Фото: Резервісти «Буковини» сенсаційно виграли «Турнір чотирьох 2014»

0

У фіналі різдвяного турніру з міні-футболу, який відбувся 4.01.14 на майданчику з штучним покриттям Чернівецького національного університету, «Буковина-2» на останніх хвилинах вирвала перемогу над зірковими суперниками, серед яких були і два майстра спорту міжнародного класу, кращий бомбардир І ліги України та інші відомі майстри шкіряного м’яча.

«Турнір чотирьох», який раніше був традиційним, цього року після кількарічної перерви організували ФК

У фіналі Руслану Гунчаку доводилося діяти в оточенні трьох, а то й чотирьох суперників...
У фіналі Руслану Гунчаку доводилося діяти в оточенні трьох, а то й чотирьох суперників…

«Університет» (Микола Осадець) та місцева федерація футболу (Сергій Задорожняк).

Свого часу в цьому різдвяному турнірі, як правило, брали участь всі найсильніші буковинські футболісти, за які б клуби вони не грали. Приміром, той же Денис Олійник не раз «світився» на чернівецькому «Турнірі чотирьох». Цього разу очікували побачити серед учасників і чемпіона Європи серед юніорів 2009 р. Ігоря Чайковського, який виступає у Прем’єр-лізі. Його вболівальники не побачили на штучному майданчику в студмістечку ЧНУ. Зате у складі команди ЧНУ зібралось ціле сузір’я зіркових випускників цього навчального закладу, в т.ч. кращий бомбарди і гравець І ліги України, екс-капітан «Буковини» Руслан Гунчак, який минулий сезон відіграв у вищій лізі Білорусі, чемпіони Всесвітньої Універсіади 2009 р. Олександр Крохмалюк і Юрій Бахтіяров, теперішній капітан «Буковини» Олег Керчу, Степан Маковійчук, Роман Степанков та інші відомі футболісти. Тож не дивно, що команда Миколи Осадця у півфіналі потішила «зливою голів» у ворота юних вихованців СДЮСШ «Буковина» 1997 р.н.

Але розпочався турнір з несподіванки. Чемпіон і володар Кубку Чернівців «Дрім-Тім», виграючи у першому півфіналі 2:0, примудрився випустити на останніх секундах перемогу, а потім і програти резервістам «Буковини» по пенальті.

Матч за 3 місце завершився прогнозовано. А ось результат фінального поєдинку, напевно, мало хто міг би спрогнозувати. Вже в дебюті вперед вийшла «Буковина-2», за яку грав вже і представник основного складу Артур Новотрясов (якого торік включили до студентської збірної України, але на Всесвітню Універсіаду його не відпустили тодішні наставники головної команди краю, тепер Артуром, кажуть, серйозно цікавляться львівські «Карпати»). Ігровою перевагою, як і очікувалось, володіли більш досвідчені і майстровиті «студенти». Проте «розписатися» в чужих воротах їм вдалося лише одного разу – красень-гол в падінні головою забив Руслан Гунчак. Натомість під завісу зустрічі, коли глядачі готувалися вже до другої на турнірі серії післяматчевих пенальті, «Буковині-2» вдалося вдруге засмутити кіпера ЧНУ Юрія Бахтіярова. І відігратися Гунчак і Ко вже не встигли.

Деякі вболівальники зазначали, що, мовляв, так навіть краще – що перемогли резервісти «Буковини», бо вони цьому успіху щиро і емоційно раділи, в ой час як для ЧНУ це було б, як кажуть, «буденною перемогою».

Наставник «Університету» Микола Осадець так само зауважив, що суто спортивні результати на цих змаганнях відходять на другий план. Микола Манолійович подякував своїм зірковим підопічним і підкреслив, що для нього головне було зібрати їх разом на цьому турнірі, що принесло задоволення присутнім шанувальникам футболу.

Серед присутніх були, до слова, і теперішній головний тренер «Буковини» Юрій Гій та його попередник Вадим Заяць, який, подейкують, може очолити «Таврію» (Сімферополь).

Фото будуть додані.

Півфінал
Дрім-Тім – Буковина-2 – 2:2 (пен. – 4:5)

Голи: Сергій Гамаль (12, 25) – Роман Блажко (26), Сергій Негрич (40).

Пенальті: Ігор Мігалатюк +, Сергій Гамаль –, Іван Павлюк +, Руслан Кувіла + / Мар’ян Косован +, Юрій Косован +, Роман Гнат +, Олександр Бужак +, Євген Немтінов +.

Буковина-97 – Університет – 1:8
Голи: Олег Добровольський (24) – Олександр Крохмалюк (14, 18, 27), Сетпан Маковійчук (16, 17), Руслан Гунчак (22), Роман Степанков (35), Ігор Бойчук (38).

За 3 місце
Дрім-Тім – Буковина-97 – 4:2
Голи: Руслан Кувіла (2), Іван Павлюк (25), Вадим Пислар (31), Ігор Мігалатюк (37) – Степан Калинюк (12), Дмитро Нестеренко (30)

Судді: Володимир Бамбурак, Олег Сурменко.

Фінал
Університет – Буковина-2 – 1:2
Голи: Руслан Гунчак (14) – Мар’ян Косован (3, 39)
ЧНУ: Юрій Бахтіяров, Руслан Гунчак, Олег Керчу, Степан Маковійчук, Олександр Темерівський, Юрій Пантя, Віталій Ісаєв, Олександр Крохмалюк, Валерій Блажко, Володимир Смола, Роман Степанков, Ладік Мелконян, Юрі Пантя, Ігор Бойчук. Тренер – Микола Осадець.
Буковина-2: Микола Роменюк, Артур Новотрясов, Іван Гнат, Роман Гнат, Юрій Косован, Мар’ян Косован, Євген Немтінов, Сергій Негрич, Ілля Валігурський, Роман Блажко, Олександр Булезюк, Андрій Королянчук, Андрій Шишигін, Ілля Пижненко, Дмитро Калінінський, Олександр Бужак. Тренер – Віталій Куниця.

Судді: Олександр Плахов, Олег Мазур.

Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.