Герой обласних баталій «Шкіряного м’яча 2018/19» – команда чернівецької гімназії №4 !

0

Закінчився сезон у дитячо-юнацькому футболі, закінчився навчально-тренувальний рік в міських і обласних ДЮСШ і в окремих вікових категоріях фінішував щорічний Всеукраїнський футбольний турнір «Шкіряний м’яч» серед шкільних футбольних команд. Цього року беззаперечно можна сказати, що «героєм» обласних баталій «Шкіряного м’яча» стала команда чернівецької гімназії №4 на чолі з тренером Андрієм Хабайло у віковій категорії юнаків 2008 р.н.

Команда пройшла всі етапи відбору цього турніру на одному диханні й на одному, доволі високому для цієї вікової категорії рівні: так, чернівецькі гімназисти не залишили ніяких шансів своїм суперникам на районному, міському, півфінальному обласному і загальнообласному етапах відбору, продемонстрували злагоджену командну гру і високу індивідуальну майстерність. Ці якості забезпечили футбольній дружині гімназії №4 перші місця на всіх «зупинках» по дорозі до головної мети – представити Буковину вже на Всеукраїнських змаганнях.

Ми невипадково говоримо зараз про успіх гімназистів. Справа в тому, що це була найуспішніша за результатами шкільна команда протягом останніх років у Чернівецькій області і, безперечно, це має залишитися в історії обласного «Шкіряного м’яча» як приклад для наступних поколінь.

Старт команди відбувся ще на початку вересня 2018 року, коли гімназисти блискуче перемогли в першому в історії Чернівців Кубку гімназії №4, залишивши позаду суперників хотинської ДЮСШ і представників чернівецьких футбольних клубів «Спарта» і «Фрізор». Потім був потужний виступ команди Андрія Хабайла на Кубку Чернівців з футзалу, де гімназистам лише трішки не вистачило для того, щоби вийти у фінал турніру і вони задовольнилися медалями за третє місце.

А вже цієї весни, під час районного і міського етапів відбору «Шкіряного м’яча», команда гімназії №4 не дала нікому приводу для сумнівів у своїй перевазі над опонентами. Достатньо сказати, що в рамках цих ігор гімназисти провели три матчі, в яких не пропустили жодного м’яча, натомість наколотили у ворота суперників аж 11 голів (різниця забитих / пропущених м’ячів – 11:0).

Результати:

Гімназія №4 – ЗОШ № 31 – 5:0

Гімназія №4 – ЗОШ № 25 – 1:0

Гімназія №4 – Гімназія №5 – 5:0

«Те, що ми стали найсильнішою шкільною командою міста, для нас є дуже й дуже важливим, – каже тренер гімназистів Андрій Хабайло. – Ми підтвердили свої сили й можливості, підтвердили свої осінні успіхи і цілеспрямовано йшли до такого результату».

Під час півфінального етапу обласного відбору, який проходив у с. Реваківці Кіцманського району, гімназисти впевнено «розібралися» з командами навчальних закладів с. Берегомет (Кіцманський район) і с. Старий Вовчинець (Глибоцький район) з відповідними рахунками 6:1 і 3:0 і, таким чином, пробилися до обласного фіналу.

Але найбільш показовим чинником стала фінальна частина Чернівецького обласного відбору, в якій команда гімназії №4 знову ж таки не пропустила жодного м’яча у сітку власних воріт і чітко, без проблем і питань, доказала свою перевагу над суперниками. До вашої уваги – результати ігор обласного фіналу:

Гімназія №4 – Кельменецький ліцей – 2:0

Гімназія №4 – Чорнівський НВК – 2:0

Гімназія №4 – Сторожинецький ліцей – 4:0

«Це дійсно для нас дуже велике й важливе досягнення, – поділився своїми враженнями директор гімназії №4 Іван Солтисік. – Нашим футбольним командам багато років не вдавалося навіть зачепитися на «Шкіряному м’ячі», а цього сезону ми, фактично, виграли все, що було можливо. І подяка за це – тренеру команди та вчителям фізичної культури нашого закладу, які зробили все для того, аби досягти бажаного успіху».

Отже, маємо таке:

  1. Команда гімназії №4 2008 р.н. в рамках «Шкіряного м’яча»-2018/19 провела 8 поєдинків, у яких здобула 8 перемог
  2. Лише одна перемога була мінімальною (1:0), інші перемоги було здобуто з різницею як мінімум у два м’ячі
  3. Протягом 8 матчів було пропущено лише одного м’яча, сім перемог були «сухими»!
  4. Загальна різниця забитих/пропущених м’ячів – 28:1

Як переможець обласного відбору турніру «Шкіряний м’яч», команда гімназії №4 вийшла до зонального фіналу, де буковинцям протистояли переможці Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей. Про виступ юних буковинців на зональних змаганнях, що відбулися в м. Івано-Франківськ, читайте в нашій наступній публікації.

АЛЬБЕРТ КОМАРІ, A3 SPORT MEDIA PRODUCTION

Leave A Reply

Your email address will not be published.