Едуард Погодін: Фаворити Кубку України з боксу вже тренуються у «Колізеї»

0

Першими серед учасників прем’єрного у Чернівцях Кубку України з боксу в столиці Буковини «засвітилися» представники ФСТ «Україна». Це спортивне товариство за останні роки тричі вигравала Кубок України. «Українці» прибули до Чернівців 22 жовтня, аби провести невеличкий передзмагальний збір. Тренуються вони у залі боксу «Колізей» на «Машзаводі».

Тренер і батько чернівецького учасника Кубку України Олександра Погодіна – Едуард Погодін, який проводить заняття у залі «Колізей», вважає, що команда ФСТ «Україна» і цього року є чи не головним претендентом на головний трофей:

– Я ще не бачив стартових протоколів, але на тренуваннях неможливо було не помітити деяких титулованих боксерів, які представляють це спортивне товариство. Зокрема, Денис Лазарєв з Хмельницького є чемпіоном Європи серед юнаків і срібним призером Чемпіонату України-2009 у вазі до 69 кг, Віталій Константинов з Донецька – чемпіон Європи та світу серед юніорів, бронзовий призер Чемпіонату України-2010 у цій же категорії 69 кг, Євген Малиновський з Броварів – срібний призер Чемпіонату України-2010 у категорії до 57 кг, але в Чернівцях він буде виступати у вазі до 60 кг. У них досвідчений тренер – Олександр Володимирович Петюшенко з Києва. Як кажуть, неозброєним оком видно, що вони серйозно налаштовані відсвяткувати черговий кубковий тріумф. «Україна» тричі вигравала Кубок України і тепер на першості Центральної ради товариства переможцям присвоюють звання майстра спорту. В інших товариствах такого немає. Кубок України розігрується за принципом «стінка на стінку». Тобто всі команди зустрічаються між собою по колу. Перемога у кожній з 10-ти вагових категорій приносить в скарбничку команди 1 очко. Якщо боксер двічі програє, далі він не має права буксирувати. Але його можна замінити на запасного в цій вазі. Тож для загального успіху важливо і мати довгу «лаву запасних». Власне, часто Кубок України і виграє команда, яка привозить максимально допустимий склад – 16 учасників.

– Едуарде, ваш син Олександр дебютуватиме на Кубку України?

– Так, він має виступати на домашньому Кубку України. Саша був включений до освітянської  збірної МОНУ, але ця команда, на жаль, через фінансові проблеми до Чернівців не приїхала, тож він боксуватиме за «Колос» у вазі до 75 кг. А у вазі до 56 кг за «Колос» виступатиме ще один мій вихованець з клубу «Колізей-Машзавод» Петро Майшензон.

– Дорослий бокс – це серйозне випробування…

– Однозначно. У нас вже є за плечима три виступи на дорослих Чемпіонатах України. У 2008 р. У 2008 р. в Євпаторії він посів 5 місце, наступного року змагався у Кривому Розі, а цього року в лютому в Сумах програв лише один удар бронзовому призеру Олімпіади-2000 Сергію Данильченкові. До слова, тепер правило дещо змінилися, менше зараховують ударів, тому й рахунки стали меншими – майже «футбольними» (сміється – авт.). Аби не наврочити, більше не хотів би говорити на тему нашого виступу на Кубку України. Проте однозначно ми сподіваємось на підтримку місцевих вболівальників. Гадаю, таке свято боксу спортивним гурманам сподобається! Знаю, що заплановані трансляції на телеканалі «Чернівці». Після трансляцій фіналів молодіжного Чемпіонату України-2009 та матчу Україна – Франція я чув багато хороших відгуків. Це все суттєво сприяє популяризації спорту і здорового способу життя.

Олександр і Едуард Погодіни

Leave A Reply

Your email address will not be published.