«Кубок Націй Данон-2014». Футбольні поля всесвітнього фіналу в Бразилії вже чекають на своїх героїв!

0

Сьогодні, коли в країні настали нелегкі часи, коли більша частина меценатів та інвесторів тимчасово заморозила будь-які спортивні проекти, надзвичайно приємно, що знаходяться й такі компанії, які, не зважаючи ні на що, продовжують підтримувати талановитих юних українських спортсменів і дають їм шанс проявити себе з кращої сторони, втілюючи дитячі мрії в життя.

2014-DanoneCup-Lviv-1-sportbuk.com (1)

І тому хочеться з радістю констатувати, що «Кубок Націй Данон» з футболу – найбільший міжнародний дитячий футбольний турнір у світі, який щорічно збирає на своїх змаганнях близько 2,5 мільйонів школярів віком від 10 до 12 років – знову відбувся!

Вірніше, на цей момент завершилися всеукраїнські змагання, які виявили фіналіста, що вже восени вирушить на всесвітній фінал до Бразилії. А Всеукраїнський фінал цього року проходив у величному та неповторному Львові, де зібралися 7 кращих українських шкільних команд, переможців обласних, а потім і регіональних змагань (команду з Вінницької області було дискваліфіковано оргкомітетом змагань).

Цим матеріалом ми розпочинаємо серію публікацій, в яких спробуємо максимально інформувати вас про це унікальне свято українського дитячого футболу. І розпочнемо з того, що Всеукраїнський фінал «Кубку Націй Данон»-2014 на цей раз приймала «Арена-Львів» – прекрасний, сучасний футбольний стадіон, побудований у 2011 році для проведення матчів Євро-2012, який проходив на полях України та Польщі.

Кращі шкільні футбольні команди семи областей України змагалися протягом 27-28 травня. В перший день змагань відбулися поєдинки у двох групах, які виявили фіналістів турніру і пари, які наступного дня мали змагатися за 3-4 та 5-6 місця. Боротьба в кожному матчі велася цілком «по-дорослому». Поступатися ніхто не хотів, адже до цього кожен із учасників Всеукраїнського фіналу пройшов доволі велику і складну дорогу з великої кількості відбірних поєдинків.

Щодо команди з Чернівецької області, то Буковина, нажаль, у Львові представлена не була. Команда Красноїльської гімназії (Сторожинецький район), яка виборола право зіграти у регіональному фіналі від Буковини, змагалася з суперниками з Тернопільської та Хмельницької областей 18 травня в Чернівцях, на футбольному полі Центрального міського парку культури й відпочинку ім. Т. Шевченка. В першому матчі зустрілися ЗОШ з міста Теребовля Тернопільської області та красноїльці, які «розписали» між собою нульову нічию. А от потім своє слово взяли юні футболісти з смт. Теофіполь Хмельницької області. Вони по черзі «розібралися» з опонентами: перемоги 2:1 над буковинцями і 1:0 – над тернополянами вивели їх в омріяний Всеукраїнський фінал у Львові.

А там зібралася доволі яскрава за географією компанія, втім, чого ті слід було очікувати. Команди з м. Львів, Дніпропетровська, Вінниці (щоправда, за правилами чесної гри вінничан на початку всеукраїнського фіналу було дискваліфіковано), Сум, Нової Каховки (Херсонська область), Кременчука (Полтавська область) та с. Брошнів Івано-Франківської області вже не мали що втрачати й тому перед усіма учасниками реально сяяла перспектива поїздки до Бразилії, на самий фінальний фінал «Кубку Націй Данон»-2014 😉

А що там вже відбувалося «ві Львові»…. Не минайте, заходьте на сторінки нашого порталу і невдовзі дізнаєтеся про те, хто і як з українських бравих школярів крокував до фантастичної можливості відвідати екзотичну й далеку Бразилію. Багато цікавого, пізнавального і важливого – у наших подальших публікаціях хроніки «Кубку Націй Данон»-2014!

 

Альберт Комарі, спеціально для sportbuk.com зі Львова

 

P.S. «Кубок Націй Данон» – це найбільший міжнародний футбольний дитячий чемпіонат, який проходить серед 2014-DanoneCup-Lviv-1-sportbuk.com (3)дітей у віці від 10 до 12 років у 45 різних країнах світу. Щорічно близько 2,5 мільйонів школярів беруть участь у цьому турнірі.

За роки свого існування (а це вже понад 12 років!) «Кубок Націй Данон» заробив репутацію вельми шанованої міжнародної події у світі дитячо-юнацького спорту, отримавши офіційне схвалення ФІФА.

Основні принципи, на яких базується турнір – відкритість, повага та чесна гра.

***

Футбол (Кубок Націй Данон): Даріо Маркетті про футбол, дітей і… кальцій

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.