Бізнес-ліга: Долю «золотого» матчу вирішив «покер» Сергія Рибака

2

Переможцем турніру з міні-футболу серед комерційних структур Чернівців стала команда «ГріКо», яка у «золотому» матчі здолала збірну «ВТБ – Укрсиббанк». В основній частині змагань суперники набрали однакову кількість очок, але на першому місці завдяки кращій різниці м’ячів були «банкіри».

«Золотий» матч, нагадаємо, не був передбачений регламентом змагань і був зініційований ще перед заключним туром граючим президентом і капітаном «ГріКо» Сергієм Гринюком, чия команда на той час лідирувала за кращою різницею забитих і пропущених м’ячів. Організатори були згідні доповнити регламент лише в разі згоди обох співлідерів. «Банкіри», які мали надію в заключному матчі виграти з великим рахунком у «Роми» і вийти вперед за додатковими показниками, спершу відмовилися. І вони так виграли з потрібним рахунком. Але… не знали, що вийшли на перше місце, оскільки думали, що для цього треба було забити ще один м’яч (про випадково недорахований м’яч у ворота «ГріКо» в першому турі ми вже писали). Тим часом, Сергій Гринюк, вважаючи, що його команда виграла турнір, продовжував пропонувати «золотий матч». «Банкіри» вже відмовлялися, як кажуть, з етичних міркувань, бо не погодилися перед фінішним туром, а після вважали себе на другій позиції. Проте головний «гріковець» настоював на своїй пропозиції і таки переконав співлідерів зіграти «золотий» матч. А коли вже представники «ВТБ – Укрсиббанк» дізналися, що насправді за кращою різницею на першому місці вони, вже не могли відмовитися від додаткового поєдинку, аби не втратити свого Слова.

Фаворитами у «золотому» матчі, я і в турнірі, загалом, були, звісно, «гріковці», серед яких один капітан першолігового футзального «Меркурія» Сергій Рибак чого вартує! Та й футбольний віртуоз Віктор Мглинець і в своєму ветеранському віці ще може самотужки вирішити долю гри. Плюс ще молодий екс-гравець «Буковини» Віталій Ісаєв вміло «цементував» дії «ГріКо» в обороні. Одне слово, як сказав відомий буковинський голкіпер Володимир Баб’юк, який був співкоментатором зустрічі, зазначив, що «гріковці» спокійно могли би грати таким складом далеко не «пасти задніх» десь у другій футзальній лізі.

Утім, попри такі «нерівні сили», «банкіри» в дебюті матчу діяли на рівні з суперниками і майже в рівних пропорціях обмінювалися небезпечними моментами. Підсвідомо нейтральні вболівальники бажали, аби саме «ВТБ – Укрсиббанк» забив першим, щоби боротьба була ще гострішою і цікавішою. Але всю інтригу «вбив» Сергій Рибак, який за допомогою Віктора Мглинця на 5 та 6 хвилинах двічі «розписався» в чужих воротах. А коли на 13 хв. Сергій на контратаці забив і третій гол, питання щодо перемодця фактично було зняте. Хоча ще до перерви (а грали 2 тайми по 15 хв.) «банкіри» встигли втратити дві нагоди для взяття воріт.

У другому таймі бажання обох команд співпали: «гріковці», маючи запас, відійшли в оборону, а «банкіри», навпаки, не оглядаючись на тили, кинули всі сили в атаку. Скільки у них було можливостей забити! «ГріКо» рятувала і штанга, і хрестовина, і бличкучі дії Євгена Костенчука, якого підстраховували і польові гравці, «виносячи» м’яча з порожніх воріт. Як кажуть, то був не день збірної «ВТБ – Укрсиббанк»…

Щоправда, і «гріковці», отримавши простір для контатак, теж періодично створювали гольові моменти біля чужих воріт. Зокрема, Мглинець в одному епізоді, вийшовши сам на сам, просто «загрався» і дочекався, поки суперник вибив м’яча. А ось Рибак свій шанс не втратив і під завісу зустрічі вчетверте відзначився.

До фінального свистка (враховуючи додані хвилини) «банкіри» встигли, як кажуть, обстріляти всі штанги. І, здавалося, вже всі глядачі вболівали, аби все-таки відбувся «гол престижу», який команда «ВТБ – Укрсиббанк» заслужила сповна. Враховуючи те, як фантастично не щастило «банкірам» у завершальній стадії атак, напевно, й добре, що збили Олександра Білоуса, який вкотре виривався на побачення з кіпером «ГріКо». А вже з пенальті Сашко не схибив, «розмочивши» рахунок.

Звісно, «банкіри» були засмучені поразкою. Але насправді їм є і чим пишатися, адже в основній частині змагань вони зуміли випередити, нехай і завдяки «зайвому» м’ячу, таку грізну команду, як «ГріКо», у якої, напевно, попереду ще багато перемог не лише у змаганнях серед комерційних структур!

«Золотий» матч та церемонію нагородження переможців та призерів змагань, яка відбудеться 6 липня, у вівторок, о 13.00 у конференц-залі готелю «Буковина», можна буде, завдяки підтримці Сергія Гринюка, побачити у понеділок, 12 липня, на телеканалі «Чернівці».

Нагадаємо, що звітний турнір організувала Чернівецька міська федерація футболу (голова – Сергій Задорожняк), за підтримки «Фронту змін».

«ГріКо» – «ВТБ – Укрсиббанк» – 4:1

Голи: Сергій Рибак, 5, 6, 13, 28 – Олександр Білоус, 30+1 п.

«ГріКо»: 22 Євген Костенчук, 66 Сергій Гринюк – к, 11 Віктор Мглинець, 14 Віталій Ісаєв, 9 Володимир Аркушин, 10 Сергій Рибак, 13 Микола Білокопитний, 3 Борис Кобінька, 7 Руслан Іващук, 5 Володимир Деліцой, 12 Віталій Гайдук, 8 Віталій Ружецький. Тренер – Ігор Пислар.

«ВТБ – Укрсиббанк»: Іван Андроник, Ігор Руснак, Андрій Руснак – к, Олександр Білоус, Ігор Гайдут, Іван Кошкар, Олексій Канюк.

Судді: Василь Фурман, Іван Фурман (Лашківка Кіцманського району)

Сергій Батюк (ТВА) бере інтерв'ю у героя "золотого" матчу Сергія Рибака. Фото: Георгій Мазурашу
Сергій Батюк (ТВА) бере інтерв'ю у героя "золотого" матчу Сергія Рибака. Фото: Георгій Мазурашу

Leave A Reply

Your email address will not be published.