Футбол: На Буковині продовжують готувати тренерів з ліцензією УЄФА (фото)

0

Ще 20 буковинців отримали тренерські ліцензії «С» УЄФА. Вручення відповідних дипломів відбулося 3.05.12 у конференц-залі готелю «Буковина».

Петро Кобичик вручає диплом Сергію Гріню. Фото: Георгій Мазурашу

Курси, в рамках яких футбольні фахівці мають можливість отримувати ліцензії «С» УЄФА, на Буковині проводяться з осені 2011 р. під егідою Федерації футболу України та обласної федерації футболу. Головний координатор проекту в Чернівецькій області – знаний футбольний тренер Юрій Крафт.

Лекції читають також такі авторитетні футбольні фахівці, як Валерій Богуславський, Юрій Гій, футбольний науковець Аурел Васильчук, а також викладачі Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича.

Як зазначив Юрій Крафт, з часом усі футбольні тренери, які працюють в спортивних школах, будуть зобов’язані мати такі ліцензії УЄФА. Буковина в цьому напрямку працює чи не найактивніше. Маємо вже другий випуск тренерів з ліцензіями УЄФА. А до кінця 2012 року запланований ще один випуск.

Курси тривають два з половиною місяця. З питань набору можна звертатися безпосередньо до Юрія Рудольфовича (050 541-48-92).

Сам координатор буковинських футбольних курсів отримав відповідну ліцензію під час курсів у Мюнхені. Брав участь також у курсах в Києві.

У другому буковинському випуску також є чимало знаних футболістів і тренерів. Ліцензії «С» УЄФА 3.05.12 отримали: Сергій Гамаль, Олександр Доскалюк, Сергій Задорожняк, Юрій Пантя, Іван Сурняк, Сергій Грінь, Сергій Чорней, Яків Носенко, Ігор Столярчук, Василь Зварич, Олександр Боднарчук, Сергій Парайко, Артур Гущин, Сергій Біднов, Олег Клепчук, Дмитро Білоус, Микола Лесик, Василь Гешко, Степан Гакман та Валентин Дубковець.

Дипломи футбольним фахівцям вручив голова обласної федерації футболу Петро Кобичик. Вітали їх також заступник голови обласної федерації футболу Олексій Лазенко, футбольний науковець Аурел Васильчук і, звісно, Юрій Крафт.

Пізніше з настановами і побажаннями до другого випуску звернувся колишній наставник «Буковини» та інших команд майстрів, заслужений тренер України Борис Розсихін, який цими днями гостює на Буковині, та його вихованець Юрій Гій.

 

Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***


3.05.12. Вручення ліцензій УЄФА буковинцям, плюс Борис Розсихін (SportBuk.com)

Leave A Reply

Your email address will not be published.