Фото: Підняття Державного прапору та прапору НОК у Чернівцях

2

Сьогодні, 27 липня 2012 р., на Соборній площі у Чернівцях урочисто підняли Державний прапор України та прапор Національного Олімпійського комітету на честь ХХХ Олімпійських ігор, які офіційно стартують увечері в Лондоні.

Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

27.07.12. Підняття прапорів у Чернівцях на честь відкриття Олімпійських ігор (SportBuk.com)

***

Фото: Ярослав Галан

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

27.07.12. Підняття прапорів у Чернівцях на честь відкриття Олімпіади (Ярослав Галан, SportBuk.com)

***

Офіційна церемонія відкриття Олімпіади-2012 розпочнеться, нагадаємо, о 23:00 за київським часом (трансляція на УТ-1).

До речі, головні змагання чотириріччя розпочалися ще 25 липня – матчами першого етапу футбольного турніру.

Приємно нагадати, що на цьогорічній Олімпіаді Буковина має рекордне представництво – право виступати у Лондоні у складі олімпійської збірної України здобули (в алфавітному порядку):

Тетяна Дорохова (стрільба з лука, Чернівці, ШВСМ, «Динамо», тренери – Андрій Дорохов, Світлана Капанадзе, Анатолій Єгоров);

Микола Лабовський (легка атлетика, 10000 м,  Чернівці (уродженець Герцаївського району), ШВСМ, «Колос», «Динамо», СК «Гешко», офіційний партнер – туркомплекс «Аква-Плюс», тренери – Денис Тищук, Ірина Ячнюк, Костянтин Степанцов);

Наталія Лупу (легка атлетика, 800 м, Чернівці/Новоселицький район, ЦОП, ДШВСМ, СК «Гешко», «Динамо», «Колос», офіційний партнер – готель «Буковина», тренери – Анатолій Якимчук, Володимир Степанов);

ідія Січенікова (стрільба з лука, Чернівці, ШВСМ, СК «Гешко», «Спартак», «Динамо», офіційний партнер – ДК «Полюс», тренери – Олег Осипенко, Віталій Гуменюк).

Для лучниць Тетяни Дорохової та Лідії Січенікової Ігри розпочалися незабаром після церемонії у Чернівцях – кваліфікаційні змагання зі стрільби з лука розпочалися о 13:00.

Микола Лабовський бігтиме 10000 м 4 серпня увечері. А Наталія Лупу розпочне змагання на дистанції 800 м 8 серпня (розклад змагань та графік виступу наших с спортсменів можна подивитися тут:).

До речі, крім названих чотирьох спортсменів, у Лондоні, нагадаємо, виступатимуть ще двоє олімпійців, чиї долі пов’язані з Буковиною. У веслуванні на байдарках і каное Олександр Дяченко, який перших успіхів досяг у Новодністровську під керівництвом Сергія Осипенка, представлятиме Росію у байдарці-двійці. Причому виступатиме в ролі фаворита, адже цього року разом зі своїм партнером виграв два з трьох етапів Кубку світу. А у змаганнях зі стрибків з жердиною також у складі збірної Росії виступатиме Сергій Кучеряну, який має коріння в селі Банчени Герцаївського району.

Безумовно, ми всі будемо вболівати в першу чергу за наш буковинський квартет, за українських спортсменів у Лондоні, а також, звісно, і за вихідців з Буковини, які добилися права представляти інші країни на найпрестижніших змаганнях сучасності!

Учасникам церемонії підняття Державного прапора України та прапора НОК офіційні вітання передав легендарний спортсмен і президент НОК Сергій Бубка:

«Дорогі друзі!

Вітаю вас з найвизначнішим спортивним святом чотириріччя – Іграми ХХХ Олімпіади, які незабаром офіційно стартують у Лондоні!

Україна має славні олімпійські традиції, початок яким було покладено ще 60 років тому в Гельсінкі. Підхопивши естафету, наші спортсмени продовжують активно примножувати спортивну славу України.

За роки Незалежності наша країна презентувала світу імена нових Олімпійських чемпіонів та призерів. Переконаний, після Ігор в Лондоні на світовому небосхилі спалахнуть нові олімпійські зірки вітчизняного спорту. Сьогодні ми піднімаємо Державний прапор України та стяг Національного Олімпійського комітету, висловлюючи таким чином свою підтримку спортсменам, які будуть захищати честь країни на Олімпіаді.

Ці прапори замайорять в кожному регіоні України, об’єднавши всіх українців в одну єдину родину вболівальників!

Тож підтримаймо наших олімпійців!

Надихнемо їх на нові спортивні подвиги!

З повагою, президент НОК України, Олімпійський чемпіон, Герой України Сергій Бубка».

 

У церемонії в Чернівцях взяли участь учасниця Олімпіади 1996 р. Ліна Герасименко (стрільба з лука), яка в Атланті встановила олімпійський рекорд (!), та учасник наступних трьох Олімпійських ігор Іван Гешко (легка атлетика).

Серед почесних гостей були начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Довганич, керівник міського спорту Святослав Дяконюк, заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Богдан Вітовський, інші спортивні керівники, титуловані спортсмени і тренери.

З вітальними словами до присутніх звернулися заслужений тренер України Денис Тищук (наставник Миколи Лабовського), Іван Гешко та Богдан Вітовський.

Почесне право підняти Державний прапор України та прапор Національного Олімпійського комітету надається нашим олімпійцям – заслуженим майстрам спорту Ліні Герасименко та Івану Гешкові.

***

Прапор НОК піднімає Іван Гешко, асистує Севіль Ібрагімова
Державний прапор піднімала Ліна Герасименко (асистент - Еміль Ібрагімов)
Іван Гешко побажав землякам, передусім, показати у Лондоні "свої" результати
2 Comments
  1. Вболівальник says

    А де голова олімпійського відділення?!! Де Омельянчук? Де міська влада? Так у нас шанують олімпійський рух?

    1. Омельянчук у відпусці, олімпійські функції виконує на громадських засадах. Відділення очолює голова ОДА Михайло Папієв. Прапор піднімали, коли йшла сесія облради. Напевно, там був і Михайлішин. Думаю, олімпійський рух у нас в пошані;)

Leave A Reply

Your email address will not be published.