Фото: Чернівецький Євромайдан вийшов за межі боротьби за євроінтеграцію

3

Буковинців, які виходять на Євромайдан на Центральній площі у Чернівцях, вже більше цікавить зміна влади – з антинародної на пронародну.

 

Першого дня зими, який у столиці Буковини видався сонячним і не по-зимовому теплим, на чернівецькому Євромайдані зібралися тисячі людей, аби висловити солідарність з народним віче у Києві і проголосити свої вимоги до чинної (поки що) влади.

Як і в попередні дні, на «протестній» Центральній площі автор цих рядків зустрів чимало патріотично налаштованих представників сфери фізичної культури і спорту. Та й інших відомих особистостей, причому не лише тих, яких очікував там побачити.

В експрес-розмовах всі висловлювали готовність мирно (поки що) боротися проти режиму, який, як зазначає більшість, «перейшов всі межі»… Серйозним каталізатором протестних настроїв стало жорстоке побиття спецпідрозділом «Беркут» мирно протестуючих на Майдані в столиці.

Зараз протестувальники серйозно замислюються на тим, а що ж буде «потім», згадуючи при цьому доволі

Карикатура: Юлія Косівчук (Чернівці – США)
Карикатура: Юлія Косівчук (Чернівці – США)

невдалий розвиток подій після перемоги «Помаранчевої революції». Найбільше переживають, щоби внаслідок можливого (і бажаного) усунення чинної влади зміни не обмежилися заміною прізвищ та назв політичних партій у тій же владній системі, яка так «дістала» вже український народ. Громадяни України чекають системних змін, заради яких і виходять на майдани і площі. Дуже хотілось би не розчаруватися ще раз. Хоча зараз не час сумніватися – треба всіляко сприяти кількісному і якісному «обростанню» Євромайдану (в т.ч. «представництв» на місцях), аби «добити» антинародний режим! А вже потім активно долучатися до розробки і реалізації плану кардинальних системних змін в Україні;)

Увечері 1.12.13 протестувальники здійснили «патріотичний рейд» до міської ради, де пробували провести позачергову сесію, але так і не змогли це зробити, бо не зібралось необхідного мінімуму депутатів. Про це повідомив керівник опозиційної фракції в раді Олексій Каспрук. Він же назвав поіменно депутатів, які точно знали про необхідність прийти до ради, але так і не прийшли. Зрозуміло, що останні отримали заочно добрячу «порцію ганьби». Рішення, які продиктовані вимогами Євромайдану-2013, спробують ухвалити у понеділок, 2.12.13, з 14:00.

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Спортсменів-єдиноборців закликають не застосовувати силу проти мирних людей!

Leave A Reply

Your email address will not be published.