Спортсменів-єдиноборців закликають не застосовувати силу проти мирних людей!

5

Справжні спортсмени не хочуть асоціюватися з «тітушками» і закликають колег за жодних обставин не опускатися до застосування сили проти мирних протестуючих.

На чутки про те, що вихованців клубів єдиноборств залучають до вуличних «розборок» проти мирного 131201-antytitushki-propaganda-copy-sportbuk.comнаселення, на Буковині відреагували зверненням від відповідних федерацій і клубів:

«Ми, представники федерацій і клубів спортивних єдиноборств, занепокоєні чутками про те, що спортсменам та тренерам, які мають відповідні навички, пропонують за грошову винагороду брати участь у вуличних протистояннях і застосовувати силу проти мирного населення. У ці дні масових народних акцій звертаємось до спортсменів та тренерів, які займаються або раніше займалися видами силових єдиноборств, з категоричним закликом в жодному разі не піддаватися на подібні провокації і не опускатися до застосовування надбаних у спортивних залах професійних навичок проти мирно протестуючих людей! Якщо маєте бажання висловити свою громадянську позицію в рамках масових акцій на майданах і площах, не забувайте про кодекс честі спортсмена, про олімпійські ідеали, які асоціюються в тому числі з пропагандою миру та дружби. Пам’ятайте, що справжній спортсмен може і має захистити слабшого, але за жодних обставин не має морального права застосовувати свої спортивні навички в проявах агресії проти мирних людей.

А міцних хлопців, які не займаються спортом, але мають бажання проявити свою силу в єдиноборствах, запрошуємо до спортивних залів, де є можливість випробувати себе в чесній спортивній боротьбі з гідними суперниками».

Це звернення підтримали Анатолій Паланійчук (президент обласної федерації дзюдо), Віталій Бєляєв (президент обласної федерації боксу), Анатолій Гуйван (президент обласної федерації боротьби самбо), Руслан Адамович (президент міської федерації, віце-президент обласної федерації рукопашного бою), Павло Побуряний (президент обласної молодіжної федерації карате-до), Ігор Наконечний (президент обласної федерації панкратіону), Станіслав Золотухін (президент обласної федерації карате-до «Сін-Сьобу»), Віктор Мігалчан (голова обласної федерації ушу «Цзін У» та обласного представництва Української федерації ушу), Андрій Лазоренко (віце-президент спортивного клубу карате-до «Лідер») та інші керівники клубів єдиноборств.

Рекомендуємо також переглянути:

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.