Вдалий виступ чернівецьких каратистів на молодіжному чемпіонаті Європи

0

Національна молодіжна збірна України вдало виступила на 47-му чемпіонаті Європи серед кадетів, юніорів та молоді (U21), який пройшов 7-9 лютого в Будапешті. Українська молодіжна збірна здобула 6 нагород – 2 золоті та 4 бронзові й посіла високе 6-е місце у загальному заліку. (Джерело: karate.ua)

 

У турнірі взяли участь 1183 юних спортсмени з 53-х країн континенту. У складі збірної України виступили 36 атлетів.

 

Результати представників Чернівецької області:

 

Золота медаль:

  • Олексій Гоцуляк – юніори, -67 кг

Бронзові медалісти:

  • Віра Фоглінська – кадети, -54 кг,
  • Андрій Заплітний – U21, -84 кг

Триразовий Чемпіон України, Олексій Гоцуляк з Чернівців приніс одну з двох золотих медалей в актив України. Це вперше у своїй кар’єрі Олексій піднімається на найвищу сходинку молодіжної континентальної першості.

 

Як бачимо Андрій Заплітний спромігся повторити свої досягнення за рік у Будапешті. На минулорічному чемпіонаті Європи в Ольборгу (Данія) Андрій також здобув “бронзу”. Це було не легке завдання, адже чернівецький спортсмен змагався вже у молоді в важчій категорії.

 

Також хочеться відзначити буковинського представника, який виступає за збірну Румунії. Флорентин Танас здобув “срібло” в категорії – юніори, +76 кг. Вихованець СК “Лідер” провів шість поєдинків. Поразки зазнав лише в фіналі, поступився представнику з Азербайджану з рахунком – 2:0. Також, хочеться привітати Еріка Рагозенко, який став бронзовим призером (кадети, -57 кг) на чемпіонаті Європи. Ерік представляє Одеську область, але значну частину підготовки до чемпіонату він провів в Чернівцях у вже добре відомому спортивному клубі “Лідер”.

 

«Формула успіху це раціональне поєднання зусиль та талантів усіх членів команди», – прокоментував результат молодіжки в Будапешті президент Української федерації карате Сергій Левчук.

 

Найщиріші вітання спортсменам, їх тренерам та тренерському штабу збірної!

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.