Футзал: «Меркурій» в меншості переміг володаря Кубку України «Енергію» (Львів)!

6

У другому матчі 1/8 фіналу Кубку України з футзалу чернівецький «Меркурій», який лідирує в західній зоні І ліги, 22.03.12 вдома сенсаційно здолав чинного володаря почесного трофею «Енергію» (Львів).

Фото: Роман Ковальчук

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Перший матч у Львові завершився несподівано скромною (3:1) перевагою «Енергії», яка є одноосібним лідером Екстра-ліги. При цьому чернівчани не використали декілька, як кажуть, 100-відсоткових нагод для взяття воріт (у т.ч. вихід удвох на одного воротаря).

Для загального успіху «Меркурію» необхідно було обігрувати вдома грізного суперника або 2:0, або із різницею в 3 м’ячі.

Завдання, здавалося, фантастичне. Тим більше з огляду на те, що в складі «Меркурію», крім травмованих раніше досвідченого голкіпера Олега Іжаковського та Олександра Дележі, були відсутні також Юрій Карбовський та Сергій Литвиновський (зазнали травм), Павло Химяк грав з недолікованою травмою, а Сергій Янчик мав підвищену температуру.

Отож, здавалося, у цій парі все ясно: у першому матчі «Енергія» дещо недооцінила першолігового суперника, а тепер «збереться» і влаштує розгром у Чернівцях.

Але не так сталося, як гадалося. Хоча початок вказував саме на невтішний для нас прогноз. У рівній грі в дебюті львів’яни скористалися помилками «меркурівців» і доволі швидко відкрили рахунок, а потім і подвоїли його. Щоправда, вже через 7 секунд (!) після другого пропущеного голу Сергій Янчик один м’яч відіграв. А ще за хвилину Андрій Ткачук відновив рівновагу. До перерви команди обмінялися ще по одному м’ячу. Знову гості забили першими, а господарі відігралися через півтори хвилини.

Найцікавіше почалося після перерви. На 26 хв. Сергій Янчик вперше у цьому протистоянні виводить «Меркурій» вперед. За 6 хв. 4 сек. до фінального свистка Павло Химяк збільшує перевагу чернівчан до двох м’ячів, що стає надзвичайно небезпечним для володаря Кубку України. Але це ще були «квіточки». За 3 хв. 43 сек. до завершення матчу Андрій Ткачук оформлює хет-трик і збільшує рахунок до 6:3, що вже виводить до чвертьфіналу підопічних Віктора Мглинця! Переповнені трибуни ФОК «Олімпія» просто «шаленіють» від задоволення. І на цій хвилі позитивних емоцій гості «обрізаються» і чернівчани вискакують удвох на одного суперника, але «меркурівець» поспішає з пасом, що дозволяє супернику перервати потенційно гольову передачу. «Не забиваєш ти – забивають тобі»… Через 23 сек. після пропущеного «зайвого» голу львів’яни отримують право на штрафний в районі центральної лінії. І капітан збірної УкраїниВалерій Легчанов гарматним ударом вколочує м’яча під поперечину – 6:4. Уже «прохідний рахунок» для «Енергіх»…

Чернівчанам знову треба йти вперед, і вони сміливо штурмують ворота титулованого суперника. Але… За 1 хв. 4 сек. до кінця зустрічі арбітри, які очевидно симпатизували іменитішому клубу, «знаходять» шостий фол – дабл-пенальті. Легчанов йде його виконувати, але Євген Кіндяков відбиває м’яча!

Віктор Мглинець міняє воротаря на п’ятого польового гравця. Умовний кіпер Віталій Ткачук йде на передній фронт атаки «Меркурія». Господарі, як мінімум, були близькими до взяття воріт, але в завершальній стадії забракло трішки влучності. Після другого промаху на останніх секундах Володимир Кардаш кидає м’яча рукою у ворота «Меркурія», з лінії яких Денис Овсянніков за 1,7 сек. до фінальної сирени головою підправляє шкіряну кулю в сітку – 6:5.

Отже, перемога «Меркурія», яка приносить море задоволення буковинським вболівальникам і «інфарктну» путівку до чвертфіналу «Енергії».

Зазначимо, що господарі грали у неповні дві четвірки (Олександр Маковійчук так і не вийшов на майданчик).

Матч можна буде подивитися у запису на телеканалі «Чернівці» в п’ятницю, 23.03.12, о 22:00.

«Меркурій» (Чернівці) – «Енергія» (Львів) – 6:5 (0:1 Сергій Коваль, 5, 0:2 Денис Овсянніков, 8, 1:2 Сергій Янчик, 8, 2:2 Андрій Ткачук, 9, 2:3 Валерій Легчанов, 13, 3:3 Андрій Ткачук, 14, 4:3 Сергій Янчик, 26, 5:3 Павло Химяк, 34, 6:3 Андрій Ткачук, 37, 6:4 Валерій Легчанов, 37, 6:5 Денис Овсянніков, 40).

«Меркурій»: 16 Євген Кіндяков (запасний воротар – 13 Сергій Париський), 4 Віталій Гончар, 10 Сергій Рибак – к/к, 9 Андрій Ткачук, 14 Віталій Ткачук, 15 Павло Химяк, 17 Андрій Чернієнко, 3 Сергій Янчик, 5 Олександр Маковійчук. Головний тренер – Віктор Мглинець.

«Енергія»: 22 Володимир Кардаш, 14 Дмитро Бондар, 20 Олександр Вершинін, 5 Сергій Коваль, 10 Валерій Легчанов, 16 Ільдар Макаєв, 88 Денис Овсянніков, 17 Максим Павленко, 8 Євген Рогачов, 4 Степан Струк, 11 Сергій Тригубець, 2 Сергій Чепорнюк, 7 Сергій Якунін. Головний тренер – Станіслав Гончаренко.

Головний суддя: Геннадій Гора (Київ), Сергій Конюкхов (Житомир).

***

Екс-гравець "Буковини" Юрій Сулименко назвав матч "Меркурій" - "Енергія" дуже цікавим і змістовним.
6 Comments
  1. Коля says

    Феєричний матч!!! Браво меркурівці!!! Велике спасибі керівництву клубу і міста за таку команду!!! Так тримати на шляху до вищої ліги!!! Ще обіграємо “Енергію” в майбутньому!!!

  2. Дмитро Бондар (“Енергія”) не грав внаслідок перебору жовтих карток, а Євген Бондар (“ГріКо”) був присутнім на матчі серед глядачів 🙂

    1. Ну, тоді вдаліше “зіграв” Євген Бондар!;)

    2. А взагалі класний матч був!!! Море задоволення;) Ще б нам підфартило в кінцівці. Тобто в самій кінцівці, бо ж за 3,5 хв. до кінця ми вигравали з потрібним рахунком:) Після 6:3 який момент був!!! Моментище, коли гості обрізались… Таке враження, що наші тоді “пожаліли” “Енергію”:) От забили б і 7-й, тоді навряд чи володарі Кубку змогли би пройти далі:)

  3. Євген says

    Ружецький все бачить…

Leave A Reply

Your email address will not be published.