Фото: «Велоніч» у Чернівцях

0

У п’ятницю, 28.09.12, у Чернівцях відбувся велопробіг вулицями міста під назвою «Велоніч».

Пропагандистський захід організували в рамках «Європейського тижня мобільності» Чернівецька обласна громадська організація «Буковинська агенція регіонального розвитку» і обласний центр ФЗН «Спорт для всіх», за підтримки міської ради. Окрема подяка УМВС України в Чернівецькій області та ДАІ, які забезпечили супровід та безпеку учасникам велопробігу.

На публічне запрошення взяти участь у нічному велопробігу відгукнулося понад 50 велолюбителів, які зібралися на місці старту – майданчику перед пивоварнею «Наше пиво» по вул. Червоноармійській, 103 г. Це стало і своєрідною демонстрацією велосипедної альтернативи «пивному» відпочинку.

Попри те, що для участі у «Велоночі» запрошували велолюбителів віком від 14-ти років, були і молодші учасники, в т.ч. зовсім маленький «велоночник»Вовчик (11.06.2009), який долав дистанцію на спеціально вмонтованому багажнику до велосипеду мами-велосипедистки Лариси Герцун (Думенко). А ось наймолодшим «самостійним» учасником став учень гімназії №1 Ерік Ковінько (25.10.2002). Цікаво, що першим у Тетяни Лебухорської зареєструвався інший учень цієї гімназії Павло Божко.

Від «Нашого пива» велоколонна у супроводі машин ДАІ проїхала наступним маршрутом: вул. Комарова – вул. Головна – пр-т Незалежності – вул. Стасюка – вул. Чапаєва – вул. Федьковича – вул. Садова – вул. Головна – пл. Центральна – вул. Університетська – вул. Штейнбарга – Театральна пл.

Мета «Велоночі» – привернути увагу населення до зменшення використання приватних автомобілів у місті; пропаганда використання альтернативних видів транспорту: громадського транспорту, велосипедів, роликів, пішохідної ходи тощо; популяризація велосипеду як засобу пересування та екологічної альтернативи автомобільному транспорту у місті; пропаганда безпечного пересування містом на велосипеді, дотримання правил дорожнього руху (в т.ч. належне обладнання велосипеду) та правил особистої безпеки.

 

Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО
table style=”width:194px;”>
28.09.12. “Велоніч” у Чернівцях (SportBuk.com)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.