«Олімпійський урок #BeActive» для чернівецького студентства

0

У Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича на факультеті фізичної культури та здоров’я людини в режимі on-line було проведено Всеукраїнський проєкт серед дітей та молоді «Олімпійський урок #BeActive» у рамках Європейського тижня спорту. Організатором заходу виступили Відділення національного олімпійського комітету України у Чернівецькій області та адміністрація факультету фізичної культури та здоров’я людини.

Метою проєкт є сприяння здоровому та активному способу життя, залучення дітей, молоді та широких верств населення до активного, здорового способу життя, фізичної активності, європейської інтеграції, набуття корисних життєвих навичок, які допоможуть їм у їхньому розвитку та виборі майбутньої професії на прикладі олімпійської освіти та які засновані на олімпійських принципах та цінностях. 

Проєкт спрямований на підвищення обізнаності громадськості про те, наскільки важливими є спорт, активний спосіб життя та фізичні навантаження. Європейський тиждень спорту в Україні призначений для всіх, незалежно від віку, походження та рівня фізичного розвитку.

Тож студенти спеціальності «Середня освіта (фізична культура)» прослухали лекцію про необхідність рухової активності, щоденних занять фізичною культурою в період світової пандемії COVID-19.

Лектором заходу став кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент, голова ради молодих вчених при ОДА Чернівецької області, стипендіат Кабінету Міністрів України для молодих вчених, керівник наукової теми МОН України «Інноваційна модель реалізації та формування патріотизму дітей засобами олімпійської освіти» Ярослав Галан.  

Далі голова регіонального осередку НОК України у Чернівецькій області, чемпіон світу з легкої атлетики, голова постійної комісії питань освіти, науки, культури, спорту та молодіжної політики обласної ради Іван Гешко детально розповів молоді про олімпійський рух, легку атлетику та потребу в щоденній руховій активності. 

Майбутні вчителі фізичної культури поспілкувались з уславленим олімпійцем та отримали нові знання, які зможуть реалізувати у своїй подальшій педагогічній діяльності. 

 

До заходу долучились завідувач кафедри фізичної культури та основ здоров’я, доктор педагогічних наук, професор, заслужений працівник фізичної культури і спорту Юрій Мосейчук, кандидат педагогічних наук, доцент, заступник декана з навчально-методичної роботи факультету Оксана Киселиця.

 

Родзинкою заходу стала «Олімпійська розминка», яка так необхідна викладачам та студентам у навчальному процесі в режимі on-line, яку провела кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент, заступник декана з навчально виховної роботи  факультету, майстер спорту з художньої гімнастики Олена Мороз.

Активні учасники заходу отримали пам’ятні подарунки від обласного відділення НОК України у Чернівецькій області у рамках проекту #BeActive #olympiclessonua.

Leave A Reply

Your email address will not be published.