«Буковина» поступається «Чернігову»

0

1 травня у матчі 20 туру Другої ліги чернівецька «Буковина» грала на виїзді з ФК «Чернігів». У цій грі чернівецький клуб з різних причин мав кадрові проблеми. Зокрема «жовто-чорні» не могли розраховувати на Гакмана, Мануілу, Сивку та Хучбарова. А кращий бомбардир команди Василь Палагнюк залишився у запасі.

В першій половині гри було досить багато боротьби. Перший момент з’явився у господарів на 4 хвилині. Відбувся небезпечний штрафний з лівого флангу від гравців  ФК «Чернігів», на щастя,  до акцентованого пострілу справа не дійшла. Чернівчани відповіли гострою контратакою на 8 хвилині, яка закінчилась неточним ударом через себе Калайтана. 

І хоча ближче до кінця тайму чернівчани більше контролювали м’яч, але під кінець першої половини зустрічі «Буковина» пропустила гол. Після подачі кутового Віталієм Ментеєм влучного удару головою завдав досвідчений гравець ФК «Чернігів» Теймураз Мчедлішвілі – 1:0 на 43 хвилині.

Другий тайм розпочався для «Буковина» не кращим чином. На 48 хвилині чернівецька команда залишилась у меншості – другу жовту картку отримав Артур Орнат. На 50 хвилині після розіграшу штрафного м’яча у ворота «Чернігова» забив Калайтан. Проте лайнсмен зафіксував офсайд. А на 52 хвилині гри захисники господарів поля у власному штрафному майданчику порушили правила проти Владислава Клочана – арбітр вказав на одинадцятиметрову позначку. Борис Орловський пробив у лівий від голкіпера кут –  голкіпера «Чернігова» Олександр Ширай намертво спіймав м’яча. Проте через дві хвилини буковинська команда таки зрівняла рахунок. Антон Калайтан вдало зіграв на добиванні й відправив м’яча у сітку воріт – 1:1 на 54 хвилині. Свої моменти також мали Девід Еногела та Артем Дмитрієв.

За іронією долі «Чернігів» підопічні Євгена Коваленка пропустила вдруге наприкінці матчу. Після подачі з лівого флангу Віталій Ментей скинув м’яча назад на лінію штрафного майданчика і Максим Сердюк вдало пробив у правий від Івана Пономаренка кут воріт – 2:1.

Чернівецька команда зазнала другої поразки поспіль та залишається на шостій сходинці.

«Чернігів» – «Буковина» – 2:1

«Чернігів»: Ширай, Борщ (К), Вересоцький (Конопко, 58), Мчедлішвілі, Романченко, Койдан (Кирин, 86), Бибік, Сердюк (Лакеєнко, 90+3), Лазаренко (Макаренко, 83), Ментей, Чаус (Кохановський, 62).

Запасні: Рощинський, Лутченко, Науменко, Садовий.

В. о. головного тренера: Валерій Чорний.

«Буковина»: Пономаренко, Рябий Д., Дмитрієв, Орловський (К), Боровець, Клочан, Еногела (Беслюбняк, 90+2), Орнат, Карповський (Рябий А., 46), Калайтан, Козлов.

Запасні: Пилипчук, Палагнюк.

Головний тренер: Євген Коваленко.

Голи: Мчедлішвілі (43), Сердюк (90) – Калайтан (54)

Нереалізований пенальті: Орловський (52)

Вилучення: Орнат (48)

Leave A Reply

Your email address will not be published.