Кубок Націй Данон-2014. Перемога – понад усе! (фото)

0

Фінальні ігри всеукраїнського відбору «Кубку Націй Данон»-2014 продемонстрували серйозні наміри найкращих шкільних футбольних команд України.

2014-DanonCup-2-sportbuk.com (9)

Поступатися ніхто не хотів, відчайдушна боротьба точилася на кожному клаптику чудової смарагдової «Арени Львів» і пристрасті на дитячому футбольному турнірі палали аж зовсім якось по-дорослому.

Про це свідчать результати матчів. Лише у двох поєдинках відбулися «розгроми», а в інших переважали мінімальні переваги. До того ж судді зафіксували у трьох матчах групи «Б» нульові нічиї, тому коментарі тут, як кажуть, зайві…

Отже, група «А» складалася з представників Дніпропетровська, Львова, Вінниці й Кременчука (нагадаємо, вінничан після першого туру було дискваліфіковано через порушення принципу чесної гри у відбіркових етапах). Перемогу в ній святкували школяри з Дніпропетровська із трьома перемогами у трьох матчах. Львів’яни, господарі турніру, впевнено йшли до першого місця у групі, вигравши два перших поєдинки й вели у рахунку у третьому, вирішальному, якраз проти дніпропетровців. Але чи то чинник домашньої арени, чи то самовпевненість і відчуття передчасної перемоги зіграли з галичанами злу шутку, і вони, розслабившись, пропустили наприкінці матчу відразу два м’ячі й поступилися місцем у фіналі саме своїм опонентам. Третьою відповідно стала команда Кременчука Полтавської області.

Групу «Б» у відчайдушній боротьбі виграла команда міста Суми. Представники івано-франківщини, юні футболісти смт. Брошнів-Осада, отримали путівку на гру за ІІІ місце, посівши другу позицію у цій групі, а Нова Каховка з Херсонської області фінішували третіми. Останнє місце групи «Б» – за школярами смт. Теофіполь Хмельницької області (кривдники переможця Буковини J, до речі), які у підсумку, без потреби останньої гри, стали сьомою командою всеукраїнського фіналу.

Ці ігри відбувалися 27 травня, а от вже 28-го стартували заключні, вирішальні поєдинки турніру. В матчі за 5-6 місце сильнішими виявилися кременчужани, перемігши суперників із Нової Каховки, а в битві за 3-4 місця зійшлися Львів і Брошнів-Осада.

До речі, всі поєдинки турніру тривали у два тайми протягом 15 хвилин із десятихвилинною перервою. Та от, до останніх хвилин зберігалася нульова нічия і думки вже були у післяматчевій серії пенальті. А вже наприкінці зустрічі львів’яни, протягом більшої частини матчу поступаючись брошнівцям ігровою перевагою, пішли у контрнаступ і двічі поспіль вразили ворота опонентів. Як результат – перемога із рахунком 2:0 і загальне третє місце.

І ось, нарешті, фінал. Дніпропетровськ – Суми. З перших же ж хвилин перевагою заволоділи дніпропетровці, хоча, якщо згадувати перебіг подій у матчі, до гольових моментів справа в них фактично не доходила. Більше того, перший по-справжньому гольовий момент у матчі виник наприкінці гри якраз від сумчан: м’яч після довгої комбінації пролетів зовсім поряд із штангою суперників.

Можливо, саме це і завело дніпрян. Пройшло кілька хвилин і вони відкрили рахунок у матчі, а невдовзі й подвоїли його. Шансів у юних сумських футболістів спасти гру вже не було і Дніпропетровськ святкував цього сонячного травневого дня всеукраїнську перемогу в «Кубку Націй Данон»! І саме дніпропетровська дитяча футбольна команда завоювала право представляти Україну на фіналі всесвітнього чемпіонату від «Данон» у футбольній столиці 2014 року – бразильському місті Ріо-де-Жанейро!

Про остаточну класифікацію команд всеукраїнського фіналу «Кубку Націй Данон» і про кращих гравців чемпіонату читайте найближчими днями в нашій наступній публікації.

 

Альберт КОМАРІ,
спеціально для sportbuk.com зі Львова

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

«Кубок Націй Данон-2014». Футбольні поля всесвітнього фіналу в Бразилії вже чекають на своїх героїв!

***

Футбол (Кубок Націй Данон): Даріо Маркетті про футбол, дітей і… кальцій

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.