Новоселицький борець без кисті Ілля Паскарюк отримав нагороду від Віталія Кличка

1

Уперше буковинський спортсмен став лауреатом Національної премії «Гордість країни», яка вдев’яте відбулася у Києві. У номінації «сильні духом» переможцем став новоселицький борець без кисті Ілля Паскарюк, якого на сцені  Національної опери України нагородив чемпіон світу з боксу серед професіоналів Віталій Кличко.

Вітаючи буковинця, Кличко-старший зізнався, що він вражений силою духу хлопця та його вірою у власні сили: «У нашій країні багато людей, яких можна назвати справжніми героями. Вони не крокують червоними доріжками, не дають інтерв’ю перед телекамерами.  Але день у день вони сумлінно роблять свою справу, працюючи в лікарнях, на полях, на виробництві. Ілля – один з них. Для мене він справжній герой. І наше завдання зробити все, аби життя таких простих українців було кращим».

Нагадаємо, Ілюша Паскарюк залишився без кисті правої руки у неповних сім років, коли лише почав було займатися боротьбою дзюдо і самбо. Як пише сайт Фонду братів Кличків, здавалося, про заняття спортом можна було і не мріяти, але хлопець  сумлінно тренувався, радіючи кожній перемозі.  Півтора роки тому під час чергових змагань через хвилювання раптово зупинилося серце його батька.  Відтоді всі свої перемоги Ілля присвячує його пам’яті. Сьогодні 15-річний мешканець невеличкого на Буковині (Мамалига Новоселицького району) на рівних змагається зі здоровими дітьми, раз за разом підкорюючи нові вершини.  Хлопець самовіддано працює аби здійснити мрію свого батька – стати Олімпійським чемпіоном.

Не так давно Ілюша Паскарюк виграв телепроект «Чудо-люди».

Цьогорічну церемонію «Гордість країни» можна буде побачити 13 квітня 2012 р. о 21.50 на «Новому каналі».

***

Сюжет про церемонію 2011/12 р.

***

Сюжет на “Новому каналі” (перед церемонією)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.