Бокс: Чемпіонат України у Чернівцях став рекордним

0

У понеділок, 9 квітня 2012 р., в Чернівцях розпочався Чемпіонат України з боксу серед юніорів, який триватиме протягом усього передпасхального тижня.

Фото: Георгій Мазурашу

Проходитимуть змагання під патронатом депутата Чернівецької міської ради Валерія Чинуша, а генеральним партнером змагань є готель «Буковина».

Потрібно зауважити, що за кількістю учасників цьогорічний всеукраїнський юніорський боксерський форум встановив рекорд Чемпіонатів України. До Чернівців завітали спортсмени з усіх областей України, АР Крим та міст Київ і Севастополь. Загальна кількість учасників – 288 спортсменів у 13-ти вагових категоріях. В середньому це виходить по 22 боксера у ваговій категорії.

Такого, як стверджують організатори чемпіонату, ще не було. Від окремих областей є заявки на півтори, дві а то й більше команд, тобто «перебор» досить відчутний. Та в даному випадку цей «перебор» є скоріше позитивним моментом, аніж негативним, оскільки «на носі» Чемпіонат Європи серед юніорів, який відбудеться у столиці Болгарії Софії. Тому керівництво збірної України має достатньо «матеріалу» для опрацювання та комплектації збірної команди, яка захищатиме честь України на європейській першості.

Основна обойма кандидатів до юніорської збірної щойно повернулася з навчально-тренувального збору в Києві і має на Чемпіонаті України доказати своє право на перебування у «перших-других номерах». Таким чином, за попередньою домовленістю, основні кандидати у збірну будуть сіяні і все буде залежати саме від них.

Нагадаємо, що головним тренером збірної України з боксу серед юніорів вже протягом багатьох років є Валерій Хлистов.

Змагання гостюють у спортивному комплексі «Олімпія», що розташований на вул. Воробкевича. В залі встановлено два ринга, на яких боксуватимуть учасники (один – з Хотина, той самий, який був придбаний за допомогою Фодну братів Кличків). Перша програма – з 14:00. О 18:00 – офіційне урочисте відкриття змагань.

Про хід змагань і результати кожного дня ви зможете регулярно дізнаватися на нашому порталі, який є офіційним інформаційним партнером Чемпіонату України з боксу серед юніорів.

 

Альберт Комарі

Leave A Reply

Your email address will not be published.