«Феєрія волейболу» в ЧНУ

0

Сьогодні в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича на факультеті фізичної культури та здоров’я людини було проведено чудовий захід «Феєрія волейболу» для дітей співробітників факультету, працівників та студентів. 

Співорганізатором цього заходу виступило Відділення національного олімпійського комітету України в Чернівецькій області спільно з Федерацією волейболу Чернівецької області та адміністрацією університету і факультету провели чудовий спортивно-масовий захід.

Учасники змагались у номінації “Olympic-Ball”, де головним суддею став член виконкому Олімпійської Академії України, відповідальний секретар олімпійського осередку Ярослав Галан, який відмітив, що рухова активність є генеруючим та стимулюючим чинником у системі здорового способу життя, адже вона відіграє важливе значення для профілактики і запобігання надмірної маси тіла та ожиріння, а також сприяє зменшенню ризику виникнення серцево-судинних захворювань, діабету, окремих онкологічних захворювань та депресії, які стали основною причиною передчасної смертності людей.

Рухова активність сприяє суцільному оздоровленню людини, оскільки спрямована на підвищення рівня здоров’я. Завдяки їй не лише покращується діяльність всього людського організму, а й збільшується працездатність, продуктивність протягом дня, з‘являється сила, гнучкість, витривалість, поліпшується координація. Наше здоров‘я тісно пов‘язане з рівнем рухової активності, тому збільшуючи фізичне навантаження, ми підвищуємо рівень свого здоров‘я та загалом життя.

Резолюція Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, яка прийнята 1 грудня 2020 року, закликає включати спорт та фізичну активність у плани відновлення організму після COVID-19, у національні стратегії сталого розвитку, беручи до уваги важливість спорту для здоров’я, а також у пропаганді і заохоченні спорту.

Усі учасники заходу отримали пам’ятні подарунки, сертифікати учасника від обласного відділення НОК України в Чернівецькій області.

Leave A Reply

Your email address will not be published.