Геннадій Лисенчук: «Меркурій» буде у вищій лізі!

0

Головний тренер збірної України з футзалу Геннадій Лисенчук після матчу його молодих підопічних з однолітками з Румунії у Чернівцях висловив впевненість, що місцевий «Меркурій» обов’язково буде у вищій лізі.Перший у Чернівцях офіційний міжнародний матч, в якому зустрілися молодіжні збірні України та Румунії з футзалу, завершився перемогою наших співвітчизників з рахунком 5:2. А напередодні українська молодіжка здолала однолітків з Румунії у Ботошанах – 7:3.

Приємно зазначити, що у складі збірної України зіграли одразу троє представників «Меркурія» – капітан команди Сергій Рибак, Вадим Шерстньов та Віталій Ткачук. А останній відзначився ще й забитим голом. За віком вони не могли входити до «молодіжки». Але наставники двох збірних домовилися, що в товариських матчах можуть брати участь по троє гравців старшого віку. І якщо Україна використала ці «вакансії» для гравців І ліги, то Румунія підсилилася трьома виконавцями з національної команди. Як зазначив головний тренер збірної України Геннадій Лисенчук, це виявилося на користь нашій команді, яка отримала сильнішого суперника. А ще Геннадій Миколайович подякував місцевій владі та керманичам футзального «Меркурія» Івану Боднару та Сергію Гринюку, які зробили все можливе для комфортного перебування збірної у Чернівцях. І твердо спрогнозував, що найближчим часом столиця Буковини буде представлена у вищому футзальному дивізіоні.

– Я хотів би подякувати нашим чернівецьким друзям, які, як і під час приїзду сюди у 2009 році національної збірної, створили всі необхідні умови для того, щоби ми тренувалися, відпочивали, відновлювалися, грали в чудових умовах, – розпочав розмову Геннадій Лисенчук. – І я думаю, що цей перший для міста міжнародний матч буде так само незабутнім і для вболівальників, які завітали до «Олімпії» або дивилися гру збірних на телеканалі «Чернівці». Ну, і для молодих хлопців, які вперше оділи футболку збірної.

– За збірну грала трійка гравців «Меркурія», які за віком не підходять «молодіжці»…
– Мы знаємо, що вони серед кращих в команді, грають в першій четвірці «Меркурія», і вирішили їх подивитися на перспективу, знаючи про те, що «Меркурій» ставить завдання виходу до вищої ліги. І дай Боже, щоби ця мрія здійснилася. Враховуючи те, як працюють керівники клубу, я можу сміливо прогнозувати, що найближчим часом Чернівці будуть представлені у вищій лізі. А хлопці хороші, перспективні. Їм теж було нелегко, тому що вони теж вперше оділи футболки збірної, плюс грали перед своїми вболівальниками – це велика відповідальність.

Я дуже радий, що гравець «Меркурія» Віталій Ткачук забив гол, це теж буде незабутнім для Чернівців. А те, що вони не молодіжного віку, так ми домовилися з румунськими колегами, що можна буде взяти по троє старших гравців. Як бачите, ми добрали представників І ліги, а Румунія – з національної збірної. Але для нас це це навіть добре, так як суперники підсилилися і наші хлопці отримали кращий досвід.

– Які подальші плани у збірної?
– Молодіжна збірна буде продовжувати готуватися, набиратися міжнародного досвіду. А національна команда розпочне підготовку з осені – до відбірних матчів чемпіонату Європи, які відбудуться у лютому 2011 року. У нас є попередня домовленість зіграти два товариські матчі на виїзді з командою Румунії. І по дорозі до Румунії ми, думаю, знову заїдемо на день-другий до Чернівців.

– Матч в Румунії завершився більш переконливою перемогою… Це тому, що вдома румуни в атаках оголили тили?
– Думаю, вони не очікували, що у нас така хороша молодь. І десь трохи дали собі послаблення. У них троє гравців з національної збірної, і вони сподівалися, що за рахунок досвіду тих гравців вони зможуть здолати Україну. Але коли ми повели вже у першому таймі 3:0, а напочатку другої половини ще забили, вони кинулися відігруватися, але було пізно – ми перемогу вже не випустили з рук. Наші хлопці в Румунії добре зіграли. А в Чернівцях трохи не такою вийшла гра, як ми розраховували. Хотілося продемонструвати українським вболівальникам себе як можна краще, а коли бажання б’є через край, не завжди все виходить, як задумано. Але я думаю, що переможний результат хороший, і глядачі, сподіваюся, залишилися задоволені.

– У Чернівцях ваші підопічні «нахапалися» багато фолів. Наш воротар не пропустив жодного з п’яти дабл-пенальті в першому таймі, і ще два двобої виграв у другому. З такою статистикою колись стикалися?
– Я не пригадую, щоби п’ять дабл-пенальті пробивали в одні ворота за один тайм, та ще й щоби всі не забили. Можливо, треба подавати заявку до Книги рекордів Гіннеса (сміється – авт.).

– Але це було додатковим випробуванням для нашої збірної…
– Це напружена ситуація, і для воротаря чудова перевірка. Але гравців я трохи насварив у перерві – не можна припускатися стількох помилок і заробляти стільки фолів. А воротарю довелося, як Олександру Матросову, закривати собою ворота під час пробивання дабл-пенальті.

– Ну, і багато емоцій було. Здається, для збірників це неприпустимо, адже вони заробили і багато жовтих карток, причому частину – якраз за надмірні емоції…
– Це свідчить про нестачу міжнародного досвіду. Одна справа, коли вони грають внутрішній чемпіонат, а інша – міжнародні матчі. Тому нестача міжнародного досвіду призводила до тих невиправданих порушень, які ми бачили. Але ми ведемо роботу з гравцями, і я думаю, що від матчу до матчу справи у нас будуть все краще і краще.

Геннадій Лисенчук. Фото Василя Кияшка
Геннадій Лисенчук. Фото Василя Кияшка

Leave A Reply

Your email address will not be published.