Тиждень мобільності увінчається в неділю «Ярмарком здоров’я» на Соборній площі

1

Утретє Чернівці долучилися до Європейського тижня мобільності – кампанії, що спрямована на зміну місцевих транспортних схем і поведінки людей щодо використання транспортних засобів та міського простору.

 

Увінчається ця кампанія у столиці Буковини у неділю, 22.09.13, таким собі «Ярмарком здоров’я», який спільноAnons-ETM-copy проведуть на Соборній площі головний організатор Європейського тижня мобільності на Буковині – Чернівецька обласна громадська організація «Буковинська агенція регіонального розвитку» та обласний центр «Спорт для всіх» (за підтримки місцевої влади). Це святкове дійство розпочнеться зі спільної зарядки, після чого, як повідомила SportBuk.com заступник ЧОГО «БАРР» Тетяна Лебухорська, відбудуться дитячі велоперегони, ігри та естафети для дорослих та дітей, презентація спортивних секцій міста (з показовими виступами), виставка та парад оригінальних велосипедів, виступи спортсменів-аматорів, катання на каретах та поні, екоквест, концертні номери та інші заходи.

Цікавий захід запланований на п’ятницю, 20.09.13 – Велоніч, яку так само організовують ЧОГО «БАРР» та олцентр «Спорт для всіх». Бажаючі проїхатися нічними вулицями Чернівців на велосипеді можуть долучитися. Збір учасників – о 21:30 на майданчику біля пабу «Наше пиво» (на розі вулиць Червоноармійська та Комарова).

Маршрут Велоночі: вул. Комарова-вул. Головна – пр-т Незалежності – вул. Стасюка – вул. Чапаєва- вул. Федьковича – вул. Садова – вул. Червоноармійська – вул. Кафедральна – вул. Вірменська – вул. Руська – вул. Садовського – вул. Шептицького – вул. Турецька –Турецька пл.

***

Програма заходів Європейського тижня мобільності:

16 – 22 вересня – Фотовиставка «Життя на двох колесах» в Галереї «Ратуша».

17 та 18 вересня – ROVER FILMS – кінопокази на велосипедну тематику в Галереї «Ратуша», початок о 20:00 (перенесено через несприятливі погодні умови!). 82-річна бабуся, що вже протягом життя не покидає свій байк, інвалід, що продовжує дивувати світ новими перемогами на велотреку, чоловік, що живе на своєму велосипеді, люди зі своїми роверами у Південній Африці, велофортепіано, що дарує радість перехожим – 8 історій, що водночас дивують і захоплюють.
Велосипедні воркшопи, велозаїзди, кастом культура, твід рани, ексклюзивні веломоделі, велофестивалі, міська інфораструктура, любовні історії, викрадачі велосипедів – усе це не залишить тебе байдужим! А що ти можеш робити зі своїм велосипедом?
Приходь та надихайся з нами!

19 вересня – велоквест, зустріч команд о 18:45 на Центральній пл. (навпроти ратуші).

20 вересня – Велоніч. Початок о 22:00 на паркінгу за адресою вул. Червоноармійська, 103Г.

21 вересня – Велопарад дівчат. Початок о 15:00 в Центральному парку (біля фонтану).

22 вересня – День без авто («Ярмарок здоров’я»), під час якого відбудеться загальноміська ранкова зарядка, дитячі велоперегони, ігри та естафети для дорослих та дітей, презентація спортивних секцій міста, виставка та парад оригінальних велосипедів, виступи спортсменів-аматорів, катання на каретах та поні, екоквест та інші заходи.

Детальна інформація щодо всіх заходів розміщена на сайті www.etm.cv.ua.

Відповідальна за проведення заходів – Тетяна Лебухорська, заступник голови ЧОГО «Буковинська агенція регіонального розвитку», координатор Європейського тижня мобільності в Чернівцях, тел. 0501320362, tetiana.lebukhorska@bard.cv.ua

Фото: «Велоніч» у Чернівцях

Leave A Reply

Your email address will not be published.