У День футболу 2008 відзначили ювілей футбольного фаната «на всі 100» (фото)

0

Аматорським міні-футбольним турніром відзначили у Мамаївцях Кіцманського району 16-ту річницю від першого офіційного матчу збірної незалежної України з футболу.

Ініціатором та головним організатором футбольних баталій став президент місцевого футбольного клубу Дмитро Микулинський, який в «день народження» нашої збірної святкував своє 45-ліття.

Попри дощову погоду, у визначений час на мамаївський стадіон прибули всі запрошені команди, крім збірної журналістів «Преса-ТБ». Путівки до півфіналу розігрувалися в трьох підгрупах по 3 команди та в матчі між ветеранами Мамаївців та «Гравітоном», які, враховуючи відсутність журналістської дружини, домовилися про удвічі довші «розборки».

Найбільш інтригуючими на першому етапі виявилися поєдинки за участю місцевих команд. Мамаївська школа не змогла дотиснути гостей з Шишківців (2:2) і зрештою залишилися за бортом, поступившись суперникам за різницею забитих голів у ворота новокиселівців (4:2 і 3:0, відповідно). А ветерани Мамаївців, серед яких одним з найактивнішим був ювіляр Дмитро Микулинський, виграючи 2:0 у «Гравітона», випустили з рук перемогу і змушені були виборювати місце у півфіналі в серії післяматчевих пенальті.

Цікавою виявилася розв’язка і у «владній» групі. У першій зустрічі команда облдержадміністрації зіграла унічию 0:0 з Берегометом. А далі пішли змагання хто більше наб’є ветеранам з Кіцманя, які суттєво переважали за віком всіх учасників. Проте «пенсіонери» дали бій обом суперникам, поступившись з однаковою різницею в мінус 3. Причому кіцманчани на чолі з керівником районного спорту Ярославом Смеречанським грали заключний матч проти ОДА, за яку тепер виступає Володимир Смеречанський, тож дехто натякав, що, мовляв, брати домовляться про потрібний рахунок. Але все відбулося в межах чесної боротьби. Напевно, це теж вплинуло на рішення берегометчан, які, маючи «в кишені» перепустку до наступного етапу (за рівної різниці м’ячів, забили на один гол більше), погодилися на додатковий матч з адміністрацією. І виграли його з рахунком 5:3.

У півфіналі Микулинський і Ко виявили волю до перемоги і після 0:1 зрівняли рахунок, а на останніх хвилинах забили переможний гол у ворота лужанців. В іншому двобої за право грати у фіналі представники Шишківців «накидали» чотири «сухі» м’ячі Берегомету.

Вирішальна гра відбулася на зустрічних курсах – з великою кількістю небезпечних атак, ефектних ударів та «сейвів» у виконанні воротарів. А забитий місцевими ветеранами гол у першій половині зустрічі виявився єдиним і переможним.

Схвильований ювіляр Дмитро Микулинський зізнався: «Я дуже вдячний Богу за те, що історичний перший матч збірна незалежної України зіграла саме в мій день народження. Чи позначилося це на мою любов до футболу? Та я настільки люблю футбол, що, здається, і він мене вже любить (сміється – авт.). Я дуже радий, що в цей день на нашому стадіоні зібралося стільки команд і ми всі створили гарне свято. Гадаю, цей турнір відтепер стане традиційним».

А віце-губернатор Борис Баглей зазначив, що із задоволенням бере участь у футбольних змаганнях і вважає добрим прикладом проводити свята не лише за столом, а й на спортивних майданчиках.

Ювіляру вручили презенти від облдержадміністрації, районної влади та кіцманського товариства «Колос».

Склад команди ОДА: Ігор Абрам’юк, Борис Баглей, Володимир Смеречанський, Олександр Довганич, Георгій Мазурашу, Віталій Купчанко, Микола Смеречанський, Микола Малярчук.

І група

Шипинці – Валява – 6:2

Лужани (вт.ч. Олександр Харабара) – Шипинці – 3:0

Валява – Лужани – 2:6

ІІ група

Берегомет – ОДА – 0:0

Кіцмань – Берегомет – 1:4

ОДА – Кіцмань – 3:0

Дод. матч за взаємною згодою команд ОДА – Берегомет – 3:5 (3-й гол – Мазурашу)

ІІІ група

Шишківці – Новий Киселів – 3:0

Школа (Мамаївці) – Шишківці – 2:2

Школа – Новий Киселів – 4:2

ІV група

Мамаївці – Гравітон – ?2:2 (по пен. Мамаївці)

Півфінал

Мамаївці – Лужани – 2:1

Берегомет – Шишківці – 0:4

За 3 місце. Лужани – Берегомет – +:-

Фінал. Мамаївці – Шишківці – 1:0

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

080429-mamaivtsi-mykulynskiy-sportbuk-com

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.