Студенти 1-2 курсу спеціальності 017 “Фізична культура і спорт” прослухали лекцію про волонтерство в олімпійському русі

0

29 травня 2020 року студенти 1-2 курсу факультету фізичної культури та здоров’я людини спеціальності «Фізична культура і спорт» долучилися до проекту НОК України #OlympicLab і взяли участь у вебконференції на тему: «Волонтерство».

Організатором заходу став керівник наукового проекту молодих вчених МОН України «Інноваційна модель реалізації та формування патріотизму дітей засобами олімпійської освіти» доцент, кандидат наук з фізичного виховання та спорту Галан Ярослав Петрович.

Лекцію було проведено спільно з ГО Відділення Національного олімпійського комітету України в Чернівецькій області та адміністрацією факультету. Метою таких заходу є залучення якомога більшої кількості майбутніх тренерів до волонтерської діяльності на благо розвитку олімпійського руху в Україні та пропаганди фізичної культури і спорту.

Почесним гостем заходу став голова відділення НОК України у Чернівецькій області, голова постійної комісії з питань освіти, науки, культури, спорту та молодіжної політики Чернівецької обласної ради, віце-президент Федерації легкої атлетики України, заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, чемпіон світу з легкої атлетики Іван Гешко, який розказав про роль волонтерства у суспільстві та його напрями.

До заходу долучилися начальник управління молоді та спорту Чернівецької ОДА Олександр Погодін (магістр фізичної культури і спорту, випускник ЧНУ); декан факультету фізичної культури та здоров’я людини, доктор педагогічних наук, доцент Зорій Ярослав Богданович; завідувач кафедри теорії та методики фізичного виховання і спорту, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України,

кандидат психологічних наук, доцент Наконечний Ігор Юрійович; голова регіонального осередку Олімпійської академії України у Чернівецькій області, старший викладач кафедри теорії та методики фізичного виховання і спорту Ячнюк Юрій Борисович та викладачі кафедри теорії та методики фізичного виховання і спорту.

Гості заходу розказали про перспективи розвитку і значення волонтерської діяльності для сучасного тренера.

Студенти з цікавістю прослухали лекцію, познайомилися ближче із волонтерством у сучасному спорті. Детально обговорили тему спортивного волонтерства та напрямки діяльності в Україні. Поспілкувались на тему перспективи розвитку волонтерської діяльності в Україні. Дізнались багато цікавої інформація про олімпійських волонтерів. Студенти брали активну участь у обговоренні та ділились своїми думками, розповідали про свій досвід участі як волонтера у спортивних проектах.

Leave A Reply

Your email address will not be published.