Буковинська боротьба через 48 років має ще одного «міжнародника» (відео)

0

Уперше за часів незалежності, а загалом після майже піввікової перерви, вихованка буковинської школи вільної боротьби (Марія Винник) виконала норматив майстра спорту міжнародного класу.

Першим «міжнародником» з цього олімпійського виду єдиноборств є уродженець Нижніх Станівців Кіцманського району Микола Руснак (17.01.1947), який у 1971 році виграв Спартакіаду народів СРСР (кар’єру він завершив перед Олімпійськими іграми 1972 через травму, пізніше переїхав до Боян Новоселицького району).

І ось прем’єрної за незалежності майстром спорту міжнародного класу з вільної (жіночої) боротьби стала одна з двох супер-сестричок – Марія Винник. Вихованка тренера обласної ДЮСШ Сергія Теофіловича Одинака здобула бронзову медаль юніорського чемпіонату світу 2019 р. у Таллінні (Естонія) у категорії до 50 кг.

На шляху до п’єдесталу пошани, як повідомив SportBuk.com Сергій Одинак, тріумфаторка Всесвітньої Гімназіади 2018 Марія Винник (яка не так давно виборола і «бронзу» юніорського Євро-2019) у кваліфікації перемогла Hala Wael Imbabi AHMED (Єгипет) – 12:2, в 1/8 фіналу поступилась майбутній чемпіонці світу Yui SUSAKI (Японія, 0:10), потім у втішних двобоях здолала Stefania Claudia PRICEPUTU (Румунія) – 9:1 (на Євро-2019 програла їй у півфіналі), Neelam NEELAM (Індія) – 13:9 (поступалась по ходу 3:7), а у «бронзовому фіналі» Lucia Yamileth YEPEZ GUZMAN (Еквадор) – 9:9 (за додатковим показником). Ще однією бронзовою призеркою стала Maria LEORDA (Молдова). Фінал: Yui SUSAKI (Японія) – Daria KHVOSTOVA (Росія, чемпіонка Європи-2019) – 10:0.

У чемпіонаті світу 2019 беруть участь близько 700 учасників з 62 країн. Жіноча збірна України у загальному заліку посіла 3 місце на звітному юніорському чемпіонаті світу.

Георгій МАЗУРАШУ

Відео:

***

***

***

***

***

Фінал

***
Фото:

***

Близнючки-чемпіонки Винник – про рідство з Олегом, шок від Мерлені… (відео)

***

РУСНАК Микола Андрійович (вільна боротьба)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.