Садогурська миля 2019: цікавинки, результати, фото, відео

0

У неділю, 13.10.2019 р., на стадіоні ДЮСШ №4 у Чернівцях відбулось IV спортивне свято «Садогурська миля» (з нагоди відзначення Дня Садгори, 248 років), ініціатором і головним організатором якого виступає активіст і громадський діяч, екс-депутат міської ради Дмитро Сірман.

Цього разу на старт масового забігу вийшли понад 750 мешканців району та гостей Садгори. Віком від декількох місяців (наймолодша учасниця – Софія Степанівна Савчук, 15.05.2019 р.н.) до пенсійного зі стажем (найстарший учасник – Іван Васильович Воєвідка, 30.11.1938 р.н.). Най-най були відзначені окремими презентами (спеціально виготовленими для цього свята футболками-вишиванками). До слова, у номінації найстаршого була “заруба” – на спеціальний приз спочатку претендував Георгій Георгійович Гушуляк (16.04.1939 р.н.). Так сталось, що він потім виграв приз у розіграші. Це забігаючи наперед.

Розпочалось свято з церемонії відкриття, звісно (в якій взяв участь і заступник міського головаи Олександр Паскар, учасник масового забігу). Після чого були розіграні нагороди естафетних змагань “Садогурської милі”. За підсумками чотирьох забігів трійку призерів утворили Багатопрофільний ліцей (3.47,9), військово-спортивний ліцей-інтернат (4.01,3) та ЗОШ №38 (4.04,9).

Після естафети традиційно провели колективну розминку – під авторське виконання гімну заходу від Миколи Задори. А проводили зарядку олімпійці і співорганізатори “Садогурської милі” Іван Гешко (голова обласного відділення НОК України) та Микола Лабовський (директор обласного центру “Спорт для всіх”). 

У масовому забігу найшвидшими були: серед чоловіків – Василь Никула (№255, 7.59,1), Олександр Чопик (№253, 8.03,4) і Нікіта Довганюк (№539, 8.06,1); серед жінок – Ольга Мелимука (№763, 8.49,6), Олександра Паскал (№258, 9.21,3) та Устіна Тележинська (№535, 9.32,5). Цікаво, що переможці та призери, крім нагород від міськспортуправління, отримали і незвичний презент від Василя Котелева – прогулянку на віденській кареті.

Увінчалось спортивне свято розіграшем призів – велосипеда (від народного депутата України Георгія Мазурашу, який традиційно був ведучим заходу) і багатьох-багатьох інших презентів. Цікаво, що велосипед знову дістався представнику сусідньої ЗОШ №37, які найбільш масово підтримують “Садогурську милю”.  Цим щасливчиком став Андрій Симо (№567, 5.01.2009 р.н.).

Висловлюємо щиру вдячність організатору і натхненнику “Садогурської милі” Дмитру Онуфрійовичу Сірману та всім, хто найактивніше підтримав його ініціативу:

Управління по фізичній культурі та спорту Чернівецької міської ради (начальник – Дмитро Васильович Макаренко), міське управління освіти (Володимир Васильович Цуркан),
обласна федерація легкої атлетики (Валерій Миколайович Чинуш),
обласне відділення НОК України (Іван Тарасович Гешко),
обласний центр “Спорт для всіх” (Микола Миколайович Лабовський),
ДЮСШ №4 (Валентин Володимирович Прегар),
торгівельний центр “Епіцентр” (начальник відділу – Сорін Михайлович Житарюк),
телеканал “Чернівецький промінь” та радіо “Буковинська хвиля”,
КМЦ “Садгора” (Сергій Володимирович Карп),

Володимир Васильович Мороз (директор будівельної фірми “Чернівціжитлобуд”, депутат обласної ради),
Василь Іванович Осачук (президент ФК “Фазенда”, депутат міської ради),
Юрій Михайлович Ткачук (власник ресторану “Еней”, депутат міської ради),
Василь Костянтинович Котелев (власник фірми “Зірка”),
Микола Васильович Краснійчук (директор ТОВ “Західно-метизна компанія”),
Володимир степанович Новак-Садогурський (голова товариства “Барона Гантенберга-Садогурського”),
Василь Костянтинович Семенко (власник готельно-ресторанного комплексу “Баронський двір”),
Сергій Дмитрович Осачук (Почесний консул Австрії в Чернівцях),
Валентина Іванівна Іглінська (директор ПП “Уют 2012”, “Садогурська лазня”),
Василь Васильович Храпко, Олег Мукан, Ігор Матковський, Сергій Казимірчик (приватні підприємці).

Фото (для перегляду натиснути на фото):

***

Відео:

***

***

***

***

Садогурська миля 2018: рекорд масовості, фінішна «заруба» і т.д. (відео, фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.