Фото: Чернівецький тренер повчився у зірок світового таеквон-до

0

Єдиним представником Буковини на представницькому семінарі в Києві, в якому взяли участь зірки світового таеквон-до, був президент обласної федерації таеквон-до Сергій Дудчак.

Гранд Майстер Вім Бос відвідав Україну

Вім Бос перебуває у чудовій формі!
Вім Бос перебуває у чудовій формі!

9 листопада 2013 року у Києві відбувся 4-й Всеукраїнський семінар з таеквон-до. Вперше, Україну з одноденним візитом відвідав директор Міжнародної Федерації Таеквон-До, Гранд Майстер Вім Бос. У 2010 році він отримав почесний 9 дан. Займатися таеквон-до почав у 15 років. З того часу в своєму доробку має чимало перемог. Крім цього, займається тренерською роботою. За свою спортивну кар’єру провів більше десяти Міжнародних суддівських семінарів та 56 Міжнародних інструкторських курсів ІІС, атестував понад 6 тисяч чорних поясів.

Вім Бос приїхав в Україну, аби оцінити рівень майстерності тренерського складу ВСТ та провести технічний семінар, в якому взяли участь таеквондисти з Волині, Дніпропетровська, Запоріжжя, Закарпаття, Івано-Франківська, Києва, Кіровограду, Криму, Львова, Севастополя, Харкова, Рівного та Чернівців. Всього – 108 таеквондистів, в тому числі й з 5-ти країни світу: України, Росії, Грузії, Молдови та Італії.

Семінар проводився за авторською методикою Гранд Майстром Вім Босом, й складався з трьох частин: базової техніки, техніки спортивного спарингу та теоретичної частини (філософія таеквон-до).

Семінар дуже сильно мене вразив, атмосфера була дружньою, почували себе ніби одна сім’я. У такому віці Гранд Майстер (а йому – 61 рік) ні чим не поступається молодим. Одразу розумієш, що таеквон-до потрібно віддаватися не тільки тілом, а й душею. Варто прагнути бути першим у всьому. Коли я тільки почав займатися таеквон-до, моїм наставником став Олег Соловей. Виявляється, що в 2001-2002 роках він сам тренувався у Вім Боса. Тому, дивлячись на цих двох людей, прагнеш бути як вони, – розповів учасник семінару, президент Федерація таеквон-до Чернівецької області Сергій Дудчак.

«Родзинкою» семінару стало й те, що вперше наші спортсмени мали можливість особисто поспілкуватись та потренуватись в команді з зірками таеквон-до світового рівня. Свої майстер-класи провели чотири чинних чемпіони світу 2013 року – Катерина Соловей та Іван Грищук (Україна), Тімоті Бос (Італія) та Катерина Козачкова (Росія).

На урочистому закритті Гранд Майстер Вім Бос відмітив позитивну атмосферу, яка панувала на семінарі, жагу спортсменів до нових знань та бажання розвиватись. Подякував керівництву ВСТ за дисципліну та високий рівень організації спортивного заходу.

По закінченню семінару усі учасники отримали пам’ятні сертифікати з власним автографом Гранд Майстра Вім Боса.

Більше про буковинське таеквон-до читайте тут: taekwon-do.org.ua

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

9.11.13. Семінар Він Боса в Києві (SportBuk.com)

***

Буковинське таеквон-до: плюс виїзні нагороди та місцева федерація

***

Відео: Спаринг-семінар з легендою таеквон-до і кікбоксингу

***

Таеквон-До: Буковинець відзначився на національній арені (фото, відео)

***

Фото: Тренер збірної України з таеквон-до відзначив чернівецьких спортсменів

***

Таеквон-До: Чернівчан нагородив секретар Європейської федерації (фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.