СЕВРЮКОВ Владислав Володимирович (стрільба з лука)

0

Майстер спорту міжнародного класу зі стрільби з лука.

Народився 13 травня 1975 року в Чернівцях. Навчався у СШ №1, а 11 клас закінчив у ліцеї №1. 23-Sevrukov-sportbuk.com_-224x300Випускник Чернівецького національного університету (економічний факультет, 1997 р.).

Стрільбою з лука почав займатися з 11 років. Спершу під керівництвом заслуженого тренера України Наталі Єгорової, а потім – у заслуженого тренера України Анатолія Єгорова.

Уже через три роки виграв першість України серед старших на три роки юнаків і виконав норматив майстра спорту. Уперше гучно заявив про себе у 1991 році, коли спершу виграв юнацьку першість СРСР у Сумах, а незабаром виборов третє місце на європейському Гран-прі у Мілані (Італія).

Вигравав чемпіонат України у командному виді програми, зимовий Кубок України, був срібним призером Всеукраїнських літніх спортивних ігор в особистих змаганнях. Має в активі рекорд України на дистанції 18 метрів та повторення національного рекорду на дистанції 70 метрів. Переможець європейського Гран-прі у Санкт-Петербурзі.

У 1995 році на чемпіонаті світу у Джакарті (Індонезія) виступив найкраще серед українців (18 місце), а у складі команди здобув одну з трьох олімпійських ліцензій. Проте до олімпійської Атланти йому так і не судилося поїхати – не пройшов через не зовсім справедливу систему відбору до збірної. Через це та недостатнє фінансування спортивної галузі загалом і стрільби з лука, зокрема, рано завершив кар’єру.

У 1998 році влаштувався менеджером з реклами на ТРК “НБМ”. З 2001 року – керівник комерційного відділу цієї телерадіокомпанії, а з 2003 року – директор ТРК “АСС” – представника “5 каналу”, СТБ та радіо “Ніко” і “Люкс”.

Співвласник радіо «Станція».

З 4 липня 2014 р. – член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

5 вересня 2015 р. ЦВК оприлюднило інформацію про те, що Севрюков, який на парламентських виборах 2012 р. входив до виборчого списку Блоку Петра Порошенка під номером 73, визнаний народним депутатом.

5.09.2018 р. обраний віце-президентом Федерації стрільби з лука України.

Leave A Reply

Your email address will not be published.