Футзал: «Меркурій» таки чемпіон І ліги!

1

У вівторок, 24.07.12, остаточно вирішилася доля першого золотих нагород першої футзальної ліги України, які все-таки дістаються чернівецькому «Меркурію».

 

Нагадаємо, що повторний фінальний поєдинок «Меркурій» – «Титан-Зоря» (Покровське, Дніпропетровська

обл..) 26.05.12 залишився недоведеним до кінця. Після 3:1 на користь чернівчан на виїзді та 1:3 вдома був призначений додатковий час, який завершився унічию 1:1. Згідно із регламентом змагань, команди мали пробивати післяматчеві пенальті. Але гості, спираючись на аналогії з великим футболом, де в такій ситуації вирішальним стає гол на виїзді, пішли з поля, вважаючи себе переможцями.

Отож, питання про перше місце у І лізі мало вирішитися вже в кабінетах Асоціації міні-футболу України. Розгляд проблемного питання затягнувся на тривалий час. І лише 24.07.12 у цій історії поставлено крапку – чемпіонами І ліги, як зазначив президент ФК «Меркурій» Сергій Гринюк, остаточно визнали чернівчан. Нагородження «Меркурія» заплановане на четвер, 26.07.12. Про це повідомив почесний президент клубу Іван Боднар.

У сезоні-2010/11 «Меркурій», нагадаємо, виборов «бронзу» першолігової першості України з фут залу.

Повертаючись до незавершеного повторного фінального матчу «Меркурій» – «Титан-Зоря», зазначимо, що спершу контрольно-дисциплінарний комітет АМФУ 12.06.12 вирішив цей матч переграти на нейтральному полі. «Меркурій» це рішення оскаржив до Федерації футболу України. КДК ФФУ 12.07.12 рішення КДК АМФУ скасував і вирішив зарахувати команді «Титан-Зоря» поразку 0:3 за те, що вона не завершила матч. У дніпропетровців було 10 днів на те, щоби оскаржити це рішення. Цього зроблено не було, тому 24.07.12 виконком АМФУ ухвалив остаточне рішення щодо переможця першої ліги, яким визнано «Меркурій» (Чернівці).

***

Засідання КДК АМФУ

12.06.2012 р.

Витяг з Протоколу

засідання контрольно-дисциплінарного комітету
Асоціації міні-футболу (футзалу) України

06 червня 2012 р. м. Київ

 

Порядок денний:

1. Розгляд рішення Виконкому АМФУ та рапортів арбітрів, інспектора і делегата матчу-відповіді фіналу першості України з футзалу між командами 1 ліги «Меркурій» Чернівці – «Титан-Зоря» Покровське.

Вирішили:

Беручи до уваги правову неврегульованість ситуації, невизначеність чітких підходів сторін до оцінки об’єктивних обставин другого фінального матчу, виходячи з принципів справедливості та законності, всебічно, повно та об’єктивно дослідивши наявні у справі докази, із урахуванням спортивного принципу визначення переможців, керуючись ч. 3 ст. 1, ст. 5, ч. 1 ст. 41, ст.ст. 53-55 Дисциплінарних правил ФФУ:

1.1. Провести на нейтральному полі додатковий фінальний матч між командами МФК «Титан-Зоря» та МФК «Меркурій», за результатами якого визначити переможця першої ліги України з футзалу в сезоні 2011-2012 рр.

1.2. Виконкому Асоціації міні-футболу (футзалу) України в строк до 15.06.2012 р. визначити час, місце та фінансові умови проведення такого матчу, попередньо погодивши їх з клубами МФК «Титан-Зоря» та МФК «Меркурій».

***

Витяг

з протоколу засідання контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ

12.07.2012 р.

Запрошені: Повисший Н.П. – голова КДК АМФУ; Савіцький В.П. – голова комітету з проведення змаганьпершості першої ліги АМФУ.

«Про скаргу ФК «Меркурій» Чернівці №19/12 від 13.06.2012 р. на рішення КДК АМФУ від 06.06.2012 р.»

І. Слухали:

Інформацію відповідального секретаря Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ Лутюка Д.М. «Про скаргу ФК «Меркурій» Чернівці №19/12 від 13.06.2012 р. на рішення КДК АМФУ від 06.06.2012 р.».

 

У процесі підготовки та розгляду питання встановлено:

26 травня 2012 року відбувся фінальний матч-відповідь першості України з футзалу міжкомандами 1 ліги «Меркурій» Чернівці – «Титан-Зоря» Покровське.

За результатами основного часу зазначеногоматчу, який закінчився з рахунком 3:1 на користь ФК«Титан-Зоря» Покровське, та з урахуванням результатупопереднього матчу ФК «Титан-Зоря» Покровське – ФК«Меркурій» Чернівці, встановити переможця першостіУкраїни з футзалу між командами 1 ліги було неможливо.

У зв’язку з неможливістю встановити переможця першості України з футзалу між командами 1 ліги зарезультатами основного часу матчу-відповіді ФК «Меркурій» Чернівці – ФК «Титан-Зоря» Покровське,було проведено додатковий час, який закінчився з нічийним результатом 1:1.

У зв’язку з неможливістю визначити переможця за результатами додаткового часу, була призначена серія післяматчевих шестиметрових ударів. ФК «Титан-Зоря» Покровське відмовився від пробиття шестиметрових ударів та завершувати матч не вийшов.

Вирішив:

1. Пункти 1 1 1.2., 1.З., 1.5., 1.6. рішення КДК АМФУ від 06.06.2012 р. з питання «Розгляд рішення ВиконкомуАМФУ та рапортів арбітрів, інспектора і делегатаматчу-відповіді фіналу першості України з футзалу між командами 1 ліги «Меркурій» Чернівці – «Титан-Зоря» Покровське.», – анулювати.

2. Відповідно до ч. 6 Додатку 3 до Дисциплінарнихправил ФФУ ФК «Титан-Зоря» Покровське у фінальному матчі-відповіді першості України з футзалу між командами 1 ліги «Меркурій» Чернівці – «Титан-Зоря» Покровське, – зарахувати поразку з рахунком 0:3.

3. Відповідно до ч. 6 Додатку 3 до Дисциплінарнихправил ФФУ застосувати до ФК «Титан-Зоря» Покровське дисциплінарну санкцію у вигляді сплати обов’язкового грошового внеску у розмірі 1000 (тисяча) грн.

У відповідності до частини 4 статті 82 Дисциплінарних правил ФФУ, рішення КДК ФФУ може бути оскаржене до Апеляційного комітету ФФУ не пізніше 10 днів з моментуйого отримання.

***

Присутність президента АФУ Геннадія Лісенчука не допомогла довести матчу до кінця

Leave A Reply

Your email address will not be published.