враження на все життя і ми будемо сподіватися, що вони будуть по життю йти в серці з футболом і будуть гідними громадянами нашої держави».

Ярослав Грисьо, голова Львівської обласної федерації футболу, член виконкому ФФУ, повідомив про ймовірні мабутні зміни у проведенні всеукраїнського фіналу, які можуть зробити турнір ще цікавішим: «Знаєте, мені 12 років тому поталанило бути на першому фінальному турнірі «Кубку Націй Данон» у Парижі. І я хочу сказати, що всеукраїнський фінал у Львові був не гірший від всесвітнього в Парижі, який проводився на «Парк де Пренс». І ми сьогодні в кулуарах обговорили, що було б непоганою традицією всі наступні українські фінали «Кубку Націй Данон» проводити на постійній основі у Львові. Львів – справжнє європейське місто, він чудово підготувався і провів ці змагання і, взагалі, є ідея, щоби всі переможці обласних турнірів збиралися тут і кожного року на такому чудовому рівні виявляли між собою переможця. Це завжди буде справжнім святом спорту і здоров’я для дітей. До речі, це є висловленим бажанням усіх команд!».

Відомого колишнього гравця київського «Динамо», ЗМС Андрія Бібузапитали про поради, які б він дав дніпропетровським школярам – як готуватися, як зіграти в Бразилії. Ось що він сказав : «Хлопці добре знають, що їм робити. Вони готові для того, щоби стати кращими. Ми всі сьогодні бачили, що вони добре підготувалися й перемогли. Якщо секрети до перемоги й є, то тільки в них. От нехай вони їх і тримають поки що при собі. А от як вже вони виступлять у Бразилії…Нехай згадають про успіх команди з Кременчука, яка в 2001 році посіла третє місце з понад 100 команд-учасниць. Це надзвичайно високе й важливе досягнення. Вірю, що вони підготуються й достойно представлять Україну у всесвітньому фіналі. Ну й хочу подякувати організаторам, місцевій владі, які все підготували на найвищому рівні. Згадую, як всі діти-учасники пройшли ходою через Львів, скандували «Слава Україні» і всі їх вітали. Це було надзвичайно гарно і приємно».

Всі присутні на прес-конференції з нетерпінням чекали на слово від «головного винуватця» фіналу «Кубку Націй Данон» в Україні, тренера команди-переможця з ЗОШ №141 м. Дніпропетровська Дмитра Трикоза, щоби почути, як саме його команді вдалося виграти почесне право представити нашу країну на всесвітньому фіналі у Бразилії: «Перемога на такому рівні – це наше найбільше досягнення. Ми весь час вірили у свої сили, довго й наполегливо тренувалися, подолали багатьох суперників під час відбіркових матчів і, нарешті, перемоглий у фіналі. Величезне спасибі компанії «Данон» за таку неймовірну можливість побувати на іншому кінці світу, за фантастичне свято здоров’я і спорту для наших дітей! Навіть не можу розказати, які ми щасливі!

Хочу подякувати всім організаторам турніру, тому що навіть я, доросла людина, ніколи не був у такій фантастичній атмосфері, не кажучи вже про дітей. Хочу подякувати й своїм вихованцям, які втілили в життя мою давнішню мрію – відвідати чудове місто Львів, адже саме Львів в Україні відкриває двері в Європу.

Що стосується секретів, то в нас їх немає. Просто ми любимо їх, а вони – нас. Ще коли ми грали у районному відборі, вони мені сказали: «Не переживайте, ми ще виграємо Україну й поїдемо до Бразилії. Тому з їхньою впевненістю і я впевнений, що ми привеземо звідти якісь медалі».

Що ж, а на читачів нашого порталу чекають ще останні підсумки цьогорічного всеукраїнського фіналу «Кубку Націй Данон» у Львові та враження від перебування на турнірі, то ж слідкуйте за нашими публікаціями.

Альберт Комарі, спеціально зі Львова для sportbuk.com

P.S. Група компаній «Данон» – світовий лідер з виробництва молочних продуктів. Діяльність компанії зосереджено на випуску молочних продуктів, дитячого харчування й мінеральної води.

До портфелю Групи входять такі відомі бренди, як Danone, Danissimo, Activia,Actimel, Nutricia, Evianта ін.

Група «Данон» представлена у 120 країн світу. Компанії належить більше 160 заводів, на яких працюють близько 80 000 співробітників.

 

«Кубок Націй Данон»-2014. Останнє слово…

Наприкінці нашого огляду цьогорічного всеукраїнського фіналу «Кубку Націй Данон» хотілося б поділитися особистими враженнями від турніру і, можливо, побажаннями на наступне.

В першу чергу, потрібно відмітити дійсно постійний високий рівень організації змагань. Мені вже не вперше доводиться відвідувати фінальні частини українського відбору, і, в яких містах, на яких стадіонах не проводився б турнір, завжди все йде без накладок та несподіванок, все продумано до дрібниць. Інакше й бути не може: все ж таки мова йде про дітей – головне багатство будь якої країни.

Учасникам змагань компанія «Данон» і місцеві організатори проводять пізнавальні екскурсії, під час вирішального дня змагань на всіх присутніх на арені чекає цікава, яскрава програма за участю різноманітних творчих та спортивних колективів, серед гравців проходять додаткові конкурси, орієнтовані на розвиток ігрових та технічних навиків.

Окрім цього, всі бажаючі можуть дізнатися про користь вживання молочних продуктів і познайомитися з живим символом компанії «Данон» – коровою, яка у спеціалізованому транспорті подорожує Україною.

Особлива подяка – прес-службі «Кубку Націй». Журналісти, які з’їжджаються з різних куточків країни, своєчасно отримують потрібну інформацію, організовано й своєчасно дістаються до місця вирішальних поєдинків. Під час проведення змагань відбуваються прес-конференції і дуже важливе професійне спілкування, обмін досвідом між представниками різноманітних вітчизняних мас-медіа.

Цікавим бачиться рішення оргкомітету «Кубку Націй» про участь у турнірі не команд спеціалізованих спортивних шкіл, а колективів звичайних ЗОШ і завдяки цьому шокляри багатьох країн можуть насолоджуватися улюбленою грою, одночасно крокуючи до переможних вершин.

А головною все ж є спортивна складова. Учасники турніру отримують під час проведення районних, обласних і регіональних відборів безцінний досвід. Кожному фіналісту доводиться провести за час всіх етапів відбіркових ігор достатньо велику кількість матчів, у яких карбується техніка, майстерність володіння м’ячем і, що, напевно, найголовніше, формується командний дух, вміння бути частиною команди, що, безумовно, допоможе в житті кожному юному футболістові.

 

Альберт Комарі, зі Львова спеціально для sportbuk.com

 

P.S. Компанія «Данон Україна» є виробником широкого асортименту продуктів ТМ «Актімель», «Активія», «Растішка», «Даніссімо», «Живинка», «Веселий пастушок», «БіоБаланс», «Тьома», «Простоквашино», «Галактон», «Смешарики», «Кремез».

Виробничі потужності компанії «Данон Україна» налічують 3 заводи: колишній молокозавод «Родич» у м. Херсон (нині – модернізований завод «Данон Дніпро», Київський міськмолокозавод «Галактон» та Кременчуцький міськмолокозавод «Кремез» (нині активно модернізуються відповідно до стандартів «Данон».

 ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Danone Cup 2014 (SportBuk.com)

***

Кубок Націй Данон-2014. Перемога – понад усе! (фото)

***

«Кубок Націй Данон-2014». Футбольні поля всесвітнього фіналу в Бразилії вже чекають на своїх героїв!

***

Футбол (Кубок Націй Данон): Даріо Маркетті про футбол, дітей і… кальцій

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.