Фото: Чернівчани виграли турнір «4 regions for Europe 2013»

0

Удруге переможцями традиційного міжнародного юнацького турніру з футболу U-16 «4 регіони для Європи» стали представники Чернівецької області.

Заключний день змагань розпочався з поєдинку між командами з департаменту Майєнн (Франція) та округу

"Сейв" від голкіпера з Сучави
“Сейв” від голкіпера з Сучави

Швабія (Німеччина), який виявився супер результативним. Французи в разі перемоги в основний час могли претендувати на перше місце. А ось німцям аналогічний успіх міг принести срібні нагороди, а ось нічия в основний час (незалежно від результату післяматчевих пенальті) залишала швабів за межею призерів. Можливо, саме загроза опинитися за межею призової трійки, або задіте самолюбство після болючої поразки 1:4 напередодні від румунів якось вплинуло на німецьку команду, яка розпочала звітний матч дуже потужно. І доволі швидко забезпечила собі комфортну перевагу в два голи. Проте французи теж здаватися не збирались. Ще в першому таймі вони один м’яч відіграли. А після перерви відновили рівновагу. Щоправда, баварцям вдалося вийти знову вперед під час першої ж стрімкої атаки після розіграшу м’яча в центрі поля. Хоча і цьому успіху радіти довелося недовго – ще через 2 хвилини команда з Майєнна знову зрівняла рахунок. І цей результат зберігся до фінального свистка.

У серії пенальті, яка затягнулась до сьомого удару, перемогу святкували німці. Але це принесло їм лише моральне задоволення, адже жоден з комплектів нагород їм вже не «світив».

Заключна зустріч між Чернівецькою областю (Україна) та Сучавським повітом (Румунія) стала своєрідним фіналом, адже перемога в основний час приносила «золото» будь-якому тріумфатору. При цьому чернівчан, які мали перевагу в 2 очки, влаштовувала і нічия, адже навіть у разі поразки по пенальті вони зберігали за собою першу сходинку у турнірній таблиці. Проте грати на нічию підопічні Юрія Крафта та Володимира Воронюка не стали. Навпаки, з перших хвилин пішли в атаку так, ніби саме північним, а не південним буковинцям необхідна була лише перемога в основний час. Румуни. У свою чергу, діяли на контратаках. І в декількох епізодах були близькими до успіху. Особливо запам’ятався епізод наприкінці першого тайму, коли гравець з Сучави вийшов сам на сам, перекинув чернівецького голкіпера, але влучив у поперечину. На добивання першим встиг теж сучавець, але і друга спроба, вже в боротьбі з українським оборонцем, виявилась невдалою.

Північним буковинцям, після низки нереалізованих гольових моментів, вдалося забити лише в дебюті другого тайму. Вийшовши сам на сам, практично забіг з м’ячем у ворота Дмитро Косован. І одразу ж… заробив необов’язкову жовту картку за те, що на радощах зняв футболку. До речі, необдумані вчинки автора голу могли перерости і в серйозніші неприємності для команди, адже Дмитро, маючи в пасиві «гірчичник», декілька разів «випрошував» другу жовту картку, у тому числі за удар після свистка арбітра і, навпаки, за завчасний розіграш штрафного, коли суддя чітко показав, що відновити гру слід після його свистка. Міг підвести команду і Василь Ілащук – якби хтось з арбітрів помітив як він після свистка спеціально вдарив по нозі суперника (що є неспортивною поведінкою), чернівчани могли залишитися без одного гравця. На той час, до речі, в меншості вже грали сучавці – другий гірчичник отримав  Андрей Гетя.

Отож, команда Чернівецької області одержала мінімальну перемогу над гостями з Румунії і, набравши 10 очок з 12-ти можливих, удруге за 12-річну історію цього турніру здобула перехідний почесний трофей. І, що особливо приємно, українські буковинці за грою переграли всіх своїх суперників. На другому місці Майєнн (Франція) – 5 очок, «бронза» у Сучавського повіту – 4 очки. А Швабія (Німеччина) з 3 очками залишилась на четвертій позиції. Відповідно, німцям дісталися втішні призи (медалі і кубок). Крім перехідного трофею, всім призерам вручили симпатичні медалі, а командам – не перехідні кубки.

Красені-бутси в якості спеціальних призів для кращих за амплуа встановив губернатор Михайло Папієв. Їх отримали воротар Вадим Різничук (Чернівці), захисник Бенні Сакрак (Швабія), півзахисник Владіслас Мейяр (Майєнн) та нападаючий Адріан Магопат (Сучава).

Ще раз приємно зазначити, що завдяки спільним зусиллям SportBuk.com (ОЦ ФЗН «Спорт для всіх») та «Чернівці.ТВ» матчі проекту вперше транслюються в онлайні (на chv.tv).

Відео буде додано.

 

Mayenn (France) – Schwaben (Germany) – 3:3 (pen. – 4:5)

Goals: 8 Trehen Florian (20), 9 Vladislas Maillard (36, 39) – 10 Mirhan Kaya (11), Achim Speiser (14, 37).

Penalty: 1 Cathelineau Germain (–), 5 Thomas Bauais (+), 4 Pontoglio Angelo (–), 13 Alecton Izidane (+), 15 Coueffe Flavien (+), 7 Ferron Dorian (+), Thomas Duprey (–) – 11 Speiser Achim (–), 4 Rauner Kai (+), 2 Sakrak Benny (+), 7 Wenisch Alex (-), 9 Wehren Markus (+), 12 Kusterer Noah (+), 10 Kaya Mirham (+).

Referee: Plakhov Olexandr, Gamal Dmytro, Petrich Milosh. 4 referee: Kolisnychenko Mykola.

Yellow card: 1 Cathelineau Germain (10) – 14 Wenisch Alex (40).

***

Chernivtsi (Ukraine) – Suceava (Romania) 1:0

Goal: Kosovan Dmytro (40).

Referee: Bamburak Volodymyr, Kolisnychenko Mykola, Pyslar Olexandr. 4 referee: Stoliarchuk Mykola.

Yellow card: 11 Tsiganesko Ruslan (30), 8 Kosovan Dmytro (42) – 9 Busiuk Cozmin (4), 4 Amariei Razvan (35), Puha Emanuel (36), 17 Hetea Andrei (45), 5 Robert Martin (54).

Red card: 17 Hetea Andrei (61 – 2 yellow card).

***

Photo: Vasyl KYJASHKO (chernivtsy.eu), Georgiy MAZURASHU, Vadym SHELENKO, Alla GUTNIK (Gallery will be supplemented!/Галерея буде доповнена!)

VIEW THE GALLERY/ПЕРЕГЛЯНУТИ ГАЛЕРЕЮ

23.08.13. 4 regions for Europe (SportBuk.com)

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.